Mutluluğun formülü nedir.

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
İnsanlar mutlu olacakları şeyleri nasıl buluyorlar,yoksa rol mü yapıyorlar çözemedim..

Yabani’cim mutlu olmak zor değil. Mesele mutlu kalabilmek.
Mutlu da mı olmayah…

Ünlü düşünür izel mutlulugun formulunu coktan bulmustu :)

Keşke bir roman yada Afrikalı olarak doğsaydım adamlar hep neşeli

yabani gel yer değiştirelim.

Çok sevdiğim bir dostumun da dediği gibi; "paylaşmamak, izleyip/okuyup/dinleyip unutmak"tır belki de. Belki de varolana bir şeyler katmak değildir. Belki de varolanı korumaktır. Sokaktaki emmiler kadar mutlu olamayışımız sebebi de budur belki de. Hazza doyumsuzluk. Emre itaatsizlik.

Formül kısmına gelirsek. Analitik maalesef bu olguda işlemiyor. Hani "beni ne kadar seviyon?" diye sorulduğunda, kollarını açıp "aha şu kadar" demek kadar aldatıcı olabilir. Verilerle, rakamlarla olacak iş değil.

gafa doluluğu
^
|\
| \
| \
| \
| \___________
| \
|_______________\_____> mutluluk

Sözelciler uhud tepesindeki okçular gibi bakıyor. Görüyorum.

Çok sevdiğim bir dostumun da dediği gibi; "paylaşmamak, izleyip/okuyup/dinleyip unutmak"tır belki de. Belki de varolana bir şeyler katmak değildir. Belki de varolanı korumaktır. Sokaktaki emmiler kadar mutlu olamayışımız sebebi de budur belki de. Hazza doyumsuzluk. Emre itaatsizlik.

Formül kısmına gelirsek. Analitik maalesef bu olguda işlemiyor. Hani "beni ne kadar seviyon?" diye sorulduğunda, kollarını açıp "aha şu kadar" demek kadar aldatıcı olabilir. Verilerle, rakamlarla olacak iş değil.

gafa doluluğu
^
|\
| \
| \
| \
| \___________
| \
|_______________\_____> mutluluk

Sözelciler uhud tepesindeki okçular gibi bakıyor. Görüyorum.
Gafam doluyken mutlu değilim mi diyorsun?

Hayır oradaki Gafa dört büyük şirketin isim kısaltmaları. Google, Alphabet, Facebook ve Amazon

Question mark mutlu edebilirdi.

Geri