Naci Görür, Celal Şengör, Şener Üşümezsoy ve Diğer Uzmanlar Farklı Görüşlerde. Öncü mü Yoksa Marmara'da Depremler Bitti mi?

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
depreme ilişkin herkeste aynı veriler var ama herkesin görüşü ayrı........ sosyal bilimlerde anlarım ama pozitif bilimlerde olunca çok komik geliyor bana........ ortak bir çıkarım olması gerekmez mi....... elmanın ağaçtan düşmesine yok o yer çekimi değil diyen fizikçi oluyor mu mesela........

Her şeyi bilim ile açıklayanlar bunu açıklasın.

Her deprem konusunda bu fikir ayrılıkları hakkında uzun uzun yazdım, yine aynı konulara dönüp dolasip geliniyor.

Çok yakında aynı deprem için neden orada 3.5 burada 3.8 diye yazılıyor denilecek.

En iyisi eğlence bölümünden devam. Belli ki kimse okumamış hiçbirini

depreme ilişkin herkeste aynı veriler var ama herkesin görüşü ayrı........ sosyal bilimlerde anlarım ama pozitif bilimlerde olunca çok komik geliyor bana........ ortak bir çıkarım olması gerekmez mi....... elmanın ağaçtan düşmesine yok o yer çekimi değil diyen fizikçi oluyor mu mesela........

2045 öncesi beklemiyormuş. yabancı uzman istiyoruz.

Ey bilim insanları, sizin bir şey bildiğiniz yok.
Sizin diplomalar da mı sahte?
Torpille mi okudunuz?

yabancı uzman iptal. ömer üründül'ün ''iki takım da gol atamazsa berabere biter'' misali açıklamalar yapıyorlar.

Ayrıca ben kendim yeya ailem için endişelenen taraf değilim. size hizmet için çalışıyoruz. Bu cumartesi pazar ülke çapında tatbikat var.
Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamaları dinledim ve geniş çaplı bir çalışma ile insanların deprem anında neler yapmaları gerektiğinin ön hazırlıklarına hız verilmiş. Farklı illerdeki hastane, eczane eşleşmeleri v.s ile ne yapılaması gerektiği konusunda hazır olunacakmış. 37 bin civarı da kadro açılmış, ilerleyen günlerde duyurusu yapılacakmış.

Bu süreç yaşanacak bir hakikat olduğuna göre her olasılığa karşı tedbirli olmaya çalışmak gerekiyor, hesap edilemeyen durumlar tabii ki olacak ancak önemli olan en az hasar ve can kaybı ile atlatabilmektir.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

Deprem konusu farklı çünkü karşında çok fazla olasılıktan etkilenen bir doğa olayı var ve hiçbir uzmanın bu doğa olayı hakkında isabetli tahmin yapması mümkün olmayacaktır. Faylardaki hareketliliği incelemek ve geçmiş dönem deprem kayıtları dışında çok fazla veri elde edemiyorsun ayrıca küresel ısınmaya bağlı olarak doğa olaylarının artan bir şiddet ve sıklığı gündeme gelmektedir. Uzmanlar da bu çerçeve ışığında olası riskleri anlatıp alınması gereken tedbirleri vurgulamaya çalışıyorlar. Depremden kaçmak mümkün değil ancak zararı azaltmak için seçenekler var ve bu konuda acil tedbir alınması gerekiyor.

Bu bir ikaz'dı diyorum ve ortalığı geriyorum.

Hatırlarsınız corona dönemi kanal kanal doktorları dolaştırıyorlardı. Bilim kurulundaki her herifin mimiklerine, suratındaki benine kadar ezberlemiş ve tartışmaları anlasak da anlamasak da dinlerdik. Ateş Kara’sından Tevfik Özlüsüne, Oytun denyosuna kadar herkes konuştu, dinledik. Şimdi sıra bizim camia olan jeologlarda. Aradaki en önemli fark; bizim jeolog camiasının ekranları daha çok sevmesi. İşin fonlanma ve rant meselesini ayrı parantezde tutarsak eğer bazıları bilinçli olarak insanların korkuları üzerine oynuyor ve buradan şovmenliğe soyunuyor. Depremin öncesine, anına ve sonrasına dair yürütülebilecek onlarca tartışma varken tüm tartışma “deprem olacak/olmayacak” ekseninde yürütülüyor. Bunun da cevabı iki seçenek olduğu içim camia ikiye bölünüyor. Elinde argümanı olan da görüş belirtiyor olmayan da. Birisi öbürü için bir bok bilmez diyor, öbürü onun ayağı denize değmedi, fayları ne bilsin diyor. İş bununla da bitmiyor bir de tartışmalara inşaat mühendisleri de dahil oluyor. Her kafadan çıkan ses günün sonunda görüntü kirliliğinden öte bir sonuca vardırmıyor. Burada kamuoyundaki gereksiz tartışmaların önünü kesmesi gereken kurum devlettir. Buna dair bilim kurulu mu oluşturur, yetkili heyet mi oluşturur bilmem, el atması gerekir. Sonuçta deprem olacak demenin de, olmayacak demenin de bir maliyeti var. Fakat sözde kaç bin yıllık devlet aklının en kötü şarta göre bugüne kadar çoktan kendisini hazırlaması gerekir/gerekirdi. Maalesef çok geri kaldık.

Şu gösteriş meraklısı herif yüzünden birçok İstanbullu gece boyu uyuyamayacak, belki imkanı olan şehir dışına, bazıları parklarda yatacak. Şimdi de Sözcü tv de yan çiziyor. Hayır yani sabaha kadar izleyeceğim dediği şey deprem. Neyini izleyeceksin mesela? Diyelim artçı oldu ne yapacaksın? Millete korku pompalamak dışında ne işe yararsın sen?

Şu gösteriş meraklısı herif yüzünden birçok İstanbullu gece boyu uyuyamayacak, belki imkanı olan şehir dışına, bazıları parklarda yatacak. Şimdi de Sözcü tv de yan çiziyor. Hayır yani sabaha kadar izleyeceğim dediği şey deprem. Neyini izleyeceksin mesela? Diyelim artçı oldu ne yapacaksın? Millete korku pompalamak dışında ne işe yararsın sen

Cevap da yazılmıyor twettlerine.
O kadar snop. Papyonlu.
Bu hareketin bedelini ödeyecek.
Bunun için elimden geleni yapacam.
Açmış rasathane ekranını, coin yorumcusu gibi yorum yapiyo yok kırmızı mum yok doji yıldızı tarzında.
O makam raporlama gerektirir. Varsa bi bildiğin, devlete raporlayacaksin tehlikeyi. Medyum değilsin sen. Aklına geleni yazamazsin. Haddini bildirecem ben buna az dur sen

O kadar snop. Papyonlu.
Açmış rasathane ekranını, coin yorumcusu gibi yorum yapiyo yok kırmızı mum yok doji yıldızı tarzında.
O makam raporlama gerektirir. Varsa bi bildiğin, devlete raporlayacaksin tehlikeyi. Medyum değilsin sen. Aklına geleni yazamazsin. Haddini bildirecem ben buna az dur sen
Mesele de aynen senin tarif ettiğin gibi. Grafik yorumluyor. Hani bir hissenin / coinin grafiğini aratırsın kim nasıl çizmiş diye, bir bakarsın 100 tane adam çizmiştir, 100’ü de birbirinden farklı çizmiştir. Bunun yorumunun da o 100 kişinin çiziminden farkı yok. Naci Görür veya Şengör’ün yine en azından elinde verisi ve gözlemi var. Adamlar denizaltıyla Marmara denizinin dibine inip fayı görüyor inceliyor, bir yorum yapıyor. Bunların ki tamamen teknik analiz. Sahada yoklar ama lafta çoklar. Buna atabileceğin en iyi şey Besim Tibuk’un editi;
Ekli dosyayı görüntüle vcompress_167.mov

@No Pasaran abicim ben anonim olmama, burası kapalı devre bir alan olmasına ve otor sayilmamama rağmen biriniz bişe soruyo da cevap yazarken elim titriyo yanlış yönlendirme yapar mıyım diye. Bu ne sorumsuzluk böyle.

@No Pasaran abicim ben anonim olmama, burası kapalı devre bir alan olmasına ve otor sayilmamama rağmen biriniz bişe soruyo da cevap yazarken elim titriyo yanlış yönlendirme yapar mıyım diye. Bu ne sorumsuzluk böyle.
Haklısın abi, farkındayım. Bana sorsan normalde şu saatte bulunduğu mekana 2 polis otosu yollanıp ters kelepçeyle gözaltına alınması gerekiyor bu herifin. Geçmişte ne numarası oldu da bu kadar kaale alınıyor onu da anlamış değilim. Bir yayınını yada uluslararası bir çalışmasını filan da duymuş değilim(hadi neyse, belki ben duymamış olabilirim). Fakat bu iş iyice mide bulandırmaya başladı. Çünkü bu söylemlerin deprem tahmini ile filan alakası olduğunu hiç mi hiç düşünemiyorum. Bu açıklamaların başka bir yere hizmet ettiğini, arkasında başka bir akıl olduğunu düşündürtmeye başlıyor git gide…

Deprem riski olmayan iller bile Maraş depreminden etkilendi ve kırılan fay hattının uzunluğu sebebi ile depremin şiddeti arttı. Bu durumda riskli iller başta olmak üzere depreme hazırlık çalışmalarına hız vermek dışında çok fazla seçenek kalmıyor.

Deprem ne zaman ve hangi şiddette olur kısmını tahmin etmek zor olsa da hazırlıklı olup işi şansa bırakmamak gerekiyor.

O kadar snop. Papyonlu.
Doktor nasıl beddua ettin yav adama

Neyse ki atlatmış, geçmiş olsun.

Bosna-Hersek’te boyundan bele omirilik boyunca gelen sırt ağrısıyla 22/12 tansiyonlar ambulans ile Sarayova hastanesi acile kaldırıldım. 10 gün önce kalbime stent takılmıştı. 3 saat süren sağlıkçı müdahaleleri ile tansiyon 13/7,5’a düşürüldü. Beyin kanaması ile inme atlattım. Şimdi Sarayova’ya gözlem altında dinlenmekteyim. İlgi gösteren kardiyolog ile arkadaşlarıma, yakınlarıma teşekkür ederim.

@No Pasaran adam daha ne geçirdiğini bilmiyor. Beyin kanamasi ve inme geçirmek ne demek. Hadi geçirdin, nasıl tweet atabiliyorsun. Daha ciddi hastalıklar bekliyorum.

Geri