Narin Güran davasında karar açıklandı

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti

Narin Güran davasında mahkeme kararını açıkladı. Yüksel Güran, Salim Güran ve Enes Güran hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Nevzat Bahtiyar'a ise 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.​

Diyarbakır Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolmasının ardından, 19 gün sonra 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nin yanında cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin davada 3.duruşma Diyarbakır Adliyesi'nde görüldü.
Dün amca Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar ile beraber Enes Güran'ın savunmaları yapıldı. Bugün Enes'in son avukatının ardından anne Yüksel Güran'ın da savunması alındı.
DİYARBAKIR İL EMNİYET MÜDÜRÜ'DE ADLİYEYE GELDİ

Mahkeme başkanı Ramazan Dündar'ın duruşmayı bu geceye kadar devam ettireceğini ve kararlarını bu akşam 21.00'de açıklayacaklarını söylediğini açıklamıştı. Saat verilmesinin ardından Diyarbakır İl Emniyet Müdürü'de adliyeye geldi.

3 SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI

Narin davasında karar çıktı. Yüksel Güran, Salim Güran ve Enes Güran hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Nevzat Bahtiyar'a ise 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

AMBULANS EKİBİ KARAR SIRASINDA MAHKEMEDE YER ALDI

AMBULANS EKİBİ KARAR SIRASINDA MAHKEMEDE YER ALDI

Hakim kararın 21.00'de açıklanırken mahkeme salonunda ambulans ekibinin de yer almasını istemişti. Karar açıklandığı sırada ambulans ekibi de mahkeme salonunda yer aldı.

NE OLMUŞTU?

21 Ağustos'ta Tavşantepe köyünde kaybolan Narin Güran'ın cesedi, 19 gün sonra bir çuvalın içinde köye yakın bir dere yatağına gömülmüş halde bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu raporuna göre Narin, kaybolduğu gün boğularak öldürüldü.

Zanlılardan Nevzat Bahtiyar, jandarmada verdiği ifadede köyün muhtarı amca Salim Güran'ın talimatıyla para karşılığı cesedi gömdüğünü söylemişti. Bahtiyar daha sonra ise iki kez ifadesini değiştirdi.

Bir ay içinde birbiriyle çelişen ifadelerin yer aldığı üç ayrı ifade veren Bahtiyar, muhtarın tehditleriyle bunu yapmak zorunda kaldığını öne sürdü.

Bu iddialara karşı çıkan Salim Güran, olay günü Nevzat Bahtiyar'ı hiç görmediğini, olayın yaşandığı gün ve saatlere ait WhatsApp yazışmalarını da, seks işçileriyle yaptığı görüşmeler olduğu için sildiğini öne sürdü.

İddianamede, HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre şüphelilerin olay anında aynı yerde olduğu tespitine yer verildi.

Akrabaların "çelişkili ifadeleri, şüpheli tavırları, sergiledikleri tutarsız davranışlar" iddianamenin temel dayanaklarındandı

İLK DURUŞMADA NELER YAŞANMIŞTI?

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

"İştirak halinde çocuğu kasten öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve amca Salim Güran ile birlikte Narin'in cesedini taşıdığı iddia edilen Nevzat Bahtiyar, 7 Kasım Perşembe günü ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

İlk gün sanıkların dinlendiği duruşma, ikinci gününde de tanıkların dinlenmesiyle devam etti ve duruşma boyunca 6'sı tutuklu 22 sanık ve tanık dinlendi.

Güran ailesinin avukatlarının talebi üzerine 9 Kasım'da yeni tanık ve savunmalar dinlendi.

Mahkeme başkanı, Güran ailesi avukatlarının mahkemeden talep ettiği jandarma karakoluna ait görüntülerin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlandığı ve mahkemeye sunulduğunu belirtti.

Haber kaynağı

kendimce düşünce tüm tanıdıkları idam edilsin
belki emsal olur korurlar gözleri gibi bakarlar.
suçlu için ise anasını babasını assınlar.

