Ne dediğini bilmeyen adamın namazı sayılmaz.

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
İyi diyorsun da, ibadet ederken ne demek istediğini yaradana anlatamazsan veya yapmış olduğun işin topluma ve sana bir faydası olup olmadığını bilmiyorsan bu nasıl bir ibadet ve yarar sağlamak?
Tam olarak nereye varmak iştedigini anlayamadım kardesim kusuruma bakma

Konumuzla alakası varsa, buyrun sorun!

Dolaylı yoldan alakası olabilir elbette. Ünlem işaretinizde çok tatlı görünüyor iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Merak ettiğim bir kaç husus var.

1. Bu tür konuları paylaşma nedeniniz.
2. Sanal ortamda fikrini değiştirebildiniz birileri olduğumu daha önce '' İslami bilgiler '' çerçevesinde. Farklı bir şekilde sormak gerekirse paylaştığınız bilgilerin insanlar üzerinde etki bıraktığına inanıyormusunuz , Hitap ettiğiniz kesmi etkileyebiliyormusunuz.
3.Fetva vermek için gerekli ilim ve bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyormusunuz , Konunun içeriğinde hiçbir ayet ve hiçbir kanıt olmaksızın verilmiş bir Fetva bu.

Beni yanlış anlamanızı istemem , konuya muhalefet olmak içinde yazmış değilim bunuda belirtmek isterim sadece bir şeylerin yanlış gittiğini düşündüğüm için uğraşmış bulundum hepsi bu.

Soruları cevaplandırmak ister iseniz eğer sizin için doğru olduğunu düşündüğüm bir kaç öneride bulunmak isterim , umarım bunu anlayışla karşılarsınız.

Dipnot :
Sual: Dinî suallere yanlış cevap vermenin vebali nedir? ( Yanlış Fetva vermek )
CEVAP
Bunun vebali çok büyüktür. Harama helal veya helale haram diyen küfre girer. Müctehid olmayanın, Kur’an-ı kerimden ve hadis-i şeriflerden anladığına göre fetva vermesi caiz değildir. Çünkü âyet ve hadislerden dört mezhebin müctehidleri, farklı hükümler çıkarmıştır. Onun için herkes, kendi mezhebine uymalı, kendi mezhebindeki âlimlerin verdiği fetvaları bildirmelidir. Bilmeden, kitaba bakmadan, caizdir veya caiz değildir demekten çok sakınmalı! Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Fetva vermeye en cüretli olanınız, ateşe girmeye en cüretli olanınızdır.) [Darimi]

Dolaylı yoldan alakası olabilir elbette. Ünlem işaretinizde çok tatlı görünüyor iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Merak ettiğim bir kaç husus var.

1. Bu tür konuları paylaşma nedeniniz.
2. Sanal ortamda fikrini değiştirebildiniz birileri olduğumu daha önce '' İslami bilgiler '' çerçevesinde. Farklı bir şekilde sormak gerekirse paylaştığınız bilgilerin insanlar üzerinde etki bıraktığına inanıyormusunuz , Hitap ettiğiniz kesmi etkileyebiliyormusunuz.
3.Fetva vermek için gerekli ilim ve bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyormusunuz , Konunun içeriğinde hiçbir ayet ve hiçbir kanıt olmaksızın verilmiş bir Fetva bu.

Beni yanlış anlamanızı istemem , konuya muhalefet olmak içinde yazmış değilim bunuda belirtmek isterim sadece bir şeylerin yanlış gittiğini düşündüğüm için uğraşmış bulundum hepsi bu.

Soruları cevaplandırmak ister iseniz eğer sizin için doğru olduğunu düşündüğüm bir kaç öneride bulunmak isterim , umarım bunu anlayışla karşılarsınız.

Dipnot :
Konumuzla alakalı soru sorun!

Konumuzla alakalı soru sorun!

Daha farklı bir cevap vermeniz beni daha mutlu ederdi oysaki.
Size bir öneri küfre girmiş olabilirsiniz , Tevbe etmek için kendinize vakit ayırın. '' Genel olarak konuşuyorum sadece bu konuyu baz almadım '' .

İyi günler dilerim.

Daha farklı bir cevap vermeniz beni daha mutlu ederdi oysaki.
Size bir öneri küfre girmiş olabilirsiniz , Tevbe etmek için kendinize vakit ayırın. '' Genel olarak konuşuyorum sadece bu konuyu baz almadım '' .

İyi günler dilerim.
Kime karşı küfre girmiş olabilirim?

Geri