Namaz kılanların hepsinin dindar olduğunu mu zannediyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 2427 gün önce görüldü

Namaz kılanların hepsinin dindar olduğunu mu zannediyorsunuz?

Bu gün 6 yaşından başlayarak, beyinleri yıkanmaya başlayan çocuklar büyüdükleri zaman kendilerine anlatılanlar dışında bambaşka bir dünya ile karşılaştıklarında, kendilerini bu yolda yetiştirenlerin gerçek yüzlerini gördüklerinde hala namaz kılmaya devam edeceklerine inanıyormusunuz?

Bu konuda MAK Danışmanlık’ın yaptığı “Dine ve Dini Değerlere Bakış Araştırması” ile Türkiye’nin İslam dininin temel umdeleri konusunda çok ciddi manevi erozyona uğradığı görülüyor.

Araştırmaya göre: Herhangi bir dine inanan % 75, İnanmayan % 15 deist % 6, ateist % 4

2006'dan bu yana namaz kılan ve oruç tutuan sayısı azalmış.

Araştırmayı hükümete yakın bir vakıf yapmış.

2006'da yüzde 18 olan oruç oranı 2012'de yüzde 10 olmuş.

Camilerin,İmam hatip okulları ile kuran kurslarının sayısı katlanarak artarken namaz kılanların ve oruç tutanların sayısı neden azalmış acaba?

**

Bu konuda ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk,dinin camilere hapsedildiğini, belirterek "Kur'an ve Peygamber'in asla onaylamayacağı yeni bir 'cami dini' oluşturdular. Bu yapay dini kullanarak camiyi 'hayatın yön verici mekânı' haline getirip kitleleri oradan istedikleri yönde sevk ve idare ettiler" "Vardığım sonuç şu: Cami, insanı dinden-imandan çıkarır; İslam'dan uzaklaştırır."

Bugünkü "dincilik zihniyetinin prototipi"nin Emeviler'den kalma olduğunu söyleyen Öztürk, şöyle devam etti:

"Emeviler dinin ruhunu çürüttükçe cami sayısını ve camide kalma süresini artırdılar. Saltanat dinciliğinin despotları, cami ve tekkeleri bir tür gardiyansız hapishane' olarak kullanmakta, kitlenin dinsel tatminini bu mekânlarda sağlayıp hayatın diğer alanlarında kendi despotizmlerinin atını koşturmayı esas almaktalar.

Haçlılarca kotarılan bugünkü Ilımlı İslam dönemi de İslam ülkelerinde camilerin artışıyla belirginleşen bir dönem oldu. Ilımlı İslam uydurma dininin bir tür kurucuları olan Hıristiyan süper güçler, bu cami artışına destek vermekte, daha çok insanın bu camilere dolmasını teşvik etmekteler.

https://odatv.com/cami-insani-dinden...001161200.html

**

Muhtemelen AKP yetkilileri kuran kurslarının, İmam hatip okullarının çoğalması, okullarda din eğitimi verilmesinin İslâmî alanda işlerin iyiye gideceğini zannediyorlar. Fakat dört bir köşesi muhafazakârlık motifleriyle bezeli gettomuzdaki sosyolojik vakumdan çıkıp etrafa şöyle bir göz attığımızda, bilhassa genç kuşakların İslâmî-ahlâkî değerler sistemine karşı ilgisiz, hatta mesafeli bir dünya görüşüne meylettikleri gerçeğiyle karşılaşırız. Tabiat boşluk kaldırmadığına göre İslâmî değerler sisteminin sahneden çekilmesiyle oluşacak boşluğu mutlaka başka bir şeyler dolduracaktır, Ateizm, nihilizm ve deizm gibi.

Namaz kılanların daha dindar olduğunu mu zannediyorsunuz, Yoksa… Güç ve iktidar karşısında sahip olduğu mevkiyi korumak isteyenler, bir tür pozisyon alma ihtiyacı hissettiği için mi namaz kılıyor, oruç tutuyor, sakal-bıyık bırakıyor?

Türkiye’de yaşayan Müslümanların yarıdan fazlasının İslam dininin temel şartları ile ilgili itikadi problemi yok. Ama azımsanmayacak miktarda insan, dinin temel düsturlarını bilmiyor. İslam’ın özüne vakıf olmaktan uzak bir Kültür Müslümanlığı gelişiyor.Allah’ın varlığı, ahiret, kaza ve kader konusunda inanç problemi yaşayan insan sayısı ciddi bir yekün tutuyor.

Türkiye’de yaşayan Müslümanların çoğu, çocuklarına ve kendilerine İslam dini hakkında manevi hizmet veriyor diye Cemaat’i sevmemiş. Çocuğu daha iyi eğitim aldığı, daha iyi makamlara geldiği, iş güç sahibi olduğu, para ve itibar kazandığı için Cemaat’i sevmiş. Yurt içi ve dışında elde ettiği, edeceği muhtemel menfaat için Cemaat’in kurumlarına maddi-manevi destek olmuş. Burada ibretlik bir durum daha var. Yaklaşık 4 yıldır devlet, Erdoğan eliyle Cemaat’i linç ediyor. Düne kadar Cemaat’e sahip çıkanların, çocuğunu Hizmet Hareketi’nin okuluna, yurduna, evine gönderenlerin çoğu bugün yüzbinlerce insanın linç edilmesini sessizce izliyor. Erdoğan’a tek laf etmiyor.

Cemaat’e ise hakaret ediyor, ağzına geleni söylüyor.

Neden? Çünkü dün Cemaat’e destek verirken elde ettiği makam, mevki, para, mal, mülk ve itibarı kaybetmekten korkuyor. Yarın Erdoğan iktidardan düşünce yapacağı ilk iş, çıkarını devam ettirebilmek için yeni güç odağı kim olursa ona selam durmak olacaktır.

Şimdi başta Cemaat olmak üzere diğer dini grupların ve laik kesimin “bu zihniyete sahip Müslümanlarla birlikte nasıl yaşanır” sorusuna cevap araması gerekiyor.

AKP yöneticisi Mehmet Akif Kum, “Üniversite yıllarımdan beri din konusunda yaptığım araştırmalar neticesinde bir tercih yapıp Hristiyan oldum. Bunda ne var? Ateistler kadar kötü değil ya, onlar hiçbir şeye inanmıyor. Tanıdığım ateist insanlar var, ateist olduklarını bile söyleyemiyorlar! Bunları söylemek cesaret ister. Ben artık Hz. İsa’ya inanıyorum” dedi.

Ne yalan söyleyeyim okumadim. Bu iman kimde meselesini sevmiyorum. Kılan kılar. Kalbi kötüdür kılar iyidir kılmaz karşılaştırmalari saçma. Banane.

Bizim davamız "dinsiz devlet" davasıdır. Milletlerin dini olur. Devletlerin değil. Allah'ın cinsiyeti var mı? Hah işte öyle düşün.

Bu üyenın actıgı konular hep yalan yanlıs okumaya deyer gormiyorum.Bunu ilk once yazıyım.Bir kasa düşünün icinde büssürü elma var bazısı cürük bazısı degil yani dini kendi cıkarları icin kullanan insanlar var tabi cemaat ten gorünüp alttan her kotülügü yapan insanlar vardır mesala FETO Hain ler gibi .Lütfen gercek müslümanları ayırt edelim dini karalamayalım bir avuc cıkarcı icin.

Bazıları din'den rahatsız olur, bazıları dinsiz'den. Ben dinsizlerden rahatsız olurum.

Erdoğan eliyle Cemaat’i linç ediyor.

onca yazı muhterem için
hep aynı taktik aynı boktanlık

Hersakallıyıdedenmisanıyorsunlaçeşitlendirebiliriz.

Saçmalık.

Eskiden evet dindarlardi cunku
simdi hayir dinciler cunku

Benim amcam hem namaz kiliyor hem alkol aliyor arkadaslar.

İman, İlim, İbadet ve İrade. Bunlardan birinin eksikliği veya zayıflaması çok şeyi değiştirebiliyor. Ama dördüne de birden sahip olanı da fazla yok aramızda. Başkalarının kusurunu görmek yerine kendi kusurlarımızdan arınmak daha uygun olanı. Herkes kendi yanılgısının bedelini kendisi ödeyecek.

Geri