Mutluluk bakanlığı

Konu sahibi son olarak 182 gün önce görüldü

Bakınız: Yüksek Sosyal Mutluluk Bakanlığı
Bizim ülkemizde olsa ne olurdu ya da bunun yanında ek olarak ne gibi bakanlıklar olabilirdi?

İngiltere'de Yalnızlık Bakanlığı ve İntiharı Önleme Bakanlığı kurulmuştu ki bence bize de şart ayrıca hayvan hakları için de ayrı bir bakanlık kurulmalı diye düşünüyorum.

Ne bu 1984 George Orwell mi?

İnsanlar özgürlük ile mutluluk arasında seçim yapmak zorundaydı ve büyük çoğunluk mutluluğu seçiyordu.

Son düzenleme:
Murat Menteş-Korkma Ben Varım adlı kitabında geçen 'gönül işleri bakanlığı' hayata geçmiş ütopik bir durum =)
Kitapta bahsedilen kısım ise:
“Diyelim siz birine aşık oldunuz. Bakanlığın hazırladığı matbu bir form doldurarak kimlik bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi, sevdiğiniz kişinin adını beyan ediyor, üzerine de vesikalık fotoğrafınızı yapıştırıyorsunuz. Sıranız gelince mülakata çağrılıyorsunuz. (…)”

Yanlış hatırlamıyorsam 2017 yılında İngiltere ülkesinde hayata geçirildi. =)

Mutluluk arızidir, huzur ise daha geniş zamana yayılabilir. O bakımdan hayatımın önceliği huzurdur.

Huzurlu insan, mutlu insan.
Hırslı insan, başarılı insan.
Mutsuz insan, sorunlu insan.

toplum olarak
bildiğin evrim geçirmemiz lazım

Böyle bir bakanlık olsa, yetkililer beni evimden ters kelepçeyle alır götürürdü.

Geçen haberlerde denk gelmiştim Mutluluk Bakanlığı olan ülkeler var bunlardan biri de Venezuela :)

Bence kendi mutsuzluklarını başkaları üzerinden giderenler için güzel bir yöntem belirleyici olabilir. :)

Ay mutluluk çubuğuyla ilişkin bir bakanlık mı yoksa üstümeme sağlık ne biçim hayelleriniz var bu ülke gençleri nereye gidiyor​

Geri