Ne yapardınız?

Konu sahibi son olarak 1726 gün önce görüldü
Hasta anneniz ölüyor,abiniz 1 gün bekletemem annemi diyor gömüyorlar.. (Annenizin vaziyeti var ben ölürsem beni morga koymayın demiş)

son kes annenizi görme hakkını elinizden alıyorlar

Babanıza abinize kardeşlerinize tepkiniz ne olurdu? yine yanlarına gider taziye'ye otururmuydunuz?

images

Cenzayi bekletmemek gerek. Anne öldüğünde yanında olamadığın için kendini suçlamalı insan.

Annem ölürse önce kendimi sonra taziye evindekileri pıçaklarım. Kapatın bu konuyu.

Taziye bekletilmez zaten.
Benim annem ünlü değil cenazesi bekletilsin,Beşiktaş Kültür Merkezine getirilip alkışlatılsın.

Ölen bir kişiyi görmenin anlamı nedir ? Seni tanımaz, algılamaz. Ruhuna üç İhlas, bir Fatiha okursun, daha çok yararı olur. Dua bilmiyorsan, gönlünden bir şeyler okursun. Dargınlık çıkarma, sevdiklerin ile aranı açma. Başın sağolsun.

Öncelikle annenin bir vasiyeti söz konusu. Eğer abi cenzeyi bu vasiyeti dikkate alarak bekletemem diyorsa, anlayışla karşılarım.
Nihayetinde vasiyet bu.. İnsanın ölmeden önceki son talebi , son arzusu ve geride kalanlardan son isteği. Vasiyeti yerine getirmek cenazenin bir aile bireyi içi bekletilmesinden daha önemlidir bana göre.
Vasiyet yerine getirildiği için diğer aile bireylerine herhangi bir tepki vermem ve olması gerektiği gibi taziyede bulunurum.

ölenin evinde küslük olmamalı, o an babaya ya da kardeşlere kin duyulacağına acı yaşanır. yani onlara kızmak ölenin acısını aşmamalı, aşamaz.

bir hayat son bulmuş, dünyevi bir şey yok olmuş, bencilce davranmak bana yanlış geliyor.

vaziyet biraz canımı sıktı. o yüzden sağlıklı düşünüp sağlıklı bi cevap veremiyorum kusura bakmayın.

Geri