Huzur içinde uyu güzel yavrum.
Allah'ın sana verdiği ömrü çalan zalimler ömür boyu hapis yatacaklar artık.
Oyun oynamanı, okula gitmeni, büyümeni engelleyenler cezasız kalmadı.

hangi suçlardan, hangi gerekçelerle bu tutuklamalar gerçekleşti...... şahısların cinayetteki rolleri neydi........ ve asıl soru, narinin öldürülme sebebi neydi? benim merak ettiklerim bunlar......

hangi suçlardan, hangi gerekçelerle bu tutuklamalar gerçekleşti...... şahısların cinayetteki rolleri neydi........ ve asıl soru, narinin öldürülme sebebi neydi? benim merak ettiklerim bunlar......
Bu sorular sır gibi kalacak sanırım...
ne istediler küçücük çocukdan
bi saniye bile nefes aldıklarını bilmek can sıkıcı
gebersinler

Bütün Türkiye nin cevabını beklediği sorular var
KİM VE NEDEN ?
olay netlik kazanmamışken nasıl olurda hüküm verilir aklım almıyor açıkçası

Benim anladigim Nevzat gizli tanik, bu gune kadar ailesi koruma altina alinmamisti neden bugun alindi ? Ve alindiktan sonra Nevzatin rahat tavirlarini fark ettiniz mi ? Ilk mahkeme gununde robot gibi tek bir yere bakiyordu bilmiyorum, hatirlamiyorumdu. Sonradan ailesini guvene alinca rahatladi ve dokuldu. Ayrica Enes, Nevzatin kizi ile alakali birsey ima etti, bosuna degildi o, butun koyun gencleri bilir gibi birsey.

Benim anladigim Nevzat gizli tanik, bu gune kadar ailesi koruma altina alinmamisti neden bugun alindi ? Ve alindiktan sonra Nevzatin rahat tavirlarini fark ettiniz mi ? Ilk mahkeme gununde robot gibi tek bir yere bakiyordu bilmiyorum, hatirlamiyorumdu. Sonradan ailesini guvene alinca rahatladi ve dokuldu. Ayrica Enes, Nevzatin kizi ile alakali birsey ima etti, bosuna degildi o, butun koyun gencleri bilir gibi birsey.
Öyle olsa hakim ceza gerekçesini kamuoyu ile paylaşmaz mıydı ? Gizli tanık var diyerek

Öyle olsa hakim ceza gerekçesini kamuoyu ile paylaşmaz mıydı ? Gizli tanık var diyerek
Iste ailenin apar topar koruma altina alinmasi cok manidar geldi, neden bugun mesela ? Daha once olmasi gerekmez miydi ? O yuzden boyle dusunuyorum.
Ailenin delilleri sistematik bir sekilde yok etme durumu var, oyle bir planli hareket etmislerki sasarsin, farkli numaralardan ihbarlar, jandarmayi oyalamalar, gizlice dinlemeler, cocuklari farkli saat vermek icin tembihler, sonra whatsap yazismalarini bir ozel programla hepsi silmis. Sen sucsuz olsan neden delil karartma icin ugrasirsin ? Aksine ne var ne yok gostermez misin ? Hepsinin ayni anda telefonlari kapatmasi vs. Dur bakalim belki su saatten sonra bir itiraf gelir. Benim sahsi fikrim Enes cok hircin ve agresif Allah var hep ondan suphelendim.

Iste ailenin apar topar koruma altina alinmasi cok manidar geldi, neden bugun mesela ? Daha once olmasi gerekmez miydi ? O yuzden boyle dusunuyorum.
Ailenin delilleri sistematik bir sekilde yok etme durumu var, oyle bir planli hareket etmislerki sasarsin, farkli numaralardan ihbarlar, jandarmayi oyalamalar, gizlice dinlemeler, cocuklari farkli saat vermek icin tembihler, sonra whatsap yazismalarini bir ozel programla hepsi silmis. Sen sucsuz olsan neden delil karartma icin ugrasirsin ? Aksine ne var ne yok gostermez misin ? Hepsinin ayni anda telefonlari kapatmasi vs. Dur bakalim belki su saatten sonra bir itiraf gelir. Benim sahsi fikrim Enes cok hircin ve agresif Allah var hep ondan suphelendim.
Nasıl bir psikoloji anlamıyorum ki bir süre sonra insan pes eder çözülür itiraf eder bunlar cezaya da çarptıruldıkları halde inkar ediyorlar ilginç gerçekten

• Beğen
Tepkiler: W
Nasıl bir psikoloji anlamıyorum ki bir süre sonra insan pes eder çözülür itiraf eder bunlar cezaya da çarptıruldıkları halde inkar ediyorlar ilginç gerçekten
Ve yaptiklari hicbirseyi hatirlamiyorlar. Ya en kotusu koyun imamindan, delisine kadar herkes ama herkes sus pus nasil sindirmislerse artik.

