Muzaffer İzgü

A
  • Kullanıcı asdfghjkl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerindendir.
Öğretmendir.
Kanser teşhisi konan Muzaffer İzgü hayatını kaybetmiştir.
Huzur içinde uyu!

iyi ki bu dünyadan geçti ve iyi ki çocukken hayatıma dokundu. geride bıraktığı güzellikleri öğrencilerimde yaşatmaya çalışıcam, çok üzgünüm. :(

42 roman ve öykü kitabını, 73 çocuk kitabını yayımladı. Zıkkımın Kökü ile Ekmek Parası adlı eserlerinde kendi yaşam öyküsünü ortaya koydu
An itibari ile Hakkın Rahmetine Kavusmustur .
mekanı cennet olsun

Ben daha ufak bir çocukken bile saygıyla siz diye hitap ediyordu öyle zarif bir adamdı.

Kitaplar ile haşır neşir birisi iseniz, bir şekilde yolunuz kesişmiştir M. İzgü'nün kitapları ile. Büyük ve büyük olduğu kadar da acı bir kayıp oldu bu haber. Bu ülkenin yetiştirdiği en büyük yazarlardan. O da göçtü gitti.

"Ben çocuklara düş kurdurmayı seviyorum. Düş kuran insan, düşünüyor demektir. Düşünen insanın beyni çalışıyor demektir. Beyni çalışan insan soru sormaya başlar. Soru sordu mu, o kişi artık bir bireydir. Sürünün koyunu değil!"

Çok kitabını okudum çocuk iken. Düş kurmayı öğretti ve sonra gitti.​

iç dünyamın belki de şekillenmesinde (olmayabilir de bilemedim) etkisinin olduğunu düşündüğüm zat-ı muhterem. lisedeyken bir yılbaşı çekilişinde (doğum günü de olabilir, bilemedim) bir arkadaş kendisinin kitabını hediye etmişti bana. çok güzel ve eğlenceli bir kitabıydı. ama o kitap maalesef bir yerlerde bir şekilde kayboldu gitti. ne zamanki muzaffer izgü adını görsem o kaybolan kitabı aklıma gelir :(

dur lan bir googleye sorayım, bulabilirsem alacağım o kitabı.

Çocuk kalbine iz bırakan zarif bir yazarımız.
Çocuk edebiyatına daha çok yönelmek gerek, onun yolundan gitmek gerek.

Geri