Ne Olacak Bu Memleketin Hali ?

Konu sahibi son olarak 47 gün önce görüldü
Kırmızı etin kilosu 40 lira civarına geldi .. Sağlık bakanı " et yerine yumurta ve mercimek yiyin " dedi yumurta anında yüzde elli zamı gördü .. Keza mercimek de ..
2015 okul servis fiyatlarına da fahiş zamlar yapıldı ..
2002 yılında asgari ücret 120 tl iken karşılığı 26 gram altındı ..
Şimdi asgari ücret 950 tl ve karşılığı 6 gram altın ..
Doğu ve güneydoğu kaynıyor .. Hiç bir komşumuzla aramız iyi değil .. Dış politikada battık .. Yolsuzluklar ayyuka çıkmış, toplum hücrelerine kadar ayırımcılığa bölünmüş ..
O meşhur soruyu sorasım geldi ; NE OLACAK BU MEMLEKETİN HALİ ?

Donemin basbakani kriz bizi teğet geçti dedi ya hani, işte o gün bu çöküş başladı. Kriz bizi teğet geçmemişti çünkü halkı krize ugramadan kurtulduk minik etkileri var diye uyuttular krize önlem almak yerine.

Önlem almayınca ne oldu? Ekonomi gitgide çökmeye basladi. Devilasyonun haddi hesabi yok, enflasyon kontrol altina alinamiyor bir turlu. Paramiz deger kaybettikce de vergilere yuklenip ulke ekonomisi icinde paranin degerini dusurmeme gayesindeler. Altin, doviz, et, sut, yumurta, teknolojik cihazlar tamaminin fiyati an be an katlaniyor.

Cozum? Biz krizdeyizi kabul edip ekonomik onlemler almak.

Kabul ederler mi bunu? Hayir.

O yuzden uzun bir sure daha yine olan halka, vergilendirmelere olacak.

Artik kus gribi var vs gibi yalandan haberlerle de arz-talep dengesini bozamiyorlar. Iş yaş.

Bir soruda benden gelsin konuyla bağlantılı hani çözüm yolu arıyoruz ya
Forum olarak AKP ye oy verdiğimi bilmeyen yoktur sanırım .Ben ve ailem senelerce MHP ye verdik oylarımızı Türkeş ölene kadar. Çoğu mesajımda çoğunuz bana vazgeçemez gözüyle baksada AKP nin benim için vazgeçilmez olamayacağını hep belirttim .Ama diğer partilerin liderlerine baktığımda ve de geçmişlerine ben oy verecek başka bir parti bulamadım .
Ülkem ve geleceği benim için her şeyden önemli madem gidişatımız bu kadar kötü sizce hangi partiye oy vermeliyiz ülkece ?

aranızda en günahsız olan o yazar kasayı fırlatır artık. inşaat balonuyla, kamunun yabancı sermayeye peşkeş çekilmesiyle iktidar ekonomiyi kendi yağında kavururken, her şeye muhalif komunist bizlerdik. şimdi doların 3 lira olması, etin kilosunun 40 lira olması mı dokunuyor sizlere? ne önemi var, herkesin cebinde kaç bin liralık akıllı telefon var değil mi, hani nerede fakirlik?

Memleket'in bazı değişikliklerle çok güzel bir hale getirilebilir ama buna devlet e hükümet programlarının destek vermesi gerekli.

Mesela;

İthal edilen bütün ürünlerin üretimi için teşvik paketleri yapılmalı ve en azından başlangıç olarak Yerli malı olmasada yerli üretimi ile istihdam ve iç piyasa canlandırılmalıdır.

Bankalarda ki yabancı sermayelerin azaltılıp yerli sermayenin özel vergi indirimleri ile desteklenmesi gerekmektedir.

AB uyum kriterleri çerçevesinde azaltılan tarım ve hayvancılık profosyonel denetimler ile çoğaltılmalı iç piyasa ve dış piyasaya tekrar satışa başlanmalıdır.

Asgari ücretten alınan gelir vergilsi kaldırılmalı ve en azından açlık sınırıyla eşitlenmelidir. Konutlardan Elektrik Su ve Doğalgaz faturalarındaki vergiler kaldırılmalı vatandaşın vergisi ile vatandaşa verilen hizmet bedelleri düşürülmelidir.