Valla nedeni duymak zorunda hissetmiyorum kendimi
Herkes hala bir gizem var çözülsün diyor
Arkadaş bütün aile susuyorsa napabilirsin zorla konuşturamazsın ya
Neyse ne.
Bir çocuğa kıymak için bir neden var olamaz zaten dünyada
Bu pisliğe dahil olan bir grup aile üyesi var mı? Var
O yavrucağın canına kim hangi sebeple kıydıysa atın hapse çürüsünler orda

Bugüne kadar üç aile üyesi ile beraber nevzat da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanıyordu. Ama dün itibari ile üç aile üyesi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, Nevzat 4 yıl altı ay hapis cezası aldı.

Bunun gören ailesinde yaratacağı öfkeyle, güran ailesinin nevzad ın ailesine yönelbilecekleri ihtimaline binayen aile hakkında ekstra koruma alındı.

Zaten mahkemede kararını açıklamadan hemen önce aile korumaya alındı ki olası bir intikam hamlesinin önüne geçilsin. Biz müebbet aldık nevzat dört yıl aldı o zaman biz de intikam alalım ondan çünkü katil o bakış açısına karşılık önlem olarak.

Nitekim son duruşmada Enes Nevzat’ı alenen tehdit etti.

Papa suikasti gibi hiç bir zaman çözülemeyecek bir cinayet. Herkes gerçek'ten korkuyor.

Bugüne kadar üç aile üyesi ile beraber nevzat da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanıyordu. Ama dün itibari ile üç aile üyesi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, Nevzat 4 yıl altı ay hapis cezası aldı.

Bunun gören ailesinde yaratacağı öfkeyle, güran ailesinin nevzad ın ailesine yönelbilecekleri ihtimaline binayen aile hakkında ekstra koruma alındı.

Zaten mahkemede kararını açıklamadan hemen önce aile korumaya alındı ki olası bir intikam hamlesinin önüne geçilsin. Biz müebbet aldık nevzat dört yıl aldı o zaman biz de intikam alalım ondan çünkü katil o bakış açısına karşılık önlem olarak.

Nitekim son duruşmada Enes Nevzat’ı alenen tehdit etti.
Ailenin karar aciklandiktan sonraki kabullenesi de normal degildi. Yeri gogu inletirler diye dusunmustum

Devlet içinde birer mini krallık bu aşiretler. Feodal sistemi bir türü sonlandıramadık. Ama bu olay onların türünden olanları baya itibarsızlaştırdı. Onlar için sonun başlangıcı olabilir.

Bir noktada bu davaya dair detayları takip etmeyi bıraktım zira bütün bu süreç insanın aklını yitirmesine sebep olacak türden bir süreç. Bu süreç ile ilgili bir gerçeği kabul etmek gerek, bizim taşramızda, kırsalımızda ne yazık ki binlerce Narin var. Sesi soluğu çıkmayan, kimi kimsesi olmayan binlerce yavrumuz, yurttaşımız var. Kimi katlediliyor, kimi de bir ömür işkenceye, zorbalığa maruz kalıyor. Atatürk'ün ifade ettiği gibi bilhassa kimsesizlerin kimsesi olması gerekiyordu cumhuriyet'in ama şu an biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu yavrularımızı, kadınlarımızı, yurttaşlarımızı koruyamıyoruz. Devlet, gerek somut gerekse soyut varlığıyla bir kimse olamıyor bu yurttaşlarımıza. Bak devlet derken kanzilerin mabadlarından uydurduğu şeyden bahsetmiyorum, ortaya kimsesizlerin kimsesi olacak vizyonu ve isteği koyan zihniyetten, o düşünceden bahsediyorum. Mesele salt cezalar değil. O aşamaya gelindiğinde biz zaten canımızı, yavrumuzu, eşimizi dostumuzu kaybetmiş oluyoruz. Eşinden boşandıktan sonra korkudan kırk defa adres değiştiren kadının, çocukluğundan yetişkinliğine kadar istismara uğrayan yavrunun, Rabia Naz gibi, Narin gibi katledilen çocuklarımızın kimsesi olacak bir devlet istiyorum ben. Bak bu bir ütopya veya ne bileyim bir çocuk masalından fırlamış bir talep değil, yemek, içmek ve uyumak kadar insani ve olmazsa olmaz bir talep.

artık düşünmek bile yoruyo ihtiyarladım
memleketin her köşesinde her alanda her türlü sıkıntı var
cinayetleri tacizi tecavüzü yok edebilsek
insanı yaşatabilsek
belki de birçok şeyin düzelmesi için kocaman bir adım atmış oluruz

Geri