Nane nasıl kurutulur ?

Konu sahibi son olarak 2600 gün önce görüldü
Taze nanelerimizi öncelikle varsa içindeki yabanı otlardan temizleyelip seçelim. Daha sonra bol suda yıkayıp suyunu alması için süzgeçte bir süre bekletelim. Nane miktarına uygun temiz bir bezin üzerine güneş görebilecegi bir yere serelim. Tahminen 3 4 gün arasında nanelerimiz kuruyacaktır. Kuruduktan Sonra yapraklarını kuruyan dallarından ayıralım. Dallarından ayırdıgımız nanelerimizi istedigimiz boyuta getirelim.

nane kurutma
taze nane kurutma

İlk olarak naneleri yapraklarını alarak bol suda yıkayın. Suyu süzüldükten sonra temiz bir örtüye ya da yağlı kağıdın üzerine açarak. Gölgede kurutun. Güneşte kuruttuğunuzda nanenin yeşil rengini kaybedersiniz. 4-5 günde kuruyacaktır. İki elinizin arasına alarak ufalamaya çalışın eğer naneler rahat ufalanıyorsa artık kurumuşlardır. Elinizle ufalayarak kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

Çorbaların vazgeçilmezi, Elde yapılmış olan nanenin kokusu çok daha güzel

onu boşverdim ben şu anacıgım oturma odasına 2 tepsi koyupta kapıyı bacayı kapatmasa çok mükemmel birşey olucak :S

bizim bahçede çıkar daha dün topladım, çok güzel kokuyor ya, zaten gelip geçerken elimi sürerim seviyorum kokusunu.

Daha dün 2 tepsi kurumuşunu kavanoza ayıkladım. : )) Kekikleri de kuruttum..: ) Kokuları yeter..

Geri