Mustafa Destici Kimdir?

• Kullanıcı aRMiNa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Devlet Adamları ve Siyasiler
Konu sahibi son olarak 2616 gün önce görüldü
Mustafa Destici Kimdir?

Mustafa Destici Hayatı

Mustafa Destici Biyoğrafisi

orjinal__mustafa-destici-kimdir__24_12_2012__10_39_26.jpg

Mustafa Destici kimdir?

BBP Genel Başkanlığı'na seçilen Mustafa Destici kimdir?

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Mustafa Destici , 1966 yılında Eskişehir’in Günyüzü İlçesinde doğdu. İlk tahsilini Günyüzü İlçesinde, Orta ve Lise tahsilini Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

1988 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Mustafa Destici, 1993 yılına kadar öğretmenlik yaptı ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Felsefe Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı.

1993 yılında Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Akademik göreve başladı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi oldu ve 2000 yılında kadar Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümünde Akademisyen olarak görev yaptı. 2000 yılında Tarım Bakanlığı’na geçti ve 2007 yılına kadar burada çalıştı.

Destici, 1978 yılında Ülkü Ocakları’nda göreve başladı. 12 Eylül Darbesi’nden sonra kurulan ilk Ülkücü Gençlik Teşkilatı olan “Gençlik Kültür Sanat Ocakları”nın Kurucu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

1992’de Merhum Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP)’den ayrılması ile birlikte Nizam-ı Âlem Ocaklarında görev alan Mustafa Destici, 2007 yılına kadar Nizam-ı Âlem Ocakları ve Alperen Ocakları’nda aktif görevlerde bulundu.

Mustafa Destici, 15 Nisan 2007’de yapılan 2. Olağanüstü Büyük Kurultay’da Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun isteği ile 17 yıllık memuriyet hayatından istifa ederek, Büyük Birlik Partisi’ne katıldı. Destici, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyeliğine seçilerek, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

9 Kasım 2008 yılında 7. Olağan Büyük Kurultay’da MKYK Üyeliğine tekrar seçilen Mustafa Destici, Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun isteği üzerine Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Mustafa Destici, Ebedi Siyasi Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetinden sonra 24 Mayıs 2009’da yapılan son Olağanüstü Büyük Kurultay’da tekrar MKYK Üyeliğine seçilerek, Genel Sekreter oldu.

Mustafa Destici, evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce ve Arapça bilmektedir.​

orjinal__mustafa-destici-den-bdp-aciklamasi__08_06_2012__11_52_17.jpg

Mustafa Destici'den BDP Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı açıklamada BDP'nin asla olmaması gerektiğini söyledi.

Tv8'de Erkan Tan'ın bugünkü konuğu BBP Genel Başkanı Mustafa Desticioldu. Terör ile mücadele hakkında konuşan Destici 'Bu kapsamda ortak akıl oluşturulacaksa bunun içerisinde BDP asla olmamalıdır!' dedi.

Destici'nin açıklamaları şöyleydi:

"Meclis'te konuşacakların dağda müzakere edilecek!"

Meclis'te temsil ediliyor diye BDP'yi terörle mücadele konseptinin içine alırsan, terörü çözümü noktasında oluşturacağın projeye BDP'yi dahil edersen zaten burada senin çözüme karşı yapacağın mücadeleleri projeye alacak adam götürecek dağa, bakıp tedbirlerini alacaklar. Bu iş baştan yanlış çünkü BDP bu işin içinde olmayacak. BDP ile oturmak demek PKK ile oturmak demek. PKK ile oturacaksın, PKK ya karşı nasıl müdahale edeceğini konuşacaksın."

"Teröre karşı ortak akıl oluşturulacaksa bunun içerisinde BDP asla olmamalı!"

"Teröre karşı ortak akıl oluşturulacaksa bunun içerisinde BDP asla olmamalı. Bu 1. itirazım. Mümkünse onların dinleyemeyecekleri bir yerlerde konuşmak lazım. 2. itirazım da terörün Meclis'tekiler tarafından çözülemeyeceğidir. Çünkü 27 yıldır onlar yönetiyor zaten. Terörün sorumlusu 27 yıldır onlar. Meclis'in dışına çıkacaksınız, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile görüşeceksiniz."

"Zinayı serbest bırakıp kürtajı yasaklıyorlar!"

Destici, kürtaj tartışmaları ile ilgili de konuştu:

"Zinayı serbest bırakıyorsun kürtajı yasaklıyorsun. Tabi ki yasak olsun ben de buna taraftarım ama 10 yıldır aklın neredeydi?"

orjinal__mustafa-destici-kaza-gecirdi__24_12_2012__10_57_25.jpg

Mustafa Destici kaza geçirdi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici trafik kazası geçirdi.

