Ne okumalı, hangi kitabı okuyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
Şu an çantamda, dükkânda ve evde ayrı ayrı kitaplar okuduğumdan tek bir şey diyemem ama beni heyecanlandıran yeni bir kitap edindim.

Öncelikle, Faruk Nafiz Çamlıbel’i bilmiyordum. Vefatına tüm ülkenin üzüldüğünü İlber Ortaylı’nın “Elhamdülillah, hepimiz cahiliz...” sözünü hatırlıyorum. Bu da benim cahilliğim olsun.

Geçenlerde müdavimi olduğum bir mekâna gittiğimde Ata ağabey akordeonuyla çalıp söylüyordu. Arada bahsetti, birkaç şiirinden mısralar okudu; orada bir tutuldum. “Bir bak, Faruk Nafiz Çamlıbel'i araştır.” demesi üzerine aklımdaydı.

Bulabileceğim en geniş kaynağı aldım. Bazı şiirleri, bazı cümleleri o kadar güzel ki acıtan bir güzelliğe sahip. Ki bu benim çok sevdiğim şey.

WhatsApp Image 2026-03-28 at 23.53.46.jpeg

buradan anlaşılıyor ki kaç tane kitap okumuş olursan ol bu dünyada, asla, asla ama asla anlayamayacağın bazı şeyler vardır.

bu da tamamlandi:
1775142484842.jpeg

biraz arastirayim derken bu videoyla bulustuk:

yav nasil kiziyor:d tamam haklisin, dogru. her dedigin dogru. bu kitap tam cocuklarla birlikte okunacak tatli bir kitap, tatli bir hikaye. yazar burada gercek bir karakteri alip, masal yazmis iste. bu tarzi seviyorum ben. yegenlerim birazcik daha buyusun, onlarla okuyacagiz. bunlari yazarken bile video'daki kadinin sesi yankilaniyor beynimde :d ne ki-zi-yo-zun hala. haklisin tamam:d gercekten hakli bu arada.

aralarinda en cok bu hosuma gitti. pamela, tasarlamis oldugun tarot kartlarini da aliyorum**
1775472421970.jpeg

1000061457.jpg

genel olarak livaneli'nin kalitesine yakışmayan bir kitap olduğu yazılıp çizilmiş. son aldıklarım arasındaydı, başladık bakalım.

Kurtuluş Projesi - Andy Weir

Yeni filmi çekildi hatta kitabın ve tam da şuan vizyonda.

2015 yapımı "Marslı" filmi de bir kitapdı, yine aynı yazara ait satış rekorları kıran bir eserdi.

Ekli dosyayı görüntüle 132028

genel olarak livaneli'nin kalitesine yakışmayan bir kitap olduğu yazılıp çizilmiş. son aldıklarım arasındaydı, başladık bakalım.
Daha önce yazdıklarını aksine konusu itibarı ile basit, daha anlaşılır belkide bu yüzden çok da sürükleyici gelmedi bana. Livaneli her türlü okutuyor o ayrı.

Ya okuyun işte bir şeyler. Tanıştırayım kitaptan çıkan Ayraç Hanım, yemi fülörtüm. Kafa da kızıl, Kelt Kürdü herhalde, olsun ben alışıkım.

1000056168.jpg

hikaye net degildi. daha farkli beklemistim bu hikayeyi. kotu de degildi. bunun disinda hikayenin verdigi duygular netti. ara sira gozleriniz yasarabilir. manganin verdigi mesaj aliniyor, anlasaniz da anlamasaniz da:emoji_writing_hand:
1775998603935.jpeg

Geçen böyle bakınıyorum siteye, bana ilaç olacak bir şey arıyorum, neyse bulamadım da Zerrin Hanım çıktı karşıma, bende kitapları vardır ve çok şey öğrendim kitaplarından, en azından bir sohbette aşina oluyorsunuz, bu kipatı yokmuş bende, satın aldım.

Ve sonra tabii ki unuttum, kargocu beyabi geldi az önce, paket bırakıyor kod istiyor, bende mal mal bakıyorum, unutmuşum sipariş verdiğimi, neyse hallettik kod mod.

Arkadaşlar size soru, atribü nedir? Bu 1 puamlık soru, ısınma turlarıssss.

WhatsApp Image 2026-04-13 at 08.47.51.jpeg

okuduklarim farkli, dinlediklerim farkli. bunu dinledim. kendim kitap yazsam, buna benzerdi herhalde. 7/10:
1778743825906.jpeg

Benim elimde de Ölümsüzlük var, Kundera'nın. Sarıyor ama kafayı toplayıp vakit ayıramıyorum bir türlü.

Geri