Ne okumalı, hangi kitabı okuyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
“Pencereden baktığımda yalnızca koyu bir boşluk görüyordum. O boşlukta kaybolmakla oradan kaçmak arasında sıkışıp kalmıştım.”

9789750738913_front_cover2.jpg

Dan Brown - Sırların Sırrı abimizin yeni çıkan kitabına daldık bakalım.

20260119-212631.jpg

Geçen yıl almıştım, baslayip bitirmek bu yıl nasip oldu.
Psikogenetik- Psikiyatrik Genetik ilgililerine siddetle tavsiye ederim; her yerde bulamayacaginiz kognitif yaklasimlar da içeriyor.

Sherlock Holmes'e düşkünümdür, yeni iki Sherlock Holmes kitabı siparik etmiştim, ilki geldi. Uzun zaman sonra roman okuyacağım için biraz heyecanlıyım, iş güç yok, iş yerinde de gelen giden zırtolar müsaade ederse, ben bu kitabı hızlıca bitiririm.

Efendim, bilôrsunuz ki,
Sherlock ile tanışan ilk Türk, ikinci Abdülhamid'tir." dersek, pek yanılmayız.

Abdülhamid, polisiye romanlarına pek düşkün biridir ve 'The Strand Magazine' abonesidir. Derginin 1903 yılındaki bir sayısında Abdülhamid ile alakalı bir yazı yayınlanır. Çeviri bürosundaki İngilizce bilen bir çevirmen, bu yazıyı Abdülhamid için çevirirken Abdülhamid'in polisiye hikayelerini sevdiğini bildiğinden hoşuna gider diye o ay yayınlanan Sherlock Holmes hikayesini de padişah için çevirir ve okuması adına kendisine sunar. Böylelikle Abdülhamid Sherlock ile tanışmış olur. Sonrasında padişah tüm hikayelerin getirilmesi için emreder.

Sherlock Holmes'in yazarı Doyle'a verilen nişan hikayesi vakidir. Eşine ise şefkat nişanı verilmiştir. Sherlock'un yaratıcısı Doyle için Abdülhamid 2.rütbeden mecidiye nişanı verilmesini emreder.

"Aciz kullarının arzıdır ki;
İngiltere'nin meşhur yazarlarından Sir Conan Doyle'e ikinci rütbeden mecidiye nişanı ve eşi Leydi Doyle'e aynı dereceden şefkat nişanı ihsan buyrulduğundan, gerekli muamelenin yerine getirilmesi, çıkarılan irade-i seniyye-i hilafetpenâhî icabı olup bu konuda emir ve ferman hazret-i veliyyü-l-emrindir.

2 kasım 1907.

Serkâtib-i hazret-i şehriyârî tahsin."

sn.jpg

* * *

Abdülhamid’in hafiye teşkilatına mensup adamları birbiri ardına ölü bulunur. Kendini bir anda tehdit altında hisseden “şüpheci” Padişah, cinayetleri aydınlatma görevini dedektiflerin en ünlüsüne, Sherlock Holmes’e verme kararı alır...

WhatsApp Image 2026-01-30 at 11.37.13.jpeg

Masumiyet Müzesi

@Aze as bayrakları şükür başlıyorum. Jfjfn

• Kalp Gözler
Tepkiler: Aze
@Kürt Kedisi
taşbaş hikayesi işte..... sürükler güzeldir. bir kaç serisi var diye hatırlıyorum.

Yetişkin dikkat eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu- Tanımak yönetmek birlikte yaşamak-Uzm.Dr. Alişan Burak YAŞAR - Dr. M. Sinan Aydın

Bitmek üzere.
Bilmediğim sey pek yoktu fakat kaynak arastirmamda 'mutlaka okunmali' diye bir kac kez önüme düsünce baslayayim dedim. Daha akademik, daha neurofizyolojik irdeleme isteyenler için yetersiz gelebilir bu acidan beni pek tatmin etmedi fakat DEHB ile yeni tanisan, tıp terminolojisine pek hakim olmayanlar icin basarili bir baslangic kitabi denebilir. Anlatimi,örneklendirmeleri basarili.

Ruhi Mücerret - Murat Menteş
Geç kaldıklarımdan.. Müthiş keyifliydi. Tavsiye ederim.

Geri