Nafaka

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
Bu ara bu konu tartışılıyor her tarafta. Benim de garabet buldugum bir hukuksal olay.

Bir gün bile evli kalsan, hayat boyu nafaka öduyorsun kadına.
Yada sen çalışıyorsun holding sahibisin, kadın bi bosaniyor senden, baldırı çıplak geldiği evden masserati ile ayrılıyor.

Ne saçma olay arkadaş bu?
Hani kadın erkek esitti?

Neden erkek bu kadar ağır cezalandiriliyor? (Nafaka alan erkek yok denebilir demagoji yapmayın)

Yeni bir yasal düzenleme gerekli.
Yapılmaz ise mutlaka evlilik sözleşmesi yaparak evlensin yeni evlenecekler.

Siz ne dersiniz bu konuda?
(Abi yengeyi mi boşanmaya karar verdin diye espri yapmayin, yok öyle bişey :) )

Abi yengeyi mi boşamaya karar verdin :)

Hukuk bu yönde kesinlikle yeniden düzenlenmeli ya komple boşanmayı kaldır ya da şu saçmalıktan kurtar.

Nafaka nedir ya ? 1 sene önceden de boşanamıyorsun.

Nerde hak adalet özgürlük ?

Gerçi pardon şeriat isteyen adama ne özgürlüğü :)

climax evlenmeden onceki kazanılan mallarada hak talep edemiyor ama evlendikden sonrakiler sen calıs essek gibi o yatsın mesala ev al araba al bir bosan hepsinden hak talep ediyor ama onun degil onlar parasını ver kurtul mantık bu birde cocugun mu var heh o zaman ayvayı yedin oyle bir nafaka koparırli sen bile sasarsın cocuklarda kücükse tabi...Evlenmeden once hanımınızı oyle bir secin ki sonra bin pişman olmayın Bazıları sıf bunları vermemek icin bosanmıyor . Dır dır cekiyor nereye kadar ama

climax evlenmeden onceki kazanılan mallarada hak talep edemiyor ama evlendikden sonrakiler sen calıs essek gibi o yatsın mesala ev al araba al bir bosan hepsinden hak talep ediyor ama onun degil onlar parasını ver kurtul mantık bu birde cocugun mu var heh o zaman ayvayı yedin oyle bir nafaka koparırli sen bile sasarsın cocuklarda kücükse tabi...Evlenmeden once hanımınızı oyle bir secin ki sonra bin pişman olmayın Bazıları sıf bunları vermemek icin bosanmıyor . Dır dır cekiyor nereye kadar ama
Ya işte. Şeriatta ver mehrini üç kere boş ol tamam. Ben şeriat istiyorum arkadas

çare zengin ve güzel kadın, boşasan da boşamasan da karlısın. win win

Kimsenin yuvası dağılsın istemem. Tabii senin de. Takma kafanı öyle şeylere. Geniş perspektiften bakarsan nafakanın faideli bir müessese olduğunu görebiliten var.

Eş bir nedenden dolayı sakatlığı, mağdurluğu varsa bir ömür boyu verilebilir ama boşanmışsın o da çalışıyor sende çalışıyorsun çocuğun varsa o da büyümüş..Geri kalan zamanda nafaka ya ne gerek var? Ekstra bir durum yoksa belli zamandan sonra olmaması gerekir.

3-5 yılda hayatını kuramadıysa onun suçudur. Ne insanlar var yokluktan nasıl ayakta kalıyorlar..

Atatürkün anayasasına karşı gelmeyin len oyarım.
Nafaka güzel bişey. Her an elinin altında eski karın asdfgdsa

yolcu gecmiş olsun nafakadar kurtulmak iştiyen adamlar dernegi gel kuralım senle :D gecen tv de cocugunu gormek iştiyenler dernegini gormüştüm bizde boyle dernek kuralım cıg gibi büyüyelim :D

Mantigimin almadığı şeylerden ..
Allah yasatmasin

Kadın ve erkek eşitliğinden bahsediyorsak nafaka da her iki tarafa tanınan haktır. Özellikle kadınların gelir sahibi olmadığından dolayı erkler hep nafaka vermiş sanılır. Halbuki her iki tarafta maddi gücüne göre nafaka öder.
Kadın ya da erkek,çocuğun ve eski eşin mağdur olmaması için nafaka öder. Anlaşmalı boşanma en doğru olandır. Eşler ve varsa çocuk yıpranmaz.

Allah kadını nafakaya muhtaç edecek duruma getirmesin, kadın da çalışsın ayakları üstünde dursun. Adam çocuğuna baksın yeter.

Bir yerden TMK kitabı edinin, cep boy bile olur, arada bir karıştırın derim.

Kadın da şöyle olsun böyle olsun diyorsunuz da sanki ben evlendim mk ljkglh Evlenirken aklın nerede efendi

Geri