Namus Deyince

Konu sahibi son olarak 4142 gün önce görüldü
jvXVoW.jpg

bunun asıl mânâsı ne diye baktım bugün tdk'den, şuymuş:
namus: bir toplum içinde ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere bağlılık,iffet.

örnekle; kendisinde yaşlı birine tta da yer vermemekte namussuzluktur.

Herkesin namusu kendine, of başkasının namusu çok sıkıcı

Doğrusu : Cinsiyeti yoktur.
Bizdeki: Bakireler.

bunun asıl mânâsı ne diye baktım bugün tdk'den, şuymuş:
namus: bir toplum içinde ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere bağlılık,iffet.

örnekle; kendisinde yaşlı birine tta da yer vermemekte namussuzluktur.

Şöyle bir ekleme yapmak isterim; namus, manevi, soyut kavramlar arasındadır. Somut delillerle ortaya koymaya veya ölçmeye kalkmak, yapılan ölçüm sonucuna göre yorumda ve yordamada bulunmak oldukça manasızdır.

Bu tip durumlarda tercih edilen yöntem dolaylı ölçmedir. Soyut kavramları doğrudan ölçebilecek teknolojinin henüz gelişmediğini üzülerek belirtmem gerekir. Peki, soyut kavramlar üzerine yapılan dolaylı ölçme hangi organa yöneliktir? Beyin.

Hazırlanabilecek bir namus ölçeğiyle yapılacak test zihinsel süreçleri, düşünceleri ölçeceğinden mütevellit namus kafadadır.

Hz. Muhammed, bakire olmayan Hz. Hatice ile evlenmemiş midir? Evlenmiştir. Hz. Hatice, dul bir kadındır. Kimse de bu konudan dolayı kendisine namussuz sıfatını yakıştırmamıştır. Tarihte geçen herhangi bir namussuzluğu da yoktur.

İmam nikahıyla kandırdığı kadınla evlilik hayatı yaşayıp kaçan adam mı namussuz?
Sevdiği, değer verdiği biriyle samimi, candan, evlilik dışı aynı evi paylaşan bir adam mı?

Kendini yaradanın ahlak elçisi sanan insanların kadınlara yüklediği sorumluluktur
Kadın yapar o....... olur erkek yapar elinin kiri
Fark ?

namus deyince akla neden hemen kadın gelir?

cevap;

" erkekler üstün bir varlıktır. "

kadınların namusla anılması; insanların (genelde erkeklerin:D) tarih boyunca hep yukarıda yazdığım inanışa sahip olmalarıydı.
neye dayanarak söylendiğide açıktır; kas gücü.

dinlerde bu yanlış inanışı doğrular şekilde, daha da körüklemiştir.

beyin gücü baz alınsaydı eğer, daha farklı ve güzel bir hal alırdı insanlık tarihi ve erkeğin düşünceleri.

kadın ve erkek ; biyolojik olarak aynı türdür, ama farklı bir doğaya sahiptirler. biraz kısaca irdeleyeyim konuyu;

kadın cinsi ilişkide pasif bir yapıya sahiptir, doğurgandır, bu özelliğinden dolayı üreme iç güdüleri daha baskın olan erkekler için değerlidir. değerli olduğu için sahiplenilmesi gerekli olduğu düşünülür. sahiplenilmesi gerektiği için de namus kavramıyla yargılanır. bu ahmakçadır ama ne yapalım hemcimsim olmasına rağmen söylüyorum, biz erkekler bazen ahmakça işler yapmakta bir numarayız. ne yazıkki elimizde olan bu. :D

Namus Deyince, akla neden hemen iki bacak arası gelir ki.?
Oysa ki namus, beyinde başlar ve beyinde biter.
Bknz: Yolsuzluk, dolandırıcılık, rüşvet, anne babaya saygısızlık, çıkarı için vatanını satan namussuzluk değil de nedir.?
Daha binlerce örnek verebilirim.

benim aklima da bu geldi:T:

[YOUTUBE]c1p3Qin-1kM[/YOUTUBE]

Geri