Nazende Sevgilim

Konu sahibi son olarak 2090 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
duvar çiceğim
kokusu
göğsüme dolanan fesleğen
havvanın özü
miski amberimi kaybettiğim
kayıp rüyalarım
kırk yıllık bahanem
süreme saplanan
içimin karanlığında boy atan
pervazlarını kumrulara açan

alçıdan azizeye uyanan şehrim
omuzlarımda yer değiştiren melekler
boynumda dudaktan gerdanlarla
ayaklarımızı sarkıtıp duvardan
kadeh kaldırıyoruz kıyamete
https://www.youtube.com/watch?v=GRF-j1L-k-c

çok güzel insana hüzünlü bir huzur veriyor önce üzüyor sonra sakinleştiriyor sonra gülümsetiyor

Ne güzel sözdür o 'kırk yıllık bahanem'

Gönlüne sağlık abi.

Çok romantik aşk dolu sözler. Şairlere taş çıkartırsın maşallah.

Cennetim Olurmusun Elini tutsam, dünyanın öbür ucuna benimle birlikte gelir misin? bekle desem, dünyanın bir ucunda beni bekler misin? Denizimde fırtınalar çıktığında limanım olur musun? karanlık bastırdığında deniz fenerim, hava açınca yıldızlarım olur musun; bulutlar göğü kapladığında pusulam? Mihengim, turnusol kağıdım olur musun? yüreğimin suyu bulandıkça onu durultacak iksirim? Kapılar kapandığında kapım, yollar aşındığı vakit yolum, saklanmak istesem duvarım olur musun? özgürlüğüm ve mapusanem? Üşürsem evim olur musun? yorganım, ana kucağım? çölümde vaha olur musun? vahamda hurma ağacım? Dağın tavşanı, çölün ceylanı, gecenin hayalleri bağrına bastığı gibi beni bağrına basar mısın? şak şak yarılsa bile gökten umudunu kesmeyen kıraç tarlalar gibi umut bağlar mısın bana? gitmek istersem kanatlarım olur musun? kalmak istersem ayağımda prangam? Hurilerim olur musun? kudret helvam ve bıldırcınım? soğanda sarımsakta gözüm yok, tih çölü sürgününde gözüm yok. ateş almaya gidersem, kırk vakit sonra dönsem bile aynı yerde beni bekliyor olur musun? Kavmim beni terk ederse ve ben kavmimden kaçarsam, bir kez arkana bakmadan arkamdan gelir misin? Ot bitmeyen bir vadide yalnızca Allah (c.c) a emanet edip gidersem, sen de beni kınamaksızın Ona güvenir ve say eder misin? Ümidimi kaybettiğim anda ümidim, neşemi kaybettiğim zamanlarda coşkum, kalbim işgale uğrarsa halaskârım ve rehberim olur musun? Arkadaşım, yoldaşım, sırdaşım, enîsim, huzûrum, sürûrum, nûrum, zînetim, nîmetim, cennetim olur musun Dost odurki dostun her şeyi candaşı yoldaşı kardaşı dost dediğin dost için post olur..

velevki, Beni üzüp şiir yazdırma!

Gençtim işte şehrin o yatık raksından incinen yine bendim
gelip bana çatardı o ruh tutuşturucu yalgın
onunla ben
hep sevişecek gibi baktık birbirimize.
bir kez öpüşebilseydik dünyayı solduracaktık.

Son düzenleme:
Nazende kelimesi bile ruha ince ince dokunuyor, gerisini varin siz dusunun.
Kalemine saglik...

Karlı dağlarıma yaz gelmiş,
Köyümüze bir kız gelmiş,
Selam versem bakmez imiş,
Yüzüne yeşillik gelsin sevgilim.

Çeşme başı sabahlarım!
Bir görsem hülyalara dalarım,
Acep olur mu ya'rım?

Derenin kenarında uyuklarım
Yandı güneşten yanaklarım
Seni görmezsem durmaz çeşm-i pınarım

El etti bana uzaktan
Gördüm ıslak kirpiklerini yakından
Yüzündeki baharı getirmiş Yaradan

ihaveanidea

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri