Nasıl Grafiker olabilirim?

Konu sahibi son olarak 659 gün önce görüldü
Nasıl Grafiker olabilirim?

Cevap
1. Hemen hemen çoğu güzel sanat fakülteleri için %40 kadar YGS puanı önemli ve en çok hangi bölümden başarılıysanız (TM, sayısal vs) o puanı değerlendiriyorlar. %60lık kısmında da yetenek sınavı önemli.

2.kurslara gitmenizi öneririm zaten orda hangi bölüme girmek istediğini söylediğinde sana o bölüme göre eğitim uygulayacaklardır. imgesel çizim, canlı model çizimi, tipografik çizimler bunların başında gelir.(Gideceğiniz kursu da iyi araştırın.)

3.Bunları öğrenebilmenız için belirli yerler yok heryerden araştırma yapmalısınız eğer gerçekten yetenekli ve istekli olduğunu düşünüyorsanız

Gözüme çarptı sağda solda,hep "grafiker aranıyor" diye yazyordu.

Geçen biraz merak saldım.
dedim ki ya o kadar zormu ki,grafiker arıyo millet.
Tuttum Corel draw programını kurdum.Biraz uğraştım ve göreümki,hiçte zor değilmiş..İnsan kendi kendine bile öğrenebilir..

Gözüme çarptı sağda solda,hep "grafiker aranıyor" diye yazyordu.

Geçen biraz merak saldım.
dedim ki ya o kadar zormu ki,grafiker arıyo millet.
Tuttum Corel draw programını kurdum.Biraz uğraştım ve göreümki,hiçte zor değilmiş..İnsan kendi kendine bile öğrenebilir..

aslında benımde ılgım var yonelebılırım :şirine:

Yönel yönel,foruma harcadığın zamanın üçte biri ile,bu işi çözebilirwn :)

Grafikerlik için okul okumak yanlış bence kendi başına bile öğrenebildiğin bir meslek ( Benim gibi ) bu yüzden değeri düşük. ve göründüğü kadar kolay iş değil :cici:

Göründüğü kadar kolay işler değil onlar hadi programı kurdum yaptım ettim değil iş çünkü bi yaratıcılık gerek kabiliyet gerek :) kısacası yetenek gerek en çok

Yaratıcılık olmazsa,program bir işe yaramaz tabi..

Geri