Ne okumalı, hangi kitabı okuyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
IMG_9821.png

Dün başladım. Önsözü gayet vurucu ve akıllıcaydı.

“Artık internet çağındayız herkes her bilgiye hemen ulaşabiliyor. Günümüz dünyasında önemli olan herkesin ulaşabildiği bilgiyi yorumlayabilmek, değişik sahalardaki fikirleri birbirleriyle harmanlayıp yeni çıkarımlar yapabilmek.” minvalinde ufuk açıcı bir pasaj da vardı. Güzel beğendim. Bitsin değerlendiririm tekrar.

Murat menteş ya sevilir ya sevilmez. İkisinin ortası yok. Menteş’e yeni başladıysan bununla başlanmamalı, Dublörün Dilemması ya da Korkma Ben Varım ile başlamanı tavsiye ederim.
niye bundan başladım bilmiyorum hatta kitabı hanıma aldırmıştım o bir de kapağını beğendi diye antika titanik kitabını da almış :liv:
bir süre ara verdikten sonra geri dönerim artık. nasip kısmet

niye bundan başladım bilmiyorum hatta kitabı hanıma aldırmıştım o bir de kapağını beğendi diye antika titanik kitabını da almış :liv:
bir süre ara verdikten sonra geri dönerim artık. nasip kısmet

Antika titanik de güzeldi, ben beğenmiştim:d
Bazı kitaplar, bazı zamanlarda okunamıyor, belki daha sonra sürükler, keyif alırsın.

Afili Hafiye - Murat Menteş
menteş yine beni şaşırtmadı. çok çok güzeldi. tıpkı murakami’nin olduğu gibi menteş gezegeni diye bir şey var. çok keyif aldım. o aslında oradaymış, o aslında öyle değilmiş de böyleymiş kafası yaşadım sürekli. menteş severleri, oldukça memnun edecek. elimde çok oyalandı, bir sürü şey yaşandığı bir döneme geldi afili hafiye. yine de memnunum. bir de şöyle bir şey oldu, yazarı etiketleyerek paylaştığım bir story, menteş tarafından paylaşıldı. çok güzel bir andı. evet, allah’tan üretken bir yazar, yeni kitabını da yakında okuruz inşallah.

ooo bana bak. bu yorum nickimde güzel durdu ha. geçmişe gidip larişin yorumunu kopyaladım. bakiyim dedim nasıl kültürlü duruyor muyum. yok ya olmamış. yok yok gitmiyor bana bu işler. kahveye gidip davut amcayla izafiyet konuşayım biraz.

Cennetin Ateşi -<Gaelen Foley...

Yeni başladım sürükleyici bir kitap umarım sonunu getirebilirim d

Nazan Bekiroglu - Nar Agaci

Nazancim biraz az yazsan, insan okuyacak bunu ya..

ooo bana bak. bu yorum nickimde güzel durdu ha. geçmişe gidip larişin yorumunu kopyaladım. bakiyim dedim nasıl kültürlü duruyor muyum. yok ya olmamış. yok yok gitmiyor bana bu işler. kahveye gidip davut amcayla izafiyet konuşayım biraz.

Aa dedim arif’e bak benim gibi menteş sever çıktı, sonra cümleler çok tanıdık geldi… heheh:d benim menteş hayranlığı…

Henüz kitabın başlarındayım, büyük bölümünü okumadım. Yine de rahatlıkla söyleyebilirim ki Elif Şafak harikulade bir eser yazmış. Özellikle son eserlerinde ağacı, toprağı, suyu hikâyesinin ana öğesi yapıyor ve bu sayede geçmişten günümüze şekillenen olay örgüsünü yeri geldiğinde onların nazarından aktararak akıcı bir anlatının beraberinde bir edebi derinliği de ortaya koymayı başarıyor. Okuru olmaktan memnuniyet duyuyorum. Gökyüzünde Nehirler Var, iyi ki oluyorum dedirten bir kitap.

Henüz kitabın başlarındayım, büyük bölümünü okumadım. Yine de rahatlıkla söyleyebilirim ki Elif Şafak harikulade bir eser yazmış. Özellikle son eserlerinde ağacı, toprağı, suyu hikâyesinin ana öğesi yapıyor ve bu sayede geçmişten günümüze şekillenen olay örgüsünü yeri geldiğinde onların nazarından aktararak akıcı bir anlatının beraberinde bir edebi derinliği de ortaya koymayı başarıyor. Okuru olmaktan memnuniyet duyuyorum. Gökyüzünde Nehirler Var, iyi ki oluyorum dedirten bir kitap.
Bir ara kitaplarını alıp okurdum ancak sonradan hiç takip etmedim.

Notre-Dame'ın Kamburu kitabını bir daha okumaya karar verdim hatta filmini de tekrar izleyeceğim.
Hatta şehrine gelirse tiyatro oyununu kaçırma derim. Hangi tiyatro olursa olsun bu oyunun performansının kötü olması çok güç. Her defasında etkilendim diyebilirim.

Hatta şehrine gelirse tiyatro oyununu kaçırma derim. Hangi tiyatro olursa olsun bu oyunun performansının kötü olması çok güç. Her defasında etkilendim diyebilirim.

Relatii hangisine gittin bilmiyorum, ben bir tanesine gittim. Burada meb şura’ya gelmişti. Ben çok zorlandım, saygısızlık yapıp çıkmadım ama çıkanlar vardı. Sanırım nereden baksan 7-8 yıl olmuştur. Orijinal şarkısını hatırlar mısın -belle- onu da söylediler tabii Türkçe olarak, kulaklarım hep orijinalini aradı; yine de belki de en güzel yeri o şarkıyı söyledikleri yerdi. Kült eserleri uyarlamak zor, anlıyorum. Yine de ne bileyim… belki şimdi daha güzelleştirmişlerdir. Daha iyi olabilir diye düşünüyor insan. Neyse aklımıza gelmişken;

Relatii hangisine gittin bilmiyorum, ben bir tanesine gittim. Burada meb şura’ya gelmişti. Ben çok zorlandım, saygısızlık yapıp çıkmadım ama çıkanlar vardı. Sanırım nereden baksan 7-8 yıl olmuştur. Orijinal şarkısını hatırlar mısın -belle- onu da söylediler tabii Türkçe olarak, kulaklarım hep orijinalini aradı; yine de belki de en güzel yeri o şarkıyı söyledikleri yerdi. Kült eserleri uyarlamak zor, anlıyorum. Yine de ne bileyim… belki şimdi daha güzelleştirmişlerdir. Daha iyi olabilir diye düşünüyor insan. Neyse aklımıza gelmişken;

Tam da bu versiyonunu izledim ve de dinledim. Suat Taşer' de izlemiştim. Özel bir tiyatro tabi, ancak izleyiciyi bu denli içine alan oyun hatırlamıyorum. Aslında salon çok iyi değil bu tür oyunlar için nereden izlediğiniz de önemli çünkü. AKM de daha bir tiyatro salonuydu sanki. Her ikisinde de bu versiyonunu dinledim. Zaten oyunun pik yaptığı yer ve sizi sarmayınca keşke dememek işten bile değil. Yeniden dinleyince de şimdi yeniden izleyesi geliyor insanın=)

Geri