Nasıl Yazar Olunur?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 891 gün önce görüldü
nasıl yazar olunur, nasıl yazar olurum, yazar nasıl olunur,

Yazarlığın diğer mesleklerden farkı, belirli bir eğitim programının ve okulunun olmamasıdır. Yazar olabilmek için öncelikli olarak iyi ve dikkatli bir okuyucu olmak gerekir. Bu nedenle yazar adaylarının okumalarını bilinçli şekilde yapmaları, özellikle bir edebi eserin alt metinlerini ve göstergelerini incelemeleri gerekmektedir. Okuma esnasında belirli notlar almak ve yazarların üsluplarını anlamak yazma yeteneğinin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Yazar olmak isteyen kişilerin, hayalgücünü etkileyici bir şekilde kullanması ve bu konuda bir fikre sahip olması gerekmektedir. Fikir, hayalgücü ile biraraya geldiğinde ortaya çıkacak olan eserin temeli atılır. Sadece hayalgücüne veya fikre sahip olmak yazarlık için yeterli değildir. Bir eser üretebilmek için hayalgücü ve fikir harmanlanmalıdır.

Yazarlık için düzenli bir şekilde yazmak gerekir. Yazmak mutlaka bir alışkanlık haline gelmelidir. Düzenli bir şekilde yazabilmek için belirli bir özgüven, özgüven için de bilgi sahibi olmak gerekli bir durumdur. Bireysel bilgi dağarcığının fazla olması, kişiyi yazmak için motive eder.

Okumak her zaman yazmayı beslediği için, yazar olmak isteyen kişiler çeşitli tarzlarda yazılmış kitap ve dergileri takip etmelidir. Özellikle şiir ve hikaye yazarları, son yıllarda sayısı artan fanzin ve edebiyat dergilerini mutlaka takip etmelidir. Burada yayınlanan şiir ve hikayeler diğer yazarlara nispeten amatör kalemlerden çıktığı için, yazar adaylarına cesaret verebilmektedir.

Önüne gelen bu devirde yazar oluyor zaten. Param varsa yaz üç beş şey hemen reklamını da yap hopp yazarsın. Onca insan var ama gören yok. Neden? Çünkü para yok.

Benim hiç yapamayacağım bir şey iki kelimeyi yan yana koyup cümle haline getirirken milyon kez silmem gerekiyor. Kusursuza ulaşmam lazım yazar olmak kusurları kusursuz sunabilmek bense kusur bulan biriyim

Bir bölümü ya da eğitim programı yok.Hoş olsa ne olur ki yazarlık/sanat doğuştan gelen bir yetenektir.

Katıldığım bir derste, erken dönem gelişiminde ciddi eserler okumakla alakalı olduğundan bahsedilmişti.
14 yaşından itibaren klasiklerle yüzleşen okurların yazarlığından bahsedilmişti..

Yazarlık dersleri yurt dışında seçmeli ders olarak liselerde veriliyor Türkiye'de liselerde şuan durum ne bilmiyorum. Yazan birisi için en iyi klavuz okumak , başka yazarların dünyasına kalemine karışmakmış gibi geliyor.

Geri