Nasıl Yaşamak İstiyorsun?

Konu sahibi son olarak 2391 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçen gece, son mesajda BuYuCu ile konuşurken aklıma “büyüyünce ne olacaksın?” sorusuyla ilgili bir şeyler yazmak geldi.
Ne kadar saçma bir soru, değil mi?
Büyüyünce ne olacaksın?
She-Ra desen gülerler, dansöz desen kızarlar, anne desen “tamam ama...” ile başlayan cümleler kurarlar, özgür desen boş boş suratına bakarlar. Mutlaka insanların kafalarındaki kalıplara uyan bir cevap vermelisin. Doktor demelisin mesela, ya da öğretmen, hemşire, polis. Dolayısıyla, küçücük yaşlarda beynimizi yıkamaya başlarlar bu soruyla.
Size “büyüyünce ne olacaksın?” diye kaç defa sordular? Ya da siz çocuklara bu soruyu kaç defa sordunuz?
Ben artık sormuyorum... Çünkü yıllar önce bana çok daha güzel bir soru soruldu. “Nasıl yaşamak istiyorsun?” İşin kötü tarafı, bana bu sorunun kariyerime başlamış olduktan sonra sorulmuş olması. İşin güzel tarafı, birinin akıl edip de yaş baş dinlemeden bu soruyu sormuş olması.
İlk duyduğumda ne sormak istediklerini kavrayamamıştım zaten... Ne iş yaptığımı, nereye gelmek istediğimi anlattım. Kişisel gelişimi gökyüzüne doğru uzanan insanlar oldukları için, kendi anladığım şekilde soruyu cevaplamama müsade ettiler ve sonrasında bir cümle daha kurdular... “Paylaştığın için teşekkür ederiz ve biz sana para için ne yapıyorsun diye sormadık, nasıl yaşamak istiyorsun diye sorduk.”
O noktada bu soru nasıl cevaplanır bilememiştim. Kimse nasıl yaşamak istiyorsun diye sormamıştı, ben de o açıdan düşünmeyi akıl edememiştim. Hep nasıl bir etiket istiyorsun diye soruldu. Büyüyünce ne olacaksın’ın meali bu değil midir? Hangi etiketle etrafta salınacaksın’ın farklı bir versiyonu değil midir?
İstediğiniz hayatı yaşayabiliyorsanız, ne olduğunuzun ne önemi var?
Mutlu yetişkin bireyler yetiştirmek için, “büyüyünce ne olacaksın?” gibi gidiş yolu odaklı sorular sormaktansa, “Nasıl yaşamak istiyorsun?” gibi sonuç odaklı sorular sormalıyız. İşte ancak o zaman beynimizde, istediğimiz hayatı sunacak yolları bulmamızı sağlayacak nöral yollar oluşacaktır.
Siz nasıl yaşamak istiyorsunuz?

Merhaba Dostum Hira

Öncelikle Kalemine Ve Yüreğine Sağlik. Mutlaka Herkese Bu Soru Sorulmuştur. Büyüyünce Ne Olacaksın Kimisi Doktor Kimisi Avukat Kimisi Pilot Olmak İstediğini Söylemiştir. Akabinde Şunu Söylemek İstiyorum Bana Kimse O Soruyu Sormadi İnanirmisin. Çünkü Ben Hep Çocuk Kalacama Sabitlemiştim Kendimi . Ancak Kimse İstediğine Kavusamadiği Gıbı Kımsede Çocukken Kurduğu Hayallere Kavuşamıyor. Tıpkı Benim Bir Sevdadır
EyLüL Demem Gibi Bak Buda Benim Bir Hayalim :)

Ama Şuan Öyle Bir İmkanım Olsa Veya Sorsalar Kesin Bende Yukarıda Saydıklarımdan Birini Seçerdim. Ama Tabiki Çocukken Kurduğumuz Hayaller İleriki Dönemlerde Kabul Görmüyor. ALLAH``in Dediği Oluyor Her Daim Alin Yazısı Diyelim :)

Senin Dediğin Gibi Nasıl Yaşamak İstiyorum

Ben Yalnız Kalmaya Aliştim. Yalnızlığı Seviyorum Nedense Kafam Huzurlu Ve Mutlu Oluyor Nedense Ömrümün Sonuna Kadar Değil Ama Sevdiğim İnsana Kavuşana Kadar Yalnız Yaşamaya Alişacam Ondan Sonrası Kader Kısmet :)

