Nakitsiz toplum

Konu sahibi son olarak 802 gün önce görüldü
Nakitsiz toplumlar projesi küreselcilerin 2030 Ajandasının bir adımıdır. Siyonizme karşı verilen savaşta siyonizmin yeni dünya devletine giden en büyük adımına karşı nasıl olur da ses çıkarmazsınız!
Nakitsiz Toplumlar, Karbon Ayak İzi Vergisi, Sıfır Karbon amacı, Sosyal Vatandaşlık Puanı. Tüm bunlar siyonistlerin -yeni dünya (tek dünya) düzeninin adımları.

Yıllardır burada dijital işgali ve dijitalizmi anlatıyoruz. Ama anlaşılan o ki boşa kürek çekmişiz.

Dünya Ekonomik Forumunun baş şeytanı Klaus Schwab ne demişti;
“Ekonomik ve jeopolitik açıdan küresel bir aktör olan Türkiye dijital dönüşüm alanında liderlik yapabilir.”

Harcamalarınızı nakit yapın, nakite geçin, nakiti terk etmeyin.

Serhat Arvas - 12.11.2023

1699847246775.jpg

Kredi kartı kullanmıyorum ancak parayı üzerimizde taşımak da riskli olduğu için para card kullanmak gerekiyor. Banka hesaplarının bağlı olduğu bir kart zorunlu ve yıllardır da bir sorun yaşamadım.

Nakit her zaman mevcuttur çünkü olur da sistemsel bir arıza yaşanırsa parasız kalmak istemem.

Dijital para ise asla ilgimi çeken bir konu değil.

Hahaha.
Artik cok gec.
Hepimizin dna sini bile aldilar.

Kredi kartı kullanmıyorum ancak parayı üzerimizde taşımak da riskli olduğu için para card kullanmak gerekiyor. Banka hesaplarının bağlı olduğu bir kart zorunlu ve yıllardır da bir sorun yaşamadım.

Nakit her zaman mevcuttur çünkü olur da sistemsel bir arıza yaşanırsa parasız kalmak istemem.

Dijital para ise asla ilgimi çeken bir konu değil.
Lefty hanimcim nakitsizden kasit aslinda bu degil, duzeni oyle bir ayarladilarki hersey dijital artik. Ufaktan bankamatikleri azaltarak basladilar,bankalar da azaldi, sonra minik minik kanunlar cikardilar. Yillik 10 bin euro uzeri kendi hesabindan nakit para cekersen su kadar para kesicez, herhangi bir hesaba para yatirirsan nakit su kadar odeyeceksin diye. Insanlar bu rakamlara para odemek istemedigi icin mumkun oldugunca dijital odeme yapiyor. Fakat yine minik minik kanunlarla dijital odemeler uzerinde bankanin bu parayi kontrol etme hatta hesap sorma hakkini cikardilar.
Bu sekilde kara para aklama trafini durdurup insanlari kontrol edebilme haklarina sahipler. Senin mesela 10 bin euro uzeri para tasiman yasak, yani maasin var birikimin var ama tasiman yasak. Bu yasadigim ulkede boyle, ufak ufak size dogru geliyor bu uygulamalar, faizin cogalmasi, kolay kolay kredi verilmemesi bunun bir ornegi. Gecmis olsun mu denir ne denir bilmiyorum artik..

Kontrol altına alınacağız histerisinden kurtulmak lazım. Hiçbir zaman özgür bırakılmadın ki. Kendi evinde uyanıp kendi iradenle tuvalete vs. gidiyorsun diye özgür değilsin. En nihayetinde etrafın koca yasa duvarları ve toplumsal normlarla çevrili. Zaten başta bunlarla kontrol altında tutuluyorsun. Para dediğin şey dahi senin hiçbir şekilde kontrol sağlayamadığın bir şey. Paranın kağıt veya dijital halde olmasının hiçbir ehemmiyeti yok. O para üzerinde herhangi bir kontrolün yok. Başta paranın değeri ile ilgili hiçbir etkin veya hükmün yok. Nakdi bırakıp dijitale geçince bir şey değişmeyecek. En nihayetinde insanlık kıymetli madenlerden dandik kağıtlara geçti ve yine uyum sağladı, yine ekonomik varlığını sürdürdü. Diğer taraftan şu an zaten dijital bir cenderenin içerisindesin. Taşamayacağın, içinden çıkamayacağın, yakalarını açıp rahat bir nefes alamayacağın bir cendere bu. Bu cenderedeyken ille de o siktiri boktan kağıt parçasını taşıyacağım demenin lüzumu yok.

Bırakın komplo teorilerini ve histerileri hayatınızı yaşayın. Genelde nakitsiz dolaşıyorum ve buna rağmen tüm ihtiyaçlarımı rahatlıkla karşılıyorum. Ben kontrol altında değilim ama ne ve nereye harcadığımı kontrol edebiliyorum. Sanki enflasyonun uçtuğu bir ülke olan Türkiye'de nakit ile dolaşmak çok kolay. Yakında nakit ile dolaşanlar yanında bir de torba taşımak zorunda kalacaklar. Nakit para her an tehlike getirir.

