Nasıl mıyım ?

E
  • Kullanıcı Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[YOUTUBE]Zcx5DGiDXdo[/YOUTUBE]​

Bir zamanlar toplasan 120 adeti geçmeyen kelime haznemle her gece bir cep bloknotu doldururdum adına şiir dediğim kargacık-burgacık harf yumaklarıyla...

o zamanlar hayata çook farklı gözlerle bakıyordum, insanlara da tabiii... kirlenmemiş, yontulmamış değerler vardı... inançlar vardı, umutlar vardı...

sonra büyüdüm/büyüdük ve dedikleri gibi; "kirlendi dünya.."

uğruna ölmeye yanıp tutuştuğumuz vatanın, sandığımız kadar bizim olmadığını, büyük başların ona buna peşkeş çektiğini, muslukbaşlarını tutanların sömürdüklerini, okul önü toplantılarında, sınıflarda, camilerde, tv'lerde ideal doğruları sallayıp duranların aslında kendi hayatlarında çıkarları için söylemlerinin tam aksine eylemler içinde olduklarını gördük...

şiirlerimize, kelimelerimize güzellikler veda eder oldu... umutlarımız, hayallerimiz boşlukta sallanan idam mahkumu şimdi...

şimdi... binlerce kelimelik kelime haznem, okunmuş yüzlerce fazla makale ve şiir ve kendimce yazılmış bişeyler işte...

Hayır Yahu.. ilham denilen peri artık iyi ve güzeli telkin etmiyor... Esin desen firarda... okumakta, yazmakta içimi acıtmaktan öte gitmiyor... dahası yazarken çok güzel şeyler yazanların da perde arkasında popülaritelerini bir medya patronunun çıkarı için veya kendisinin ya da başkasının siyasi ikbali için kullandığını gördük...

gezdiğim onca yerde ve tanıdığım onca insan içinde ben hiç:
"yalancıyım, dolandırıcıyım, namussuzum, hainim, duyarsızım, sorumsuzum, hırsızım....!"
diyene hiç rastlamadım...

evet.. evet...

sokaklardaki bütün pislikleri, çer-çöpü ben attım...
bütün soygunları ben yaptım...
bütün ihanetleri ben yaptım...
bütün katliamları, cinayetleri, cinnetleri ben işledim...
krizleri ben çıkardım... karaborsa benden sorulur...
vatanı, bayrağı, erdemleri, değerleri, namusu ben sattım...

her kes pir-ü pak... bir benim kötü olan...

nasıl mıyım?
nasıl mı geçiyor hayat ?
yahu 2 gram aklı, sorumluluk duygusu, etiği, empatisi olmayan bunca insan içinde bunca rezaleti görüp nasıl olabilirim ki?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri