Narsisizmin Doruklarında Yaşamak

Konu sahibi son olarak 1276 gün önce görüldü

Benleniyorum…

556b5416934fe6916693043c.jpg

Sabire Susuz kendisiyle evlendiğini duyurduğunda farklı birçok tepki ile karşılaştı. Bu enteresan düğünde gelin de ve damat da 35 yaşında. Nikah davetiyelerini Sabire ve de Eribas (isminin tersten yazılışı) diye bastırılmış.

Susuz bu benzersiz hadiseye “benlendim” demeyi uygun bulmuş. İnsanların mutlaka başka biriyle evlenmek zorunda olmadığını kanıtlamak için kendisiyle evlendiğini söyleyen Sabire Hanım’ı gelin şimdi daha yakından tanıyalım ve yaşadığı sürece göz atalım.

Neden böyle bir girişimde bulunduğu sorulduğunda…

sabiresusuz17.jpg

Susuz, derdini tek cümleyle özetliyor: “Başka birinin hayatında iyi bir nesne olmaktansa, zor olsa da kendi hayatımın öznesi olmayı seçtim!”

Düğünde hiçbir detay gözden kaçırılmamış.

sabire5.jpg

Düğün seremonisi haricinde fotomontajlı “çift albümü” gibi ayrıntıları incelikle düşünen Susuz, takı töreni gibi gelenekleri dahi es geçmemişti. Hatta gelin/damat zorlu bir pasta yeme akrobasisini de hayata geçirmiş.

Ne diyor?

ipek.jpg

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Susuz; “Bir elmanın yarısı olmak istemedim, kendimi bir bütün olarak görmeliydim. Evlilik çok bilindik bir sembol olduğu için böyle bir karar verdim. Düşünün, hidrojen ve oksijen, özellikleri, atom ağırlıkları farklı iki elementtir. Onları belli dozajda birleştirirsin, su olur. Artık eski hidrojen, oksijen özellikleri yok olur. Tekrar oksijen ve hidrojene dönüştürmek istersen bile bu çok zordur ve eski kalitesinde olmaz bir daha. Bu su olma hali, bizim toplumdaki evlenme hali. Hayatı bunun üstüne kuruyoruz. Çoğu insan kendini tanıtması istendiğinde ‘Evliyim’ diye başlar lafa. Oysa bu söylenecek bir şey bile değildir” diyor.

Kendisine yöneltilen narsisizm ile ilgili eleştirilere ise şöyle cevap veriyor;

fft5_mf112469.Jpeg

“Bu süreç sonucunda bir tür psikolojik çözümleme gibi kendimle yüzleştim. O sürecim çok ilginçti. Bu narsisistçe bir şey değil, tümüyle kendi var oluşumu sağlamaya yönelik bir durum” diyor.

Kimdir?

cv.jpg

1967 İzmir Gediz’de doğan Suzuz, 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra aynı fakültede Araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Gelin ve damada bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz :)

556b56017a470f8366144c58.jpg

Düğününde yarısı gelinlik, yarısı damatlık olan kendi hazırladığı kostümü giyen Susuz, daha sonra balayına dahi çıktıklarını söylüyor. Balayının nasıl geçtiği sorulduğunda ise ‘inanılmazdı’ diye nitelendiriyor.

345864-3-4-16fb3.jpg

Narsistlerin kendine güveninin yüksek olduğunu düşünüyoruz ama öyle değil. Narsistlerde aşağılık kompleksi vardır ve kendilerini değerli hissetmek için başkalarını değersizleştirirler.

Burda narsistçe birşey değil demiş ama şu cümlesi bence narsist kraliçesi olduğunu kanıtlıyor: “Başka birinin hayatında iyi bir nesne olmaktansa, zor olsa da kendi hayatımın öznesi olmayı seçtim!”

Bence bu sözün altında yatan gerçek şu : ''Başka birinin hayatında ''özel'' olabilecek biri değilim, ben kimim ki özel olayım? Başka biri için nesne olmaktan öteye geçemem. Ama ben böyle olmak istemiyorum. İşte bu yüzden kendimle evlendim. Kendimi kandırarak, çok değer vererek kendimi daima yukarda tutacağım.''

Geri