Nasıl beden eğitimi öğretmeni olurum? besyo nasıl kazanılır?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 902 gün önce görüldü
nasıl besyo kazanılır, nasıl besyo kazanırım, besyo nasıl kazanılır, beden eğitimi, beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük, rekreasyon, spor yöneticiliği,

Öncelikler Beden eğitimi spor yüksek okulu (BESYO) yada Spor bilimleri Fakültesi (SBF) okumak isteyen arkadaşların ygs' ye girmeli ve her okul için farklı olan baraj puanı aşmaları gerekmektedir. Tabi ne kadar yüksek puan alırsanız şansınız o kadar artacaktır. YGS'ye girip yeterli puanı aldıktan sonra başvurmak istediğiniz okulun sitesinden mülakat sınavı ile ilgili bilgi edinin ve koordinasyon sınavına çalışın, parkur dereceniz ve YGS puanınızın ortalaması alınacak ve sıralama yapılacaktır.
Okulların parkurları her yıl değişmektedir bu yüzden sık sık takip edin. Taban puanlarıda okula göre değişiklik gösterse de ortalama 300 puan yeterli olacaktır.
Mülakat sınavları haziran ayında başlar, eylül ayında son bulur. Başvurular bazı okullarda ücretli bazı okullarda ise ücretsizdir, yine başvuracağınız okulun sitesinden öğrenebiliriniz.

sınavları haziranda baslıyor okulların :p

zamanında isterdik olmak ama bakın güvenlik görevlisi yolunda emin adımlarla ilerliyor :T:

Çalışmaya başlamışlardır şimdiden :p

milli sporcuları direk alıyorlar bu hakkım da vardı ama tercih etmedim beden eğitimi öğretmenliğini

sınavları iki aşamalı taban puanı aldıktan sonra ilk aşama kondisyon ve dayanıklılık yani kızlarda 800m erkekler 1.500 ya da salon - ikinci aşamaya kalırsa ana dal yani hangi alanda lisanslıysa hentbol, futbol vs

üçüncü aşama da torpil

Her okul direk almıyor bazı okullar alıyor, bazı okullarda sadece ekstra puan alıyorlar :)

Ben ODTÜ^yü kazandığım sene Gazi ünv ne direk kayıt yaptıracaktım. Uluslar arası bir yarışmada dereceye bakıyorlar benim 9 yaşından beri kazandığım bir sürü madalya var ama dediğim gibi istediğim alanı tercih ettim. Pişman da değilim

Öncelikle bu hafta sonu olan sınavdan yüksek puan almaya bakın :p

O değil de bu besyocular sizce de biraz salak olmuyor mu arkadaşlar? Yani kpssden 20 alamamak nedir arkadaş

çalışmalara başlamışlardır

o kadar basit değil artık besyo lar ve öyle 20 ile falan atama olmuyor ben 71 ile atanamadım ve gecen sen 73 ile kapattı beyenilmeyen besyo bölümü ...

Kardeşim milli sporcu ve ve şu an besyo okuyor.Sanıldığı kadarda basit değil sınavlar. Zamanla yarış var.

Geri