Nasılsınız?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 21 gün önce görüldü
Zor bir durum galiba, nasılsın sorusunu tam anlamı ve en gerçek hâliyle yanıtlayabilmek ve her nasılsak, o nasıl olduğumuzu anlatabilmenin hakkını verebilmek.

Yanıtı bir kenara bırakın "Nasılsınız" sorusunu sormaktan bile çekindiğimiz zamanlar yaşıyoruz, hem de çok uzun bir süredir. İyi olmaktan utanıyoruz, azıcık gülümsesek, her şeyi unutup bir kenara koyup güzel bir şeyler yaşasak, hemen ardından vicdan azabı duyuyoruz. Nasıl olabiliriz ki?

Bilene bilene tükenen bıçak gibi belki de anlamı bu sorunun. Nasıl olabiliriz ki?

Sahiden nasılsınız ?...

İnsanın atacağı her adımda başkalarının yaşamlarından sorumlu olması hareket alanını sınırlıyor ayrıca ortada hiç bitmeyecekmiş gibi görünen bir belirsizlik var. Etrafta olan biten olumsuzluklar ve kaybolan yaşamlara bakınca insanın pek bir şeye hevesi kalmasa da moralimi yüksek tutmaya çabalıyorum.

Nasılsın sorusunu neredeyse hiçbir zaman "İyiyim, sağ ol." , "Teşekkür ederim, siz?" gibi yanıtlarla geçiştirmedim. Düşündüm ve o an nasılsam onu söyledim hatta bazen karşımdakini sormayı da unutuyorum. İyiyim dedikten sonra bin ah vah edenlerden olmadım, kötüyüm deyip başladım gerisine.
Siz nasılsınız şimdi?

• Beğen
Tepkiler: Dem
Koronavirus tedbirleri kapsamında yapılan açıklamalardan sonra karmakarışıklaşmış durumdayım

Geri