Nasıl acı hissederiz?

Konu sahibi son olarak 1408 gün önce görüldü
Cildinize bir iğne battığında hissettiğiniz acı nereden gelir? Tabii ki cildinizdeki sinirlerden. Fakat fareler üzerinde yapılan yeni araştırmalara göre acının kaynağı cildin altında, daha önce bilinmeyen nosiseptif gliyo–nöral kompleks (yeşil alan) adlı bir organ olabilir.

Gliyal hücreler gen düzenlenmesi yoluyla kapatıldığında, fareler acıya daha az duyarlı hâle gelmiş. Fakat hâlâ keşfedilmesi gereken bir şey var: organın insanlarda nasıl çalıştığı ve acı tedavisi için manipüle edilip edilemeyeceği.

ALINTI

Hipnozla doğum ve diş çekimi yapılıyor. Bu konuda yeterli makale yayınlanmasa da vaka örnekleri var. Hipnoterapi adı altında ağrı duymuyor hastalar. Telkin ile acı duyulmuyor olması gerçekten ilginç bir durum.

"Şimdi acının ne olduğunu gerçekten biliyordum.
Ayağını bir cam parçasıyla kesmek ve eczanede dikiş attırmak değildi bu.
Acı,insanın birlikte ölmesi gereken şeydi.
Kollarda,başta en ufak güç bırakmayan,yastıkta kafayı bir yandan öbür yana çevirme cesaretini bile yok eden şeydi."

Acı , üstüne titrediğiniz tüm varlığım dediğinizin üstüne toprak atılmasını izlemektir.
Bundan büyük acı görmedim , hissetmedim

Acı bir dur hareketidir.

Yanıyor, buram buram yanıyor : )

Şu an hissettiğim acı bu, yemeyecektim o acı biberleri ahahaass

Nosiseptif reseptörler de oluşan reseptör potansiyeli aksonlarda aksiyon potansiyeline dönüşüp beynimize iletiliyor, biz de o şekilde anlıyoruz dünyayı..

Algılarımızdaki seçiciliğin nedeni aslında farklı reseptörler ile beynimize ulaşması.. Detayı çok da anlatmaya gerek yok.. :)

Ayzım yanar üf derim acı. Sen nasıl Adanalısın, bu acıyı kardeşim bile yer. Kardeşim ben maşosistim demedim, Adanalıyım dedim, bizde acı kalbi ve ruhi hissedilir, canım tatlıdır ağzımı yüzümü acı baybırla yakamam, bir de bunun çıkımı var, götsel zorlukları sevmem.

Büyük bir dünya ve kalp ağrım var. Gittim kendime hikayesi insanı paramparça eden animesel kızçeyi kendime manevi kız edindim, yetmedi profil fotoları ettim, gözyaşım sana da feda olsun dedim neçe ağladım, kafayı bozdum hoş bir dövmesini de yaptıracağım, Setsuko, sen ölmeyedin de ben öleydim.
Bak ağlarım şimdi ha.

Geri