Mustafa Ceceli’nin Hac Anısı ve Erdoğan

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
30 yıllık yalancıyım böyle yalan görmedim..dikkat ettiyseniz Fetullah’ı öven kişilerin videoları var.resmen ilahlaştıryorlar sümüklüyü.şimdi aynısını bizim recebe yapıyorlar..bu millet akıllanmaz.

Böyle birşeye kim inanır demeyin düzüneyle mal geziyor etrafta

Adam hikaye anlatıyor, dini değerleri suistimal ediyor,..... çıt yok ama yalan söylüyor deyince din düşmanı oluyoruz. Nasıl bir kafa bu yaaa böyle.

Onun dini suistimal etmesinden banane. Bizde meshur bir laf vardir. Herkes kendine. Benim demek istedigim Islama Muslumanliga hep cacik olunmasi. Isterse bok etsin. Banane onun gunahindan sevabindan. Bakis acisi!

Onun dini suistimal etmesinden banane. Bizde meshur bir laf vardir. Herkes kendine. Benim demek istedigim Islama Muslumanliga hep cacik olunmasi. Isterse bok etsin. Banane onun gunahindan sevabindan. Bakis acisi!
Merkel bunu beğendi..

Biz de sadece dini suistimal edenlere laf ediyoruz, ki senin dinine veya inancına değil.

Yalan söylüyor dediğin için değil gerçekten din düşmanı oldugun için din dusmani diyorlardır melnur.
Tüm dinlere karşıyım ve hiçbirine değer vermiyorum. Ama dincilere karşı da ayrı bir nefretim var.
İnanıyor ama diğerinin yaşam tarzına karışmıyor, inancını siyasete alet etmiyor, inancına ters düşmüyor,..... olanlara da saygımı eksik etmiyorum.
Dini suistimal edenlerin devamlı yükselişte olmalarında kendilerini inançlı olarak niteleyenlerin sorgulaması gerekli, bu yükselişte kendi payları hiç mi yok?
Din tüccarlarını eleştirmelerini din düşmanı gibi lanse ederek kimlerin ekmeğine yağ sürdüklerini de sorgulamaları gerekli.

Son düzenleme:
siyasal islamci olmak böyle bir şey. ceceli beni ilgilendirmiyor video izleme geregide duymuyorum zaten bilinen bir sey cecelinin durumu. din'i insanlara gore yorumlayip ele almayin insan bu hata yapicak tabi ki dinin sucu ne diyen arkadaslar hakli. Ancak insanlarin bunu kullanabilmesi icin en etkili olan sey din buda dinin insanlar uzerinde herkeste oldugu gibi ayni etkiyi yaratmamasindan kaynakli. Yani din dedigimiz seyler istenince cok guzel menfaat ve kotuluk icin iyi bir seymis gibi kullanilabilir.
Dini degerler uzerinden murit elde etmek vs cunku din buna el verisli. Dogmatik olan bir afyonun gucu cok buyuktur.
Nasıl bir din ki hala islam icerisinde bile insanlar anlasmazliga dusup bir biri ile savasiyor , muslumanlar ya da hristiyanlarda tam olarak hem fikir degil.
Mesela araplara gore hic biriniz gercek musluman degilsiniz. Eh tanri da heralde din yollarken bunlarin olacagini on gormustur. Buna da sinav digip isin icinden siyrilabiliriz. İnsanlar uzerinden degil de dinin kendisine bakin demeyin artik yav yeter insanlara gonderilmisse onlarda gozlenliyeceksin tