Mustang (2015)

Konu sahibi son olarak 967 gün önce görüldü
296041.jpg

Vizyon Tarihi: 23.10.2015

Yönetmen: Deniz Gamze Ergüven

Senarist: Deniz Gamze Ergüven, Alice Winocour

Tür: Dram

Süre: 97 dk.

Oyuncular: Güneş Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu, İlayda Akdoğan, Nihal G. Koldaş, Ayberk Pekcan, Bahar Kerimoğlu, Burak Yiğit, Erol Afşin

Konu: İnebolu'da geçen bir hikayeyi ele alan Mustang, beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleye odaklanıyor. Lale ve kardeşleri oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Bu durum öyle bir noktaya sürüklenir ki evde evlilik planları dahi yapılmaya başlanır. Ancak beş kardeş üzerlerinde kurulan bu baskıları yenip özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar arayacaktır.

[YOUTUBE]pGQW5VOUJbU[/YOUTUBE]​

Bu filmi şimdiye kadar izlemedigim için kendime kızdım umarım Oscar alır .
Bir kadının heyecanlari çocukluğu nasıl yok edilir bize gösteren bi film.
İnsanların başkalarını etkileyecek boyutta hayatları hakkında söz sahibi olmasına,karışmasına karşıyım ve kızginim. Lale yi canlandıran çocuk oyuncuyu hayretler içinde izledim.
Filmin müziği de sanırım oscara aday çok güzeldi.
İzleyin göreceksiniz.

"son of saul" varken ödülü alması mümkün değil ama akşam çay, çekirdek yanına izlenebilecek bir film gibi duruyor. dizilerden fırsat bulursam bir ara bakarım. iyi seyirler.

bende araba sandıydım :T: gidiyom.

Yeni haberdar olduğum bir film en yakın zamanda izliyeceğim

Artık namus, haysiyet, ar, haya ,utanma duygularının kınandığı bir dönemdeyiz. Utanmazlığın, arsızlığın özendirilip gençlerimizin kendi öz kimliklerinden uzaklaşmaları için yıllardır yapılan dejenarsyon propagandası filmlerinden bir tanesi daha. Yabancılar da bayılıp ödüller verdilerse artık siz düşünün gerisini.

Filmde Türk Kültüründe olmayan detaylar fazlası ile dikkatimi çekti belki de o kadar ses getirmeme nedeni budur.
Konuyu sevdim ama işlenişinde eksiklikler var.

Geri