Bırakın komplo teorilerini ve histerileri hayatınızı yaşayın. Genelde nakitsiz dolaşıyorum ve buna rağmen tüm ihtiyaçlarımı rahatlıkla karşılıyorum. Ben kontrol altında değilim ama ne ve nereye harcadığımı kontrol edebiliyorum. Sanki enflasyonun uçtuğu bir ülke olan Türkiye'de nakit ile dolaşmak çok kolay. Yakında nakit ile dolaşanlar yanında bir de torba taşımak zorunda kalacaklar. Nakit para her an tehlike getirir.
Sen mi kontrol altında değilsin, güldürme

bozuk paralar sıkıntı ya
ne olacak bu beşlikler

Kontrol olayini hafife aliyorsunuz arkadaslar, cok masumhane gelebilir, ilk basta bize de masumca gelmisti cunki maasimiz belli her seyimiz belli diyorduk. Cunki saklayacak birseyimiz yoktu. Taaki yardim amacli gonderdigim paralarin hesabi sorulana kadar. Afrikaya, Turkiyeye duzenli olarak neden para gonderdigimi sorguladilar. Sanane para benim istedigim yere gonderirim diyemiyorsun. Kendi paran uzerinde hakimiyetin olmadigi gibi hesap vermek zorundasin. Dusunsene bankadan cektigin her para icin ekstra odedigini ?
Benim basima gelmedi mesela market alisverisinin hesabini banka sormadi, ama sorguladiklari insanlarin haberlerini okudum. Bu cok rahatsiz edici birsey pratige gecince, yasayip goreceksiniz.

Kontrol olayini hafife aliyorsunuz arkadaslar, cok masumhane gelebilir, ilk basta bize de masumca gelmisti cunki maasimiz belli her seyimiz belli diyorduk. Cunki saklayacak birseyimiz yoktu. Taaki yardim amacli gonderdigim paralarin hesabi sorulana kadar. Afrikaya, Turkiyeye duzenli olarak neden para gonderdigimi sorguladilar. Sanane para benim istedigim yere gonderirim diyemiyorsun. Kendi paran uzerinde hakimiyetin olmadigi gibi hesap vermek zorundasin. Dusunsene bankadan cektigin her para icin ekstra odedigini ?
Benim basima gelmedi mesela market alisverisinin hesabini banka sormadi, ama sorguladiklari insanlarin haberlerini okudum. Bu cok rahatsiz edici birsey pratige gecince, yasayip goreceksiniz.
Tabiiki paranı istediğin yere gönderemezsin mesela bir terör örgütüne demi. Konuya bu açıdan da bakmanız gerekli. Kara para aklayan var, mesela mafya veriyor birisine para ve o kendi hesabından birilerine havale ediyor. Böyle olsun mu istiyorsunuz?
Bu tip kontroller devamlı var dı nakit ile alakası yok. Nakit para mafya için, kara para aklamak için, vergi kaçırmak için,..... en sağlam yöntem.

Tabiiki paranı istediğin yere gönderemezsin mesela bir terör örgütüne demi. Konuya bu açıdan da bakmanız gerekli. Kara para aklayan var, mesela mafya veriyor birisine para ve o kendi hesabından birilerine havale ediyor. Böyle olsun mu istiyorsunuz?
Bu tip kontroller devamlı var dı nakit ile alakası yok. Nakit para mafya için, kara para aklamak için, vergi kaçırmak için,..... en sağlam yöntem.
Elbette kara paranin pesine dusulmesi lazim, ama kucuk rakamlarin degil buyuk rakamlarin uzerine gitmeleri lazim. Ulkenin buyuk kara para trafigi kuyumcular uzerinden isliyor mesela simdiye kadar boyle bir haber duymadim kara para aklanirken yakalandiklarina dair. Gonderdigin kisi ile soy ismin uyusuyorsa rakamlarda oyle cuzi miktarlar degilse, sorgulanman cok sacma.

Elbette kara paranin pesine dusulmesi lazim, ama kucuk rakamlarin degil buyuk rakamlarin uzerine gitmeleri lazim. Ulkenin buyuk kara para trafigi kuyumcular uzerinden isliyor mesela simdiye kadar boyle bir haber duymadim kara para aklanirken yakalandiklarina dair. Gonderdigin kisi ile soy ismin uyusuyorsa rakamlarda oyle cuzi miktarlar degilse, sorgulanman cok sacma.
Katılıyorum. Ne yazık ki bazı ülkelerin yöneticileri kara para aklamaya göz yumuyor, hatta siyasi çıkar için ülkeye gelmesini kolaylaştırıyor,....

• Beğen
Tepkiler: W
yalnız bu dediklerin olması gereken şeyler. bir kişi kazandığı paranın hesabını verebilmeli. miktarı önemsiz. düzenli ödemelerin peşine düşülmesi de önemli. takdir ettim hollanda yetkili makamlarını.

Geri