Nazik olmak neden güçsüzlükle ilişkilendiriliyor? "Nezaketin altındaki zayıflık algısı..."

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Evet Piaget zekâyı çevreye uyum yeteneği olarak tanımlar.
@Lefty bu uyum biraz şey toplumsal normlara uygun davranmak. Aykırı kalmamak. O toplum içerisinde sırıtmadan, tecrit edilmeden kendini var etmek gibi…

Evet Piaget zekâyı çevreye uyum yeteneği olarak tanımlar.
@Lefty bu uyum biraz şey toplumsal normlara uygun davranmak. Aykırı kalmamak. O toplum içerisinde sırıtmadan, tecrit edilmeden kendini var etmek gibi…
Tabi. Misal benim kafam çalışsa Sancaktepe belediye başkanı bile olabilirdim ak partiden :)

Uyum sağlamayı daha çok evrimsel açıdan koşullara uyum sağlamak olarak anladım yoksa karşı tarafın önünde ezilmek anlamında değil.
Kronolojik olarak siyasi geçmişse hakimseniz eğer ne demek istediğimi çok net anlamış olmalısınız. FETÖ, muhtar bile olamazsın, parti kapatma davası(1-2 oy), şiir yüzünden hapise atılma, askeri vesayet, medya baskısı vb. bunlar arttırılabilir.

Benim yazmış olduğum derinlemesine mesajlar çoğu zaman anlaşılmıyor, açıklama yapmak elzem kalıyor çoğunlukla.

konu nasıl muhtarlara geldi ya, bu muhtarlar ne etti size

Hissettiremediğiniz gücün varlığından kimse haberdar olamaz.

Deniz Baykal olayını es geçmişiz " beni cumhurbaşkanı yap seni başbakan yapayım " olayındaki uyum sağlama her şeyin başlangıcı olabilir btw

Kronolojik olarak siyasi geçmişse hakimseniz eğer ne demek istediğimi çok net anlamış olmalısınız. FETÖ, muhtar bile olamazsın, parti kapatma davası(1-2 oy), şiir yüzünden hapise atılma, askeri vesayet, medya baskısı vb. bunlar arttırılabilir.

Benim yazmış olduğum derinlemesine mesajlar çoğu zaman anlaşılmıyor, açıklama yapmak elzem kalıyor çoğunlukla.

Siyasetten biraz uzak bir başlık açayım düşüncesi ile konu açtığım için ilk başta o açıdan ele almamıştım.:)

konu nasıl muhtarlara geldi ya, bu muhtarlar ne etti size

814629214819.jpg

814688963202.jpg

Ben çok farklı tecrübe edindim bu konuda. Karşınızdaki sizin ayna'nızdır. Siz nasıl olursanız, karşılığı da öyle olur. Çoğu kez bir selâm bir kapı açar. Ben öyle gördüm. Siz sakin olduğunuz sürece karşınızdaki de sakin kalıyor. Kendinizi nasıl ifade ettiğiniz çok önemli.

Siyasetten biraz uzak bir başlık açayım düşüncesi ile konu açtığım için ilk başta o açıdan ele almamıştım.:)
konu konuyu açıyor, direkt tam anlamıyla konuyla ilintili olmasa da bir yerinden tutuyor.

Ben çok farklı tecrübe edindim bu konuda. Karşınızdaki sizin ayna'nızdır. Siz nasıl olursanız, karşılığı da öyle olur. Çoğu kez bir selâm bir kapı açar. Ben öyle gördüm. Siz sakin olduğunuz sürece karşınızdaki de sakin kalıyor. Kendinizi nasıl ifade ettiğiniz çok önemli.
Çünkü iki taraf da stres hormonu salgılamıyor ve bu durumda da sorunu uygun yollarla çözmeye daha yakın hale geliyorlar.

Kavga ortamı yaratma çabasındaki kişilerle uzlaşmak zaten çok zordur. Her söyleneni ve yapılanı işlerine geldiği gibi algılarlar.

NEZAKET, ÖDÜN VERMEK Mİ?
Tanımı gereği nezaketin, bir başkasının adına kendinizden ödün vermek olarak görüldüğü gerçeği, aslında nezaketin uygulanması oldukça zor bir pratik olduğunu ortaya koyuyor. Şaşırtıcı bir bilgi şu ki; nazik ve düşünceli olmak, evrimsel terimlerle de doğuştan gelen hayatta kalma ve kendimizi daha güçlü kılma ihtiyacımıza aykırı olan bir davranıştır.

Florida Davranış Sağlığı grubunun ortaya koyduğu verilere göre; zayıf bir kişilikle ilişkilendiren nezaket, çoğunlukla özsaygısı yüksek insanlarda kendini belli ediyor. Söz konusu şirket bu bulgunun nedenini ise, öz değeri yüksek olan kişilerin empati duygusunun gelişmiş olması, acılarını maskelemeye ihtiyaç duymamaları ve insanların hata yapma gerçeğinin farkında olmalarıyla açıklıyor.

Evrimsel açıdan güçlü olan hayatta kalır ancak değişen toplum yapısı bize gösterdi ki güç ve şiddet aynı anlama gelmiyor yani hayatta kalmanın ya da başarmanın yolu karşı tarafı ezip geçmek değildir. Bu sebeple de empati yönü gelişmiş olan insanlar, olumsuz durumlara karşı daha yapıcı bir tutum sergiliyor ve yakıp yıkmadan sorunu çözmeye çalışıyorlar.

Evrimsel açıdan güçlü olan hayatta kalır ancak değişen toplum yapısı bize gösterdi ki güç ve şiddet aynı anlama gelmiyor yani hayatta kalmanın ya da başarmanın yolu karşı tarafı ezip geçmek değildir. Bu sebeple de empati yönü gelişmiş olan insanlar, olumsuz durumlara karşı daha yapıcı bir tutum sergiliyor ve yakıp yıkmadan sorunu çözmeye çalışıyorlar.

Tamamen yanlış.

Okudum, tamamen yanlış.
Zayıf karakterle ilişkilendirilen nezaketin aslında özgüveni / özsaygısı yüksek insanlarda daha fazla olduğu ifade edilmiş.
Nazik davranan insanın salgıladığı hormonlar sayesinde sorunları daha kısa ve kolay yoldan çözeceği anlatılmış özetle...
Yanlış olan nedir?

Geri