[FONT="]Mantolama tekniği yapılan yatırımı en kısa sürede geri kazandıran yalıtım tekniğidir.[/FONT]
[FONT="] Mantolama dış yüzeylere oldu kadar yapının içinede uygulanan bir yalıtım sistemidir.[/FONT]
[FONT="] Ana prensip yaşam alanlarının dış etkenler ile temasını en hafif ve dayanıklı malzeme[/FONT]
[FONT="] ile en aza indirmektir. Bilindiği gibi yapılarımız kış aylarında soğur ve yaz aylarında ısınır. [/FONT]
[FONT="]Yalıtım gerektiğinden dolayı kış aylarında çeşitli yöntemlerle ısınma yine yaz aylarında[/FONT]
[FONT="] ise soğuma sağlanır. Elbetteki bu bir maliyet ve yatırımdır. Mantolama genel anlamı ile[/FONT]
[FONT="] soğuk ve sıcak havanın mevsimine göre geçişini azaltmak için uygulanan bir cephe [/FONT]
[FONT="]kaplama sistemidir.Teknik adı ile “dıştan ısı izolasyon uygulaması” olarak bilinen mantolama[/FONT]
[FONT="] sistemi, TS 825 ile yeni binalarda zorunlu hale gelmiş ve ısıtma ve soğutma giderlerini [/FONT]
[FONT="]% 50 ye varan oranlarda azaltması sebebi ile en çok tercih edilen yalıtım sistemi olmuştur.[/FONT]
[FONT="][/FONT]
Dış cephe mantolamanın özellikleri[FONT="][/FONT]
- [FONT="]Mantolama yapısal olarak su geçirmez fakat yüksek oranda buhar geçirgendir.[/FONT]
- [FONT="]Isı kaybının önüne geçerek %50 oranlarında enerji tasarrufu sağlar.[/FONT]
- [FONT="]Mantolama sistemi ekonomik olmakla birlikte birkaç yıl içerisinde geri kazanım elde edilir.[/FONT]
- [FONT="]Kış aylarında soğuktan, yaz aylarında ise sıcaktan korur.[/FONT]
- [FONT="]Hem ısı hem de su izolasyonu sağlar.[/FONT]
- [FONT="]Mantolama bir dıştan ısı yalıtımı sistemi olduğu için ısı köpükleri oluşmaz ve [/FONT]
- [FONT="]betonarmenin korozyona uğramasını engeller.[/FONT]
- [FONT="]Mantolama sadece dış alanlara değil yoğunlaşmayı ve rutubeti önlemesi sebebi ile iç alanlarda da konfor sağlar.[/FONT]
- [FONT="]Isıtma ve soğutma için daha az enerji harcayan cihazlar kullanılmasına olanak sağlar.[/FONT]
- [FONT="]Kullanım ömrü uzundur.[/FONT]
- [FONT="]Yapılarınıza yeni bir görünüm katar.[/FONT]
- [FONT="]Uygulama hızlı olmakla birlikte çevreye zarar vermez.[/FONT]
[FONT="]
[/FONT]