Mustafa Uğurlu Kimdir - Mustafa Uğurlu Biyografisi

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
25 Kasım 1955 yılında Karaman'da doğmuştur.
Boy : 1.78
Kilo : 75
Oyuncu Ahmet Uğurlu'nun kardeşidir. Berna Laçin ile oynadığı dizi ile tanınan Mustafa Uğurlu TRT'nin yeni başlayacak olan MİlaT dizisinde rol alacak.

Oyunculuk kariyeri 1980'li yıllarda başlamıştır.

Dizi ve Filmleri

2014) Düşler ve Umutlar (Musa)
(2013) Galip Derviş (dizi)[1] (Mithat Akerman) (Konuk Oyuncu)
(2012) Çıplak Gerçek (dizi)
(2012) Bir Zamanlar Osmanlı (dizi)
(2011) Adalet Oyunu (film)
(2007) Kader (dizi)
(2006) Anadolu Kaplanı (dizi)
(2005) Masum Değiliz (dizi)
(2005) Yürek Çığlığı (TV filmi)
(2004-2005) Bir Dilim Aşk (dizi)
(2003) Çamur (film)
(2002) Kolay Para (film)
(2002) Zor Hedef (dizi)
(1999) Asansör (film)
(1997) Ağır Roman (film)
(1997) Cafe Casablanca (dizi)
(1995) Melek Apartmanı (dizi)
(1993) Rıza Beyler (dizi)

Tiyatro ve sinema sanatçısı olarak tanıdığımız aktif kariyerine 1984 tarihinde adım atan Mustafa Uğurlu, bugüne kadar onlarca tiyatro oyunu yanında aynı zamanda dizi ve sinema filminde de yer almıştır. 25 Kasım 1955 tarihinde Karaman’da dünyaya gelen Mustafa Uğurlu, kendisi gibi oyuncu olan Ahmet Uğurlu’nun kardeşidir.

1998 tarihinde yer aldığı Ağır Roman filmi ile Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan Mustafa Uğurlu, 1996 tarihinde ise Ankara Devlet Tiyatrosunda Gürültülü Patırtılı Bir Hikayesi isimli oyunu ile ödül almıştır. Karaman’da doğmuş olmasına karşın bir dönem burada yaşayan oyuncu daha sonra Ankara’da yaşamına devam etmiştir.

1984 tarihinde Düşüş isimli oyun ile tiyatro dünyasına adım atan Mustafa Uğurlu bu oyundan sonra Lisistrata, Barbaros Hayrettin, Nalınlar, Bunu Yapan Kişi, Ayla Öğretmen, Kuğular Şarkı Söylemez, Bu Bir Rüyadır, Sersemler Evi ve Sokrates’in Son Gecesi gibi oyunlarda izleyici karşısına çıkmıştır.

Dizi ve sinema dünyasına 1993 tarihinde Rıza Beyler isimli dizi ile adım atan Mustafa Uğurlu, devam eden süreç içerisinde Melek Apartmanı, Cafe Casablanca, Ağır Roman, Kolay Para, Çamur, Bir Dilim Aşk, Yürek Çığlığı, Anadolu Kaplanı, Bir Zamanlar Osmanlı, Çıplak Gerçek, Galip Derviş gibi çalışmalarda bulunmuştur. Oyuncu son olarak 2015 tarihinde Milat dizisinde kamera karşısına geçmiştir.

Geri