Ne yapmalıyım ilaçlar mahvetti

• Kullanıcı elifb2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 3783 gün önce görüldü
Merhaba Arkadaşlar,

Cuna günü hafif ateş ve öksürük başladı. Aile hekimim 3 adet 500 gr antibiyotik ve Benical verdi. Ancak pazartesi ateşim 39,2 dereceye çıkınca acile gittim. kan tahtili yapıldı. Serum bağlandı , ateş düşürücü. Kan değerlerim aşağıdaki gibi verilen ilaç serozil 12 saatte bir, benical. Ancak dün gecede ishal ve kusma başladı. Ayrıca öksürük hiç fırsat vermiyor uyumama bile. Ne yapabilirim.

WBC 10,5
GRN 8,8
GRN% 83,4
LYM% 11,2
HGB 12,2
HCT 34,9
CRP 10,59

Merhaba Arkadaşlar,

Cuna günü hafif ateş ve öksürük başladı. Aile hekimim 3 adet 500 gr antibiyotik ve Benical verdi. Ancak pazartesi ateşim 39,2 dereceye çıkınca acile gittim. kan tahtili yapıldı. Serum bağlandı , ateş düşürücü. Kan değerlerim aşağıdaki gibi verilen ilaç serozil 12 saatte bir, benical. Ancak dün gecede ishal ve kusma başladı. Ayrıca öksürük hiç fırsat vermiyor uyumama bile. Ne yapabilirim.

WBC 10,5
GRN 8,8
GRN% 83,4
LYM% 11,2
HGB 12,2
HCT 34,9
CRP 10,59

Doktor olmadığım için bilemeyeceğim. Ama sektör içinde olduğumdan önerim şu yönde;

Bu değerleri aile hekimine veya acilde ki doktoruna göstermen gerekir. Bu tahlilleri boşuna almamışlar senden. İlaç dozu bünyene fazla gelmiş olabilir veya alerjik reaksiyon oluşmuş olabilir. Bence aile hekimine bu sonuçları göster ya ilaç değiştirir ya da dozu azaltır. Ya da tam teşekküllü bir hastaneye git orda poliklinikte tedavi ol derim.

Aramızda hemşire veya doktor arkadaşlar bile olsa her doktorun alanı farklıdır ve bazı tetkikler istenebilir bu yüzden buraya itibar etme birebir görüşüp net bilgiler edinmen senin yararına :cici:

Aile hekimi belli ölçülere kadar size müdahale edebilir, acil servis ise acil mudahalenizi gerçekleştirmek için vardır. Bir enfeksiyon durumu söz konusu olabilir CRP değeri biraz yüksek görünüyor. Bulantıyla beraber kusma ve ishal vücuttan sıvı ve elektrolit dediğimiz kayıplara neden olduğu için bulantınız olsa dahi sıvı alımı desteklenmelidir. Bol su, posali yiyecekler tercih etmelisiniz.

Onerim kan sonuçlarınızı alarak Enfeksiyon/İntaniye polikliniğine gitmeniz yönünde. Ancak belirtmek isterim ki, antibiyotik tedavisi hemen sonuç da vermez. Bu yüzden bu zorlu surecin hemen geçemeyeceğini de bilmelisiniz. Güven problemi yaşıyorsanız tedavi konusunda enfeksiyon uzmanına başvurmak için hızlı davranabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Ben geçen hafta cumartesi çok şiddetli baş ağrısı ve yüksek Ateş şikayetiyle hastaneye gittim. Doktor sadece Ateş'imi ölçtü ve 39 derece ateşe bir iğne yaptı ve antibiyotik yazdı. iğne cumartesi gecesini atlatmama yaradı fakat pazar günü baş Ağrım inanılmaz arttı. İlaçları kullanmaya başladım fakat fayda etmedi. Pazar gecesi hiç uyuyamadım ve pazartesi o şekilde işe gittim. Pazartesi öğle eve gönderdiler zaten. Bu sefer mide bulantısı ve kusmalarda başladı. Pazartesi akşamı devlet hastanesine gittim bu sefer. Doktor, şikayetimi dinleyip direkt ilaç yazmaya kalktı. Bende zaten ilaç kullandığımı fakat fayda etmediğini, üstüne kusmaya başladığımı söyledim. Benden kan ve idrar tahlili istediler. Tahlil sonuçları gelene kadar bana ağrı kesici ve Ateş düşürücü serum bağladılar. Fakat serum bile fayda etmedi. Ben bu yaşıma kadar böyle ağrı çekmemiştim. Tahlil sonuçları geldiğinde doktor, kanımda ve idrarımda çok fazla enfeksiyon olduğunu, beni o gece eve göndermeyeceğini söyledi. Sabaha kadar serum yedim. Sabah beni enfeksiyon hastalıklarına sevk ettiler. Doktor sonuçlara baktıktan sonra benden yeniden kan ve idrar tahlili yanında da akciğer filmi istedi. O günde akşama kadar hastanede kaldım. Sonra doktor bana bu ilaçları kullanmamam gerektiğini söyledi. Onun yerine bana parol, enfluvir ve moksefen yazdı. Daha sonra bana tahlil sonuçlarımı vererek bununla birlikte aile hekimine git sana rapor yazsın dedi. Aile hekimine gittim. Rapora baktıktan sonra ilaçları görmek istedi. İlaçlara baktıktan sonra sen domuz gribi misin diye çığlık attı. Yok dedim o nerden çıktı. Ama o ilaç domuz gribi ilacı falan dedi. Ve bana 4 gün rapor yazdı. Daha sonra Ateş'im çıkarsa mutlaka acile gitmem gerektiğini söyledi. Ben eve geçtim ama kıllandım tabii. Sonra hemşire arkadaşıma tahlil sonuçlarımı attım. Bana sen domuz gribisin dedi. Ne diyosun dememe kalmadı korkacak bişey yok domuz gribi normal gribin daha ağırı sadece o kadar dedi. İlaçlarını düzenli kullan, sakın yerinden kalkma iyice dinlen ve Ateşin yükselirse hastaneye git dedi. Geçen hafta komple yattım. İlaçlarımı düzenli kullandım ve şimdi çok iyiyim. Sende doktora gittiğin Zaman üstüne basa basa şikayetini söyle ve ısrarcı ol. Yoksa ilgilenmiyorlar. Başından savmak için antibiyotik yaZıyolar. Herkeste bir salgın var. Dikkat edin ablacım kendinize. Geçmiş olsun.

Cuma günü orada ne işiniz vardı?

(Yanlış konuya yanlış zıpladım).

aç kuran oku iki rekat namaz kıl şifa burada...

Geri