516dbde0e_indir%20%284%29.jpg

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici trafik kazası geçirdi. Destici yaralı olarak GATA'ya kaldırıldı. Destici'nin basın danışmanı tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, makam aracının karıştığı trafik kazasında hafif şekilde yaralandı.

Alınan bilgiye göre, BBP Genel Başkanı Destici'nin makam aracı, Etlik GATA kavşağında sabah saatlerinde trafik kazasına karıştı. Kazada başından küçük bir darbe alan Destici, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırıldı.

Destici'nin sağlık durumunun iyi olduğu, tedbir amacıyla beyin tomografisi çekileceği bildirildi.

orjinal__mustafa-destici-taburcu-oldu__25_12_2012__14_55_11.jpg

Mustafa Destici taburcu oldu!

Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici, önceki gün yaşadığı trafik kazasının ardından kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu oldu.

Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici, önceki gün yaşadığı trafik kazasının ardından kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu oldu. Kafasının 3 yerinde zedelenme olduğunu, belinde ise bir çatlak meydana geldiğini belirten Destici, "Durumum gayet iyi, inşallah cuma namazının ardından çalışmalara başlayacağım." dedi.

Geçirdiği kazanın ardından, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müşahade altına alınan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün saat 13.00'te taburcu edildi. Destici, hastane önünde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Levent Öztürk ile birlikte sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Mustafa Destici'nin dün saat 11.50 itibariyle hastanelerine getirildiğini belirten Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Levent Öztürk, "Uzmanlarımız tarafından 24 saat gerekli incelemeleri yapıldı. Başkanımızı, uzmanlarımızın önerisi ile taburcu etmeyi uygun gördük. Kendisine hastane olarak sağlıklı günler diliyoruz. Allah'tan şifa diliyoruz." diye ifade etti.
Kazanın ardından, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırıldığını belirten Destici, "Orada bizimle yakından ilgilenen hastane çalışanlarına doktorlarımıza, hemşirelerimize şükranlarımı sunuyorum. Büyük bir duyarlılıkla hassasiyet gösterdiler. Ardından Sağlık Bakanlığı ambulansı ile Atatürk Hastanesi'ne geldik. Burada da hastane yönetiminden başhekimine, doktorlardan hemşirelere, bütün herkes büyük bir duyarlılık gösterdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, siyasi partilerimizin grup başkanvekilleri, milletvekilleri, genel başkan yardımcıları, sivil toplum örgütü başkanları, bütün milletimiz ve kamuoyu büyük bir duyarlılık gösterdi. Hastaneye kadar gelen Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Sağlık durumunun iyi olduğunu, büyük bir kaza attıklarını belirten Destici, "Allah'ın inayeti ile bu kazayı hafif atlattık. Buna da şükür diyoruz. Hayrın da şerrin de Allah'tan geldiğine inanan, kadere iman etmiş bir kimseyim. Bunda da bir hayır vardır diyoruz. Daha büyük belaları başımızdan def etmiştir diye düşünüyoruz. Yolun sonunu da mezar olarak gören bir anlayışa sahip değiliz. Tam tersine bir başlangıç olduğunu biliyoruz." dedi.

Bir televizyon programına katılmak üzere koruma ve şoförü ile evden ayrıldığını anlatan Destici, "Ben güncel haberlere bakıyordum arka koltukta. Tam arabaya vururken kaza anını gördüm. Önce arabaya vurduk. Bizim önümüze kırmış araba Gülhane Kavşağı'nda. Arabaya çarptık önce, ardından refüje, araca ve en son elektrik direğine vurarak durdu aracımız. Kafamda 3 yerde zedelenme var. Yapılan tetkiklerde belimde bir çatlak olduğu söylendi. Şu an korse var üzerimde, bir süre kullanacağım. Önemli bir şey yok. Genel durumum iyi yapılan tetkiklere göre. Bu sabah yapılan tetkiklere göre de iyiyim. İnşallah kısa zamanda çalışmalara başlayacağız." açıklamasında bulundu.
"BANA KARŞI BİR GİRİŞİM OLDUĞU KONUSUNA İHTİMAL BİLE VERMİYORUM"
Bir gazetecinin, "Kazanın ardından parti içinde ve toplumda bazı kuşkular dile getirildi. Siz bu kuşkuları nasıl buluyorsunuz. Size karşı bir girişim olmuş olabilir mi?" şeklindeki sorusuna Destici, şu cevabı verdi: "Ben öyle bir şey düşünmedim. Bir hanımefendi karşı aracın kullanıcısı. Öyle bir şeye asla ihtimal vermedim. Tabi Türkiye, bu tür olaylara hassas yaklaşıyor ama ben bu olayda böyle bir şey düşünmüyorum. İhtimal vermiyorum." dedi.

Geri