Jeopolitik olarak yerel ve uluslararası Lojistik çok hızlıca desteklenmeli ve profosyonel eğitimler ile sektör kurumsallaştırılmalıdır.

Özel sağlık, Özel Eğitim, Özel güvenlik gibi sektörler kamulaştırılmalı ve her vatandaşa eşit hizmet verilmelidir.

Universitelerin eğitim seviyeleri ve akademik personelleri çoğaltılmalıdır. Günümüz ve gelecek sektörlerine uygun bölümler çoğaltılmalı var olan bölümlere istihdam yaratılmalıdır.

Mesleki eğitim okulları imam hatiplerden ayrılarak verilen eğitim kalitesi yükseltilmeli özel sektöre meslek lisesi mezunlarına istihdam yaratılmalıdır.

Geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verilmeli enerjide ki dışa bağımlılık azaltılmalıdır.

Sanayi bölgeleri büyük şehirlerden çıkarılarak göç potansiyeli yüksek şehirlere dağıtılmalı geriye dönük göç oluşturarak bölgesel ekonomiler güçlendirilmelidir.

Turizm tanıtımları çoğaltılmalı ve turizm bölgelerinin 5 yıldızlı otellerden ibaret gösterilmemelidir.

Milletvekili maaşları düşürülmeli ülkenin kişi başına düşen gelirine endekslenmelidir. Millet evine et alamazken yöneticiler çerez parası diye mercedeslere binmemelidir. Dokunulmazlıklar kaldırılmalı milletin temsilcileri milletten üstün tutulmamalıdır.

Toplanan vergiler şeffaf bir şekilde harcanmalı israf önlenmelidir.

Hukuğun üstünlüğü ve eşitliği için siyasetten tamamen bağımsızlaştırılmalıdır.

Bir soruda benden gelsin konuyla bağlantılı hani çözüm yolu arıyoruz ya
Forum olarak AKP ye oy verdiğimi bilmeyen yoktur sanırım .Ben ve ailem senelerce MHP ye verdik oylarımızı Türkeş ölene kadar. Çoğu mesajımda çoğunuz bana vazgeçemez gözüyle baksada AKP nin benim için vazgeçilmez olamayacağını hep belirttim .Ama diğer partilerin liderlerine baktığımda ve de geçmişlerine ben oy verecek başka bir parti bulamadım .
Ülkem ve geleceği benim için her şeyden önemli madem gidişatımız bu kadar kötü sizce hangi partiye oy vermeliyiz ülkece ?

İşte Akepenin yaptığı en büyük ilzüyon en etkili hipnoz buydu ; " Başkası mı var verecek ? "

Milleti alternatifleri olmadıklarına ikna ettiler .. Gelişen dünya teknolojisi ve yaşam standartlarını kendilerine mal ettiler .. Örnek ; Bugün akepeyi savunan biri " eskiden akıllı telefonlarımız bile yoktu şimdi herkeste var yaa " diyebiliyor :)

Öncelikle alternatifin biz olduğunu anlamalıyız .. Ben bu akepeye 3 kez oy verdim az değil .. Ve o zamanlar bu hipnozun etkisindeydim .. Bir anda kurtulmadım bu hipnozdan, yavaş yavaş birikti fark ettiklerim ve sonunda " yeter " dedim ..

İki şey yapacaktım .. Ya hiç bir partiye oy kullanmayacaktım ya da değerlerime en yakın olanına gidip basacaktım .. Seçimim BBP oldu bu açıdan ama son seçimde MHP'ye attım ..
Bu yaşıma değin Mhp'yi hiç bir zaman tek başına iktidar olarak görmedim, neler yapabileceklerini bilmiyorum .. Aynı şey Chp için de geçerli ve Saadet için de .. Ya bunlardan birini kendine alternatif seçeceksin ya da alternatif olarak PROTESTO etmeyi seçip akepeye de oy atmayacaksın .. Zira atsan da olumlu şeyler olmuyor ülkede ..

El-Cevap:

%C4%B0yi-Bari.jpg

evet gecsin ulke super olacak tek sorun hayir'cilar ..

Geri