Neden bazı insanlara karşı içimizde bir "açıklama yapma" zorunluluğu hissederiz?

Konu sahibi son olarak 89 gün önce görüldü
Neden bazı insanlara karşı içimizde bir "açıklama yapma" zorunluluğu hissederiz?

Herkese karşı açıklama yapma zorunluluğu hissederim.

Benim bir hareketim ya da hareketsizliğimden etkilenmiş ise karşıdaki açıklama yapmamak kabalık olur.

-dur ! lütfen beni bi dinler misin ?

kaybetme korkusu

Zorunluluk değildir o, zorunluluk olsa duramazsın. Açıklama yapmak zorunda değildir kimse. Bazıları kaybetmemek için yalan yanlış açıklamalar yaparak geri kazanmaya çalışır, işte buna zorunluluk derim. Ama kaybedeceğini bilmesine rağmen gerçeği söyleyen zorunda olmaz.

Çünkü 'bazı' insanlara açıklama yapmak zorundayiz.

Bu hiç kötü bir şey değil. Sevdiğimiz insanlara bir açıklama borcumuz varsa tabii ki yapacağız. O ilişkinin sorumluluğu o.
Bazen duygusal bir ilişki içerisinde bulunmadığımız mesela yöneticimiz konumundaki kişilere de açıklama yapmak zorundayız çünkü o ilişkinin de sorumluluğu o. İnsan çeşitli ilişkiler ve kimliklerle yaşamını idame ettiren sosyal bir varlık ve iletişime girmek ve gerekirse de açıklama yapmak zorunda maalesef:d

Değer veriyoruzdur seviyoruzdur falan

Seviyorsam hakkı var

Ben acıklama yapma "zorunlulugu" hıssedınce daha da sınırlenıyorum , sınırlenınce de dumduz gıdiyorum ve durum daha da nahoş bır hal alıyor .
Bu kısırgongu hıc sasmıyor ,pp

Ben genelde Fenerbahçeli kızlara karşı birtakım açıklıklar yapıyorum. Ay neye açıklık yapıyorum, neremi açıyorum, o bemde kalsın.

Hihi.

Değer verdiğim içindir yada gerizekalı olduğu için zaten başka bi açıklaması yokta öyle işte

Sizi bu zorunluluğa sürükleyenlerden bir an önce kurtulmanız dileğimle.
Yormayan şeyler lazımdır insana.

Geri