Ama Yukarıda Dediğim Gibi Sadece Ona Kavuşana Kadar Yalnız Kalacağim. Ondan Sonra Sanırım Hayata Yeniden Başlayacağim :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sevgili BuYuCu...
Allah, nasip etmeyeceği bir şeyi hayal ettirmezmiş. “Olmuyor işte ya! Asla da olmayacak!” diye çok sık düşünüyorum şu aralar, biliyorsun... Ama sorarlar insana, “sen oldurmak için ne yapıyorsun da, bir şeylerin olmasını bekliyorsun?” diye.
X olunca, Y gibi yaşayacağım dedikçe o x’i oldurmaya çalışıyoruz... Ben Y olarak yaşayacağıma odaklansak, gerisi kendiliğinden diye düşünüyorum :)

Hayatımdan memnunum Deniz Kum Güneş Deyip,Yurt Dışı/Yurt İçi Gezi deyip,kendimi paralamıyorum Antep'de Güzel Lahmacunlar Kebaplar Ekmekler Hayat Güzel Sağlığımız Yerinde Çok Şükür..

Hiraciğim
Nasıl yaşamak istiyorsam öyle yaşıyorum.çok şükür.
Ha yasayamadiklarim da var elbette işte hayatı tatlı kılan budur.
Nasıl yaşarsınız öyle ölürsünüz diye bir söz var.bundan yola çıkarak yaşamaya gayret ediyorum.
Sevgiler :*

Issız adaya biscolata erkekleri ile düşmek istiyorum ama olmuyor

Biri coconat toplasın
Biri balık avlasın

Ateşi yaksın, içeçek su arıtsın vs vs vs

Shshs

Ben yaşamıyor gibi yaşamıyor gibi yaşıyorum.

Buralarda sizi pek bir övüyorlar esekherif, bu basit cevap olmuş mu şimdi? :) İnsanın, “madem böyle bir durum var, öldüğünüzü ne zaman resmî makamlara bildirelim?” diye sorası geliyor.

Hayatımdan memnunum Deniz Kum Güneş Deyip,Yurt Dışı/Yurt İçi Gezi deyip,kendimi paralamıyorum Antep'de Güzel Lahmacunlar Kebaplar Ekmekler Hayat Güzel Sağlığımız Yerinde Çok Şükür..

Daim olsun AntepLi, sağlığınız huzurunuz hiç eksik olmasın.

Hiraciğim
Nasıl yaşamak istiyorsam öyle yaşıyorum.çok şükür.
Ha yasayamadiklarim da var elbette işte hayatı tatlı kılan budur.
Nasıl yaşarsınız öyle ölürsünüz diye bir söz var.bundan yola çıkarak yaşamaya gayret ediyorum.
Sevgiler :*

Sevgiler velevki :mcx:
Olmayanlar olacak ki biz hayal kurmaya, umut etmeye, şükretmeye ve olmayandaki hayrı idrak edince sevildiğimizi en derinimizde hissetmeye devam edelim.

Sevgili Hira ''sözün tamamı cahile söylenir'' sözünden hareketle anlayacağınızı varsayarak bir cümle içinde üstadın sözünü paylaşmıştım. Doğunun beşinci oğlu <<< basit olamaz. "insan işte; anlamadığı bir şey olduğu zaman hemen deli der" Binanaleyh yanılgı yanılgı büyüyen bir hayat vardır ve hepimiz hayallerimizin kurbanıyız.
Bu şiiri çeyizinize koyun mutlaka ileride lazım olacaktır.

Doğuda bir baba vardi
Batı gelmeden önce
Onun oğullari batıya vardı

Birinci oğul batı kapılarında
Büyük törenlerle karşılandı
Sonra onuruna büyük şölen verdiler
Söylevler söylediler babanın onuruna
Gece olup kuştüyü yastıklar arasında
Oğul masmavi şafağin rüyasında
Bir karaltı yavaşça tüy gibi daldı içeri
Öldürdüler onu ve gömdüler kimsenin bilmediği bir yere
Baba bunu havanın ansızın kabaran gözyaşından anladı
Öcünü alsın diye kardeşini yolladı

İkinci oğul Batı ülkesinde
Gezerken bir ırmak kıyısında
Bir kıza rastladı dağların tazeliginde
Bal arılarının taşıdığı tozlardan
Ayna hamurundan ay yankısından
Samanyolu aydınlığından inci korkusundan
Gül tütününden doğmuş sanki
Anne doğurmamış da gök doğurmuş onu
Saçlarını güneş destelemiş
Yıllarca peşinden koştu onun
Kavuşamadı ama ona
Batı bir uçurum gibi girdi aralarına
Sonra bir kış günü soğuk bir rüzgâr
Alıp götürdü onu
Ve ikinci oğulu
Sivri uçurumların ucunda
Buldular onulmaz çılgınlıkların avucunda
Baba yağmurlardan anladı bunu
Yağmur suları aci ve buruktu
İşin künhüne varsın diye
Yolladı üçüncü oğlunu

Üçüncü oğul Batıda
Çok aç kaldı ezildi yıkıldı
Ama bir iş buldu bir gün bir mağazada
Açlığı gidince kardeşlerini arayacaktı
Fakat batinin büyüsü ağır bastı
İş çoktu kardeşlerini aramaya vakit bulamadı
Sonra büsbütün unuttu onları
Şef oldu buyruğunda birçok kişi
Kravat bağlamasını öğrendi geceleri
Gün geldi mağazası oldu onu parmakla gösterdiler
Patron oldu ama hala uşaktı
Ruhunda uşaklık yuva yapmıştı çünkü
Bir gün bir hemşehrisi onu tanıdı bir gazinoda
Ondan hesap sordu o da
Sırf utançtan babasına
Bir çek gönderdi onunla
Baba bu kağıdın neye yarayacağını bilemedi
Yırttı ve oynasınlar diye köpek yavrularına attı
Bu yüklü çeki
İyice yaşlanmıştı ama
Vazgeçmedi koyduğundan kafasına
Dördüncü oğlunu gönderdi Batıya

Dördüncü oğul okudu bilgin oldu
Kendi oymak ve ülkesini
Kendi görenek ve ülküsünü
Günü geçmiş bir uygarlığa yordu
Kendisi bulmuştu gerçek uygarlığı
Batı bilginleri bunu kutladı
O da silindi gitti binlercesi gibi
Baba bunu da öğrendi sihirli tabiat diliyle
Kara bir süt akmıştı bir gün evin kutlu koyunundan

Beşinci oğul bir şairdi
Babanın git demesine gerek kalmadan
Geldi ve batının ruhunu sezdi
Büyük şiirler tasarladı trajik ve ağır
Batının uçarılığına ve doğunun kaderine dair
Topladı tomarlarını geri dönmek istedi
Çöllerde tekrar ede ede şiirlerini
Kum gibi eridi gitti yollarda

Sıra altıncı oğulda
O da daha batı kapılarında görünür görünmez
Alıştırdılar tatlı zehirli sulara
Içkiler içti
Kaldırım taşlarını saymaya kalktı
Ev sokak ayırmadi
Geceyi gündüzle karıştırdı
Kendisi de bir gün karıştı karanlıklara

Baba ölmüştü acısından bu ara

Yedinci oğul büyümüştü baka baka ağaçlara
Baharın yazın güzün kışın sırrına ermişti ağaçlarda
Bir alinyazısı gibiydi kuruyan yapraklar onda
Bir de o talihini denemek istedi
Bir şafak vakti Batıya erdi
En büyük Batı kentinin en büyük meydanında
Durdu ve tanrıya yakardı önce
Kendisini değistiremesinler diye
Sonra ansızın ona bir ilham geldi
Ve başladı oymaya olduğu yeri
Başına toplandı ve baktılar Batılılar
O aldırmadı bakışlara
Kazdı durmadan kazdı
Sonra yarı beline kadar girdi çukura
Kalabalık büyümüş çok büyümüştü
O zaman dönüp konuştu :
Batılılar !
Bilmeden
Altı oğlunu yuttuğunuz
Bir babanın yedinci oğluyum ben
Gömülmek istiyorum buraya hiç değişmeden
Babam öldü acılarından kardeşlerimin
Ruhunu üzmek istemem babamın
Gömün beni değiştirmeden
Doğulu olarak ölmek istiyorum ben
Sizin bir tek ama büyük bir gücünüz var :
Karşınızdakini değistirmek
Beni öldürseniz de çıkmam buradan
Kemiklerim değişecek toz ve toprak olacak belki
Fakat değişmeyecek ruhum
Onu kandırmak için boşuna dil döktüler
Açlıktan dolayı çıkar diye günlerce beklediler
O gün gün eridi ama çıkmadı dayandı
Bu acıdan yer yarıldı gök yarıldı
O nurdan bir sütuna döndü göğe uzandı
Batı bu sütunu ortadan kaldırmaktan aciz kaldı
Hâlâ onu ziyaret ederler şifa bulurlar
En onulmaz yarası olanlar
Ta kalblerinden vurulmuş olanlar
Yüreğinde insanlıktan bir iz tasıyanlar

Sezai Karakoç

Cahil olarak azledecekseniz, ne yapılması gerektiğine dair Aşık Veysel yıllar önce şiirlerinden birinde yer bahsetmişti diye hatırlıyorum, esekherif.
Tanımadığım insanların ne demek istedikleri hakkında fikir yürütmeyi bırakalı çok olduğu için size yakışmış mı diyerek sordum.
Çeyizime hediyeniz için teşekkür ederim.

Rüzgar... 4 kelime ve yine çok şahane :)

Şimdi Bir Hayalim Vardı . Tabikı Şimdi Değil Irc``ye Başladiğim Zamanlardı Sanırım . Bir Tane TombuL Şişman Çarpık Bacaklı Bir Bayan Bulup Onunla Bir Dağ Evine Yerleşip İnek Beslemek İsterdim. Tabikı Yıllar Gecti Benim TombuL Şişman Sevdiğim Bütün Bayanlar Zayıflamaya Başladi. Marketde Albeni Çıkolatası Gibi Stokta TombuL Şişman Bayan Kalmadı.

Ama İnşallah Hayaller Bitmez..

Nasıl mı yaşamak istiyorum?

O karşıma çıkıncaya kadar istediğim gibi yaşayacam. Hayatın verdiğine göre şekillenmek. Mesela dilediğince eğlenmek, hayatımı yaşamak, buraya kadar tamamız ama evlendikten sonra beni kaybedersiniz beyler.:cool:

Şimdi Bir Hayalim Vardı . Tabikı Şimdi Değil Irc``ye Başladiğim Zamanlardı Sanırım . Bir Tane TombuL Şişman Çarpık Bacaklı Bir Bayan Bulup Onunla Bir Dağ Evine Yerleşip İnek Beslemek İsterdim. Tabikı Yıllar Gecti Benim TombuL Şişman Sevdiğim Bütün Bayanlar Zayıflamaya Başladi. Marketde Albeni Çıkolatası Gibi Stokta TombuL Şişman Bayan Kalmadı.

Ama İnşallah Hayaller Bitmez..

Şu forumun ablaları, abileri kimse bir baksınlar buraya Allah aşkına! Bir ön ayak olun şu adamcağıza :D

Nasıl mı yaşamak istiyorum?

O karşıma çıkıncaya kadar istediğim gibi yaşayacam. Hayatın verdiğine göre şekillenmek. Mesela dilediğince eğlenmek, hayatımı yaşamak, buraya kadar tamamız ama evlendikten sonra beni kaybedersiniz beyler.:cool:

Beyleri uyardığın iyi oldu Bahtiyar :D

Kendimi bildim bileli uykum var.. Her sabah işe gitmek olmasa aslında yaşamak istediğim gibi yaşıyorum. Sabahları erken kalma mevzusuna bir çözüm var mı acaba?

Kendimi bildim bileli uykum var.. Her sabah işe gitmek olmasa aslında yaşamak istediğim gibi yaşıyorum. Sabahları erken kalma mevzusuna bir çözüm var mı acaba?

Net gelir sağlaması açısından nakit akışı olan bir varlık bir çok şeyi çözer aslında:)

nasıl yaşamalıyımdan önce yaşam nedir onu bir anlatırmısınız herkez bir hayali yaşamak istiyor. ama asıl yasam ise suan yasadıgınız.

başkalarının hayatına, özellikle de zenginlerin, yaşayış tarzlarına, evlerine, arabalarına, nerede nasıl eğlendiklerine özenmemek, kendi hayatına yoğunlaşıp neden daha iyisine sahip değilim demekle geçiyor insanların ömrü. ne menem bir şeydir anlamadım hayatı dolu dolu yaşamak. doluya koysam almıyor boşa koysam dolmuyor değil mi, nasıl yaşayacağınızı bilmiyorsanız, nasıl yaşamamalıyımı düşünmeye çalışın. benim gibi gamsız olun !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri