Ne okumalı, hangi kitabı okuyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
en son ne zaman güncelledim acaba burayı, üşendim şimdi (kendimle konuşuyorumdur)........

fink okumuştum, yine çok keyifliydi; biyografik olması da ayrı bir merak katıyor. ama benim için ruhi mücerret hala birinci sırada.

ilk zülfü livaneli kitabımı arkadaşlarımın önerisiyle serenad ile yaptım. harika bir seçimmiş. anlatım dili çok sade, hiç zorlamadı; aktı gitti. hikaye zaten olağanüstü, çok keyif aldım. Tadı damağımda kaldığı için yine livaneli kitaplarından ve yine öneri olan kardeşimin hikayesi’ni seçtim.

bu yogun donemde cok sayfali kitaplara konsantre olamiyorum. gerci bu aralar bir arkadas tavsiyesiyle bunu okudum bitirdim (dostoyevski, thnkyou):
1766670597868.jpeg

bir de bunu siparis ettim. merakla bekliyorum. haftasonu baslayabilecegim:
1766670826951.jpeg

Yeni Ken Follet cikmis.
Taze simit gibi hemencecik aldim.
Bayatlamadan okurum insallah.
Bitirdim

Stonehenge 'in ne denli agir sartlar altinda insa edildigini de anlatan bu eser, o dönem, o cografyada yasayan 3 topluluga da isi tutuyor.
Ciftciler
Cobanlar
Orman halki

Mutlak bilgi cobanlarin elinde.
Bu bilgiyi, kadin rahibeler ellerinde tutuyor.
Spirituelligin de daha yüksek oldugu bu coban toplulugun bilge hanimlari, daha dayanikli ve sonsuza dek ayakta kalabilecek bir tapinak yapma yoluna giriyorlar.

Yazarin referansi her zaman, kaynaklara dayalidir.

Tarihe isik tutan, aydinlatan ve yasanmisliklari skmadan yansitabilen bir yetenek.

Şu an Amak-i Hayal i okuyorum.

Eski Istanbul'la ilgili kitapları toplamaya devam ediyorum. Ah Istanbul, ben 40'larda Çengelköy civarında doğmuş, 60'larda aşk yaşayıp ölmüşüm, 92 yılında Adana'da reenkarne olmuşum, yebet aynen böyle olmuş.

WhatsApp Image 2025-12-27 at 09.04.46.jpeg

20251227_095140.jpg

ne güzel başlamıştım, birkaç güne bitiririm diyordum, yorgunluktan bir haftadır sayfa çevirmedim.

medea'nin ofkesi dislerimi kamastiriyor :d aslinda onun hikayesi, dogdugu andan- ders nitelikte bir hikaye. kadinlar okusun ve anlasin ozellikle. aptal (fazla duygu dolu aka mantiksiz) secimleri onlemek icin. tabii erkekler de okusun. ama onlar korkarak okusun :d var boyle kadinlar cunku. iyi ki de varlar aslinda. lazim *angelemoji
1768064774221.png

"Geçmeyeceğini bildiğim bir buhran içindeyim…"

12449733.jpg

zayıf akım devreleri kitabını okuyom

1000051081.jpg

yeni aldığım kitaplardan bir tanesi. merak ettiğim bir kitap olunca bir göz atayım demiştim bir solukta ilerledim. tarih anlatmasına rağmen sıkmadan güzel ilerliyor.

arka kapak yazısını bırakayım buraya.

"Doğu ile Batı’nın ilk teması; fikirlerin, kültürlerin ve dinlerin yayılmasına neden olan fetihlerin ve ticaretin hüküm sürdüğü İpek Yolu’nda gerçekleşti. İmparatorlukların yükselişi ve düşüşünden Budizmin yayılmasına, Hristiyanlık ve Müslümanlığın ortaya çıkmasına ve nihayet 20. yüzyılın en kanlı savaşlarına kadar her şey burada gerçekleşti. İpek Yolu, Batı’nın kaderinin nasıl da ayrılmaz bir şekilde daima Doğu’yla bağlantılı olduğunu göstermektedir.
Peter Frankopan, dünyaya ilişkin kavrayışımızı sarsıp bize Doğu’yu hatırlatıyor. Mezopotamya’da ortaya çıkan şehirleri, Pers ve Roma’dan yükselen kadim imparatorlukları yeniden yaratmanın yanı sıra Moğol yağmalamalarının, Kara Ölüm’ün yayılmasının, Osmanlı’nın bölgedeki hükümranlığının, İslam dünyasının saygınlığının ve Batı emperyalizminin kanlı mücadelelerinin fotoğrafını çekiyor.
Siyaseten istikrarsız Orta Doğu’dan ekonomisi büyüyen Çin’e, Balkanlar’dan Güney Asya’ya uzanan bu engin bölge, son yıllarda küresel spot ışıklarına maruz kalmaktadır. Frankopan, bu karmaşık ticaret yollarına inşa edilen şehirlere ve uluslara yönelen tehlikeyi anlamak için, ilk önce bu yolların hayretler uyandıran geçmişini öğrenmemiz gerektiğini bize gösteriyor. İpek Yolu’na ilişkin bir tarih çalışmasından çok daha fazlası olan bu kitap, gerçekten dünyanın realist bir tarihi: Bize belki de en önemli vaadi; nereden gelip nereye gittiğimize dair bildiklerimizi unutturmak."

zülfü livaneli-kardeşimin hikayesi... serenad kadar içine çekemedi beni ama merak ettirdi; sıkılmadan okudum. kahramanın yaşadıklarını bağladığı sebep-sonuç ilişkisi biraz saçma ve basit geldi. daha “wooowluk” bir sebep bekliyordum. yine de son düzlük kitabı okumaya değer kıldı; bayağı iyi bir finiş olmuş.

elimde birkaç klasik vardı, onları eritmek için mihail bulgakov - genç bir doktorun anıları’na başladım. sadece bir bölüm okuyabildim; güzel saracak gibi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dan Brown' un son kitabı Sırların Sırrı' nı büyük bir beklenti ile elime alıp okudum ancak diğer kitaplarındaki sürükleyiciliği ve gizemi bulamadım. Çok zor ilerledi bir diğer bölümde ne olacak hissini yaşayamadım bir türlü ki yazarın en iyi yaptığı şeydi. İlerlemedi bir türlü.

Geri