Nazan Arısoy / Piraye'de Nazım Olmak

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
1En5lj.jpg

“Hep anlattınız, hep yazdınız, iftira ettiniz, kendinizce yargıladınız ama bana hiç sormadınız. Nazım dan, eşinden, dostundan beni dinlediniz. Ben de Nazım olmak ne demek hiç anlamadınız. Şimdi sıra bende. Sessiz çığlıklarımın yankıları yüreklerinizi titretecek. Susmak yok artık. Haykırıyorum. Seni hudutsuzca seviyorum Nazım…”​

Yeni bitirdiklerimden, bir de Piraye'den dinleyin Nazım'ı

"Piraye, asılı kaldığı Nazım duvarından aşağıya atlamak istediğini hissetti."

(o duvarı iyi bilirim)

Ben Verayı merak ediyorum Nazımdan.

Ben Verayı merak ediyorum Nazımdan.

Piraye'yi Vera ile aldatmış Nazım, evli iken.Piraye diyor ki onun için saman saçlı (:
Vera da evliliğini bitirmiş Nazım için, çocuğu ile gelmiş Nazım'a
Nazım da pek fena bu gönül işlerinde (:

Nazım'ın Vera için yazdığı şiirleri okudum ama ikisinin hikayesini anlatan bir kitap okumadım ben de.

Pek bir ayran gönüllüyse demek ki Nefim.s

Aşka aşık Nazım Gricim, bir şiir ile gönül alırken aynı zamanda ömür de alıyor

Piraye'yi Vera ile aldatmış Nazım, evli iken.Piraye diyor ki onun için saman saçlı (:
Vera da evliliğini bitirmiş Nazım için, çocuğu ile gelmiş Nazım'a
Nazım da pek fena bu gönül işlerinde (:

Nazım'ın Vera için yazdığı şiirleri okudum ama ikisinin hikayesini anlatan bir kitap okumadım ben de.

Kısmen yanlış.
Piraye ve Vera dönemi hiç denk gelmemiştir.
İki aşk arasında bir kaç kadın ve münevver evliliği ve galiba aşkı vardır

Kısmen yanlış.
Piraye ve Vera dönemi hiç denk gelmemiştir.
İki aşk arasında bir kaç kadın ve münevver evliliği ve galiba aşkı vardır

Piraye ile evliyken münevver ile aşkı var ve çocukları oluyor.Piraye her ikisinde de var çünkü kimden ayrılsa dönüşü Piraye'ye.O da gururuna yenik düşüp dönüyor ona.Münevver olayı en sevimsizi zaten.

Piraye ile evliyken münevver ile aşkı var ve çocukları oluyor.Piraye her ikisinde de var çünkü kimden ayrılsa dönüşü Piraye'ye.O da gururuna yenik düşüp dönüyor ona.Münevver olayı en sevimsizi zaten.

Siz verayla pirayeyi aldattı dediniz bende hayır aldatmadı dedim
Bütün mesele bu.
Ki vera hayatına girdiğinde piraye çıkalı yıllar olmuştur.
Onun dışında geri kalan her şey doğrudur

Siz verayla pirayeyi aldattı dediniz bende hayır aldatmadı dedim
Bütün mesele bu.
Ki vera hayatına girdiğinde piraye çıkalı yıllar olmuştur.
Onun dışında geri kalan her şey doğrudur

Anladım.
Teşekkür ederim.
Büyük bilgilere sahip değilim, okuduğum kitap Piraye'nin mektuplarına dairdi.Aklıma nüfuz eden şekli bu.Bir ayrılık bir barışma şeklinde olunca hep o var başkaları araya giriyor gibi oluyor.

Anladım.
Teşekkür ederim.
Büyük bilgilere sahip değilim, okuduğum kitap Piraye'nin mektuplarına dairdi.Aklıma nüfuz eden şekli bu.Bir ayrılık bir barışma şeklinde olunca hep o var başkaları araya giriyor gibi oluyor.

Piraye Nazım'ın hayatında ki en önemli kadın figürü aslında ama nazım pirayeye sadece hapisteyken hasretlik cekiyor. Piraye nazımı bir ömür beklemeye hazırken nazım her an kaçmayu bekleyen bir kus gibi sürekli başka kadınlarla aşk yaşıyor.
Bir dönem sonra; ki bu tam olarak munevverle bir görüş gününde nazımın ziyaretinde karşılaşınca oluyor.Nazımdan tamamen vazgeçiyor.
Ondan sonra da zaten 1951 de boşanıyorlar

Açıkcası Piraye Nazım'ı beklerken gayet sabırlı ama her mektupta da Nazımın ayrılmak istediğine hep hazır-hazır değil durumda.
Okumak isteyenler Piraye'ye kızabilir neden bekliyor diye,Nazım'ın yazdıklarını görseniz biz seviyor muyuz dersiniz.

Nerden çıktın Vera yine karıştı ortalık.s bu kadınlar yok mu :mrslkm:

Geri