Soru C Mutluluğu paylaşmak mı yoksa kendine saklamak mı daha doğrudur?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kimisi "Mutluluk paylaştıkça çoğalır"der kimisi de "Paylaşılan mutluluk çabuk bozulur, kendine sakla" der. Sizin tecrübe ve gözlemlerinize göre hangisi daha uygun olmaktadır?

Kendine saklamak lazım çünkü insanlar güzel olan herşeyi mahvettigi gibi onuda mahveder
Herkesle değil de belli kişilerle paylaşmak ya da yansıtmak sanırım daha doğru çünkü bazı insanlar istemeden de kıskanç bir tavır içine girebiliyorlar.

Nerde, kime ve kiminle paylaştığın kadar mutluluğun kaynağı da önemli. Dış etkiler çok da etkilemeyecekse paylaşırım, paylaşmadan duramıyorsam üstü kapalı anlatırım, olmadı bir şekilde dışa vurup enerjiyi dağıtırım.

Yakın zamanda bi kaç planimdan bahsettim ve saçımı sariya boyattıgim için biraz göze batmam nedeni ile kötü bir kalbin bir günümü cehennem gibi geçirmeme sebep olduğu için az ve öz sohbet edilmesi gerektiğini düşünüyorum enerjisi kötü olan insanlar ile.

İnsan mutluluğunu da mutsuzluğunu da çok güvendiği ve samimiyetinden emin olduğu kişilerle paylaşmalıdır.

istemsizce yayarsın bunu ama herkesle de paylaşmamak gerek
( malum göz değer )
şahsen mutlu olduğum zamanlarda kimse umrumda olmaz

Paylaşmayın nazar değiyor...

paylaşmak dediği ona buna anlat değildir ya

paylaşmak dediği ona buna anlat değildir ya
Anlatmasa da sosyal medya paylaşımları da sınırlı olmalıdır çünkü mutluluk ve huzuru elde etmek o kadar da kolay değil, kimin ortak edileceğini iyi seçmek gerekiyor.

Konuşmak ve yapmak aynı kaynağı tüketen şeyler. İçimde büyük bir mutluluk varsa bunu yapmak istediğim şeylere motivasyon olarak kullanmayı tercih ederim. Kendine saklamak daha faydalı.

çoğalabilir, neden çoğalmasın? ama duyuruya gerek yok..... ben de arkadaşlarımla mutluluğumu, mutlu bir anımı paylaşırım. ama ne bileyim, mesela o an forum aklıma gelmez.dfhfgh 3-5 gün sonra belki... bazı mutluluklar, bazı kişiler arasında kalınca daha özel oluyor diye düşünüyorum. zaten çok nazara gelen biriyim..........

Nazara ve negatif enerjiye çok inanıyorum ki defalarca yaşadım mutluluğumu da mutsuzluğunu da sevdiğim samimiyetine inandığım insanlarla paylaşırım ki onlar mutluluğumla mutlu olsunlar düşmanlarım da mutsuzluğumla mutlu olmasınlar diye :)

Kıskanç ruhlu insanlar sizi sırtınızdan vurur. Türkiye'de genelde böyle oluyor. Başka yerleri bilemem.

Şimdiye kadar paylaştığım hiçbir mutluluğun faydasını görmedim.
Birazda bize kalsın :emoji_unamused:

Geri