Neden fiziki alım yapmak gerekiyor..

Konu sahibi son olarak 805 gün önce görüldü
Neden fiziki alım yapmak gerekiyor..

Serbest Piyasa GRAM 24A 1,360.35 1,382.31

Banka GRAM 24A 1.264,85 1.380,76

Borsa sertifika GRAM 24A 1441 1442

Bankadan alırsan 1380 e aldığını 1264 den satarsın fiziki altın alamazsın mecburen bankaya satmak zorundasın

Sertifika alırsan borsada oluşan fiyattan Tl olarak alıp Tl olarak satarsın fiziki teslim için çok miktarda olmalı ve pahalı alıyorsun

Serbest piyasa marjı dar ve istediğinde satılabilir - kurumsal yerler tercih edilir

Zile döviz - Altınkaynak vs.

Milletin bağırdığı makas bu ve daha da artacak gibi ...

SONUÇ: Bankadan altın almak makas açıkken tamamen hatalı olur

- Sarraftan nakit altın almak uzun vade tutacaklar için uygundur

-Sertifika olarak borsadan almak her ne kadar pahalı olsa da alım satım vergisi ve alış satış farkı çok az olduğu için takip edebileceklere en uygun olarak görünüyor.

Sertifika ile gramın 1/100 ü miktarında işlem yapılabilir - borsada nakit tutamayan için yatırım olarak kullanılabilir.

her ay düzenli alım talimatı olduğu için piyasa nedir ne değildir uzun süredir bakmıyordum, geçen vakıf'a bir bakayım dedim. alış satış arasında 200 liraya yakın fark vardı. anlık bir durum muydu yoksa makas buralara vardı mı bilmiyorum. bu nedir ya.

her ay düzenli alım talimatı olduğu için piyasa nedir ne değildir uzun süredir bakmıyordum, geçen vakıf'a bir bakayım dedim. alış satış arasında 200 liraya yakın fark vardı. anlık bir durum muydu yoksa makas buralara vardı mı bilmiyorum. bu nedir ya.
Eskiden fark bu kadar değildi 100 tl filandı seçim öncesinde 200 filan oldu:)

Geri