Namaz kılanın yüzü güzel olur

Konu sahibi son olarak 2797 gün önce görüldü
Namaz kılanın yüzü güzel olur, uzun zaman yıkanmasa da, günlerce çamaşır değiştirmese de, vücut, elbise ve çamaşırları pis kokmaz. Namaz kılmayan, sık sık yıkanıp çamaşır değiştirse de, o nezafete, o zarafete sahip olamaz. Günde defalarca sadaka verse, yetimleri sevindirse, yedirip giydirse, günlerce Kur'an okusa, her yıl hacca gitse, buna benzer ibadet ve iyilik yapsa da sevap alamaz. Allahü teâlâ, o vakitleri namaza mahsus kıldığından bu vakitleri namazda geçirmek gerekir. Bu vakitleri Allahü teâlânın tayin ettiği şekilden çıkarmak yani bozmak zulmünde bulunduğu için namaz kılmayanın her işinden, hayır ve bereket kalkar, duası da makbul olmaz.

Namaz kılan Ya Rabbi dediği zaman, Allahü teâlâ, (Lebbeyk = söyle yapılsın) buyurur. Namaz kılmayana lebbeyk, işittim demez. Ancak namazı doğru kılan hayır ve berekete ve rahmete vesile olur. Namazda, Hazret-i Âdem’den itibaren bütün müminlerin ve bütün mahlûkatın hakları vardır. Namaz terk edilince, Hakkın rahmeti, örtülü kalır. Rahmetin gelmesine kesilmesine sebep olduğundan bütün mahlûkat namazı terk edene buğzeder. Müslümanların dualarının bereketinden mahrum kalır. Ölse, mezarı yanından geçen bir Müslümanın okuduğu Fatihadan gerektiği kadar faydalanamaz. Allahü teâlâ böylelerini, üluhiyyet makamında özel hizmet sayılan namaza almadığından, bu önemli hizmetten kovulmuş olur. Bu hizmet için verilecek olan faydalardan mahrum kalır.

(Seyyid Abdülhakim Arvasi rahmetullahi teâlâ aleyh)
15895013_205302876599778_2670661317342830560_n.jpg

merhaba, her namaz kılanın yüzü güzel midir, her yüzü güzel olan namaz mı kılıyordur ?
bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

iyi günler

Hangisine inanacagimi şaşırdım.
İçelim güzelleselim
Kilalim guzelleselim.

namaz çok önemli bir ibadet evet ama temizlik ve güzellik kişisel bir durum. nitekim nice namaz kılan kardeşlerimizin teke gibi koktuğuna, nice zındık kafirlerin de yavru gibi koktuğuna şahit olmuşluğumuz vardır u.u beybi. yine de bunların kokuları Allah katında güzeldir denirse saygı duyarım ancak, insanların burun direğini kırmaya da kimsenin hakkı yoktur.

güzellik konusunda hiç tartışmayalım istersen

Kapalıçarşı'dan geçerken karşılarına tanıdıkları bir dükkancı çıktı. Adam hal hatır faslından sonra; "Efendim. Duâ edin de Allahü teâlâ ümmet-i Muhammed'i kurtarsın." deyince, o da cevâben:

"Siz bana o ümmeti gösterin. Ben de kurtulduğunu haber vereyim. Hani nerede o ümmet!" buyurdu.

Abdülhakîm Arvâsî hazretleri siyâsete hiç karışmamış, siyâsî fırkalara bağlanmamıştır. Bölücülüğe karşıydı. Talebeleri kendisine tekkelerin kapatılması ile ilgili olarak sorduklarında:

"Hükümet, tekkeleri değil, boş mekanları kapattı. Onlar kendi kendilerini çoktan kapatmışlardı." demiştir. Bu muazzam görüş, o günlerin umûmî mânâda tekke ve dergâh tipine âit teşhislerin en güzelidir.

Karesibey siz bize ümmetin yüz karası mi demek istediniz acaba ?

Ben namaz da kılmıyorum fekat yüz güzelliğim nereden geliyor acaba, bu da Allah'ın bir hikmeti demek ki...​

Geri