Ne bicim insanlarsiniz ?

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Sümela Manastırı

Ülke ne kadar medenilesirse medenilessin, kötülük daima var olacaktır.
Eğitimsiz,barzo, sığ insanlar daima bir yerlerde olacaktir.
Önemli olan bu insanlara uygulanacak yargı ve denetim mekanizmasinin ne kadar güçlendirildiğidir.
İsviçre'de de başı boş bıraksan orada da gider Isabella yazar biri.
Eleştirilecek noktayı doğru seçmek önemli.

ah, nilü, ah! burada ayasofya'nın kapısını kemirdiler..... hangisi adına utanacağımızı şaşırdık?

O çok ayrı bir facia zaten.
Bunun İslam'da dahi yeri yok; İslam gösterisi sevmez, gösteriş adına faaliyet gösteren camiler kıyamet alametidir hatta.
Yeterli sayıda temiz, sade bir camide ibadet etmek gerekir. Cami enflasyonu varken,hiç ihtiyaç yokken Ayasofya gibi korunması gereken kültürel bi mirası ibadete açmanın İslam ile bağdasan bi yanını göremiyorum.

Eğitim sistemi vasat olan toplumlarda sanat kısmı zaten çok isteyerek zevk alarak okumak dışında bir tercih değil,sanat,arkeoloji ve geçmişin mirası konularını eğitimini almamış kişiler nerden bilecekler ki ? bende lise de sanat dersi kısa bir süre görmüş,rönesans dönemini incelemiştim ama aklımda ki bilgiler orda kaldı,devamını getiremedim.buda benim eksikliğim fakat insanların gündelik yaşamda eğitim almak yerine ekonomik olarak hayatını devam ettirme mecburiyeti bu tip olayların olmasına neden oluyor.isim yazılmasından çok bu tip eserlerin tahrip edilmesi üzücü.

Bunlar ayrı, bir de bir şeyleri protesto etmek için sanat eserlerine zarar veren, çorba fırlatan bir aktivist(?!) grubu var. Vandallık, başka bir şey değil.

Nurten ve yakup bunu umursamaz. Cunku muhtemelen nurten ve yakupa gore hristiyanlik zaten bozulmus bir din. Ayrica bir manastirin onlar icin degeri sadece turistik bir mekan olmasi o kadar. Trabzon da bulundugu icin suc manastirin hatta.

Ağaca isim bile kazıtmadım ben lisede esmer sevgilim tam ağaca çakı ile ismimizi yazacaktı elini tuttum ve dur dedim sonra hindular gibi bakıştık 17383838 dakika

Bir tane kız 2008-09 yıllarıydı sanırım adımı gitmiş başka binanın surlarına yazmış

• Hehe
Tepkiler: ne
İçinden geldiğin toplumun hiç bir kültüre,medeniyete farklılığa saygısı olmadığını hiç bu zamana kadar anlayamadın mı nülü?

Geri