Ne Olmalıyım ?

Konu sahibi son olarak 3331 gün önce görüldü
Iyi akşamlar arkadaşlar . Seneye mezun olup Allah nasip ederse üniversiteye yerleşmek istiyorum. Ama bugüne kadar meslek konusunda bi türlü bi karara varamadım. Size bi nevi kriterlerimi soyliyelim sizde bana üniv. Bölümlerini önerin .
*Eşit ağırlıkçıyım.
*Sosyoloji , coğrafya , edebiyat , tarih , biyoloji fizik derslerinde başarılıyım.
. Çoğunuz üniv. Öğrencisisiniz fikrinize ihtiyacım var.

sınıf öğremeni okuyabilirsin en güzeli sabırlıysan yani :) söylediklerin derslerin öğretmenide olabilirisn :)

Gazel ders öneririr misin arkadaşa :)

Teknoloji üzerine yoğunlaş. bu bölümlerle ilgilen. Örneğin Bilgisayar, Otomotiv, Harita, olabilir..

Öğretmenlik güzel de atanması zor be kardeşim..Kaç öğretmen tanıyorum da hala atanma bekliyorlar.Eşit ağırlıkcısın.Bu yüzden öğretmenlik yapma derim.Risk alınıcak bir meslek bu devirde.Mühendislik yada emre'nin dediği gibi teknoloji oku..Karar senin ama güzel tercih yapman laızm.Tüm hayatını değiştirebilecek ve önü acık meslekler seçmen daha güzel olucak.

Edebiyat dışında her şey okuyabilirsin lisede başarılı olup sevdiğin dersleri emin ol üniversitede sevmiyorsun, sevemiyorsun çünkü lisedekiyle alakası olmuyor:)

Okuduğum kadarıyla fen bilimlerinde değilde ağırlıklı olarak sosyal bilimlerde başarılısın (:

Öyleyse rotanı sosyal bilimlere çevirmeni öneririm.Felsefe grubu (Felsefe,Sosyoloji,Psikoloji) kendini geliştirmen ve kültür seviyeni derya deniz yapabilmen için çok kıymetli bir dal.Türkiye'de psikoloji dışında diğer felsefe grubu mensuplarına mesleki anlamda pek değer verilmiyor ne yazıkki.Ancak işini sevmen önemli.Kendini nerede görüyorsun ilk önce bunun cevabını bulmalısın.En çok para kazandıran,iş imkanı en çok olan iş bile olsa, her sabah uyandığında ''Off yine mi bu iş'' demekte var,kendini çevirecek bir maaşla,sevgiyle işine sarılmakta var.Üniversite sınav sistemine bakma.İnan bana başarı ölçebilecek yetkinlikte sınav değil.Adilde değil.Sen başaracağım dedikten aşılabilecek birsınav.Sen iste,gereken özeni göster gerisi gelir :)

Kesin bir meslek sahibi olacaksan oku yani işin garantiyse Doktor avukat bilgisayar mühendisi falan yoksa okuyupda boşta kalacak bir bölüme gitme bence boşa zaman kaybı onun yerine hayata atıl bak neler göreceksin :)

*Sosyoloji , coğrafya , edebiyat , tarih , biyoloji fizik
de başarılıyım sen demişsin fakat sistemin gerçeği şu ki teknolojiye yönelmen daha doğru olucaktır EmRe'nin dediği gibi..
şöyle bi araştırma yaptım bikaç tablo buldum bi gözat istersen;

meslekler2.png

meslekler4.png

dahada yardımcı olurum inşallah..
bilişime yönel derim ben.. Grafik mesleği mesela, geniş bi meslek alanı var artık onada yönelebilirsin.

sevebileceğin bir bölüm okumalısın..

Fallik olmayın tek önelim bu. Sevilen iş yapılmaz. Sevdiğiniz şeyden öğh olursunuz. Mesela ben Jeoloğum. Ama bana özel. Evde kendi odamda yapıyorum. Yarın da NASA ile görüşmem var. Çağırdılar. Odamda görüşeceğiz. O zaman ben mi onları çağırdım acaba? Olabilir. Sizi ilgilendirmeç.​

Geri