Mavi
Üye
-
-
-
-
Ne hale geldik, asosyal bir gençlik yetişiyor .. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çocukken futbolcu kartı satın alırdım, oradan çıkan futbolcu yapıştırıcılarıyla atari kazanmaya çalışırdım. Parkta bilye oynardım. Seksek oynardım. İki ağacı kale yapar yada 3-5 taşı biraraya getirir kale kurar maç yapardık. Sakızlardan çıkan dövmeleri koluma yapıştırırdım. Maytap satın alır patlatırdım. Pokemon tasolarıyla oynardım. Bugünlerle o günlrri kıyaslayınca gerçekten uçurumlar var. Bunun da asıl sebebi piyasanın buna teşvik etmesi ve tüketimi bunlar üzerinden kurgulaması. Kurşun askerlerin ve barbi bebeklerin devri öldü ve atariler başladı. O öldü bilgisayarlar, oradan da artık cep telefonları, iphonelar ve facebooklar. Yarın da hangisi para ederse piyasa onu çoculara özendirecek ve almaları için teşvik edecektir. Piyasa ekonomisi hayatın her alanına müdahale eder. Kırsallarda çocukluk hala var olsa da büyük kozmopolit yerlerde bu pek kalmadı. Bu konuda Can Dündar'ın "Dört Nesil Dört Hayat" belgeseli izlenmeye değer.
Ben 4 büyük takımında tüm etiketlerini tamamladım.
Bakkala verdim ancak ne arayan var ne soran ne hediyen geldi diyen bakkal (:
Bu bile güzeldi bizim için ..
Fenerbahçeli Kemalettinle Trabzonsporlu Ünal'ı bir türlü bulamadım
Zaten genelde kuponları cebimde unuturdun. Annem pantolonumu yıkadıktan sonra ölmüş bir halde bulurdum. =)))