Mütevazı olmak

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Sahip olduğu imkan ve koşulları gösteriş amaçlı kullanmayan kişidir ayrıca ne kadar yüksek eğitim düzeyi / bilgi birikimine sahip olursa olsun kimseye üstünlük taslamaya çalışmazlar.

Tevazu sahibi insanın gördüğü saygı, sevgi samimiyet içerir ve menfaat ilişkilerine dayanmaz.

Onunla sohbette çok güzel olur dertleşmek de çok güzel olur seni anlar ve samimidir.

Alanında dünya çapında isim yapmış iyi bir cerrah ve akademisyen olup aynı zamanda insanlara karşı tavrı ile sempati kazanmış bir öğretim görevlimizi az önce bisiklet sürerken görünce gülümsedim ve nazikçe selamlaştık. Kapısında saatlerce bekleyen ve sadece ona tedavi olmak için çabalayan insanları geri çevirmemek için hastaneden ayrılmadığı gibi özel hastanede muayene ücreti talep etmeyen tek doktor...

Böyle insanlar saygıyı gerçek anlamda hak ederken bir de dalkavukluk ile bir yerlere gelenler var ki bu tipleri yüceltenlere de prim verenlere de söyleyecek söz bulamıyorum.

Karşıt anlamı kibirli olmak. Kibir insanı günden güne çürütür. Kibirli insanların etrafına bakın sürekli değişik insanlar vardır. Mütevazı olmak başka bir şeydir. Büyük bir iş adamı olabilirsiniz, futbolcu olabilirsiniz ya da sanatçı da olabilirsiniz. Ancak bunu karşınızdaki insana vereceğiniz cevaplar, hareketler ve tutumlarla belirlersiniz. Sıfatlar ile karakteri karıştıran insanlar mütevazi olamaz. :)

Sonradan görme insanlar hem kibirli oluyor hem de kompleksli ve sahip olduğu her ne ise onunla üstünlük sağlama çabası içine giriyor oysaki hepsi elinden gittiğinde, onu var edecek sağlam değerler yoksa boşa yaşamış olacaktır.

Ben çok mütevazi biri olduğumu düşünüyorum ki öyleyimdir. Ama bunun karşılığını çok kötü alıyorum özellikle sanalda illa zorla bozuyorlar insanı

Aileden gelen eğitim bu noktada çok önem arz ediyor.

Mütevazi değil de mütevazı yazan kim olabilirdi? Tabii ki Letfi Hanımcım.

Tevazuyu bazı şeylerde göstermem, yüzümün güzelliği tescile nail değildir, gören - -
eli açıklığıma , merhametime, bunlara asla tevazu göstermem, asla.

Bu benim diyeceğim. Gitti bütün tevazum. adasfg​

Sanırım şu an en çok Kante için kullanılan bir tanımlama ve bakalım zaman neler gösterecek?

Geri