Mutlu aşk var mıdır?

Konu sahibi son olarak 3536 gün önce görüldü
Turgut Uyar Sibernetik siirinde:
uc kere uc dokuz eder / bilirsin/ birin karesi birdir /kare koku de / bilirsin/ “mutlu ask yoktur” / bilirsin
diyor.

Mutlu ask var midir?

aşk salt bir duygu değildir. içerisinde sadece mutluluk yada sevinç yoktur. tamamen karmaşık bir duygudr. acı, gözyaşı, özlem, kırgınlıklar, mutluluklar, hayaller, yıkımlar vardır ve bunlar onu aşk yapar.

Olduğunu düşünmüyorum, her halükarda bir çıkarı vardır insanın karşısındakinden. Çıkar olduğu yerde ne kadar mutlu olunur ki?

İzel'in şarkısı geldi aklıma
"Mutlu aşk yoktur sevenler ateşe yürür bile bile bir dilek tut bari benim için mutluluk dile "

"Kavuşmazsan adı aşk olur"

O duyguyu o hissi seviyoruz

Nietzsche amcamiz in da dediği gibi: )

Mutluluktan beslenen şey aşk değil iyi yürüyen birlikteliklerdir

Yoktur, bir süre mutlu olsan bile ask denen seyin sonu hep hüsrandır.

Aşk mutluluk olsa bile bi o kadar da pişmanlıktır mutlu sonla bitmek bilmiyor bir türlü sürekli sonunda bi ayrılır görünüyor yolun

Bir gün aşklar biter hatıralar kalır | Ebru Gündeş

ask mutluluk degildir
acisiyla tatlisiyla kavgasiyla kusmesiyle sevdigini oldugu gibi kabullenmekdir ask
oyle canimli cicimli ask degildir o
guzel tiyatronun oyuncularidir

Herşeyin bir sonu vardır yaşam gibi. Aşk sevgi den ziyade saygı olmalıdır bir ilişkide

Mutlu aşk yoktur sevenler ateşe yürür bile bile -şarkı sözü bu defa beste değil- şeysini aklıma getiren konu :honk:

kesinlikle vardir olmazmi?
ben mesela hei ile sorunsuz cok mutlu bi a$k ya$iyoz :D
tumblr_static_tumblr_mnew3lonzw1rhu96vo1_250.jpg

Bence ask vardir ama mutluluk diye birseyden bahsedemeyiz.
Werter en umutsuz askla yasamis hatta bu ask ugruna intihar etmistir. Ama yine de Lotte’yi sevdigi icin, onutanidigi icin mutsuz olmamistir. Onu mutsuz kilan sey baskadir. Ya da Feliks’i dusunun. Balzac, Feliks uzerinden mutsuz aski anlatir ama bu kez karsimizdaki karakter , karakter zafiyeti icinde olan bir kisidir. Zaafi olmayan hatun kisimiz ise herseye ragmen ask icin mutludur. Eugenie Grandet’te Balzac’in resmetti diger bir asik ise tam bir habistir ve elinden kacirdigi bir av olarak gorur kizi..
Kiz ise asiktir ve mutludur. asik oldugu adam delikli parayla bes para etmese de, ask baskadir, asik olunan kisi baskadir.
Askin mutluguguna gelirsek, mutlulugun oldugu tek yer umut etmektir ki ikiside ayni kokden geliyor bence o halde mutluluk sadece umut etmekte vardir onun disinda mutluluk diye bir kavrami sahsen kabul etmiyorum
Onun icin mutlu askda yoktur...

vardır tabi FaRaH.

mercedes cls 350 al bak bakalım nasıl mutlu bir aşkın oluyor.

Açıkçası böyle bir soruya nerden başlanır bilmiyorum. Belki fi tarihinden itibaren aşkın tanımıyla başlamamız gerekir. Çokça duyulan klişe bir tanım yapacağım belki ama doğru bir tespit olduğunu düşünüyorum. Aşk eğer Bâki olanaysa mutlu aşk vardır ama eğer fâniye duyulansa çilelerin sıkıntıların ardı arkası kesilmeyebilir veyahut en iyi ihtimalle aşk biter ve yerini sevgi, saygıya bırakır.

Tabiî burada Cemal Süreyya’nın mutlu aşk yoktur sözüne verdiği cevabı da paylaşmak gerekir;

“kim istemez mutlu olmayı
ama mutsuzluğa da var mısın?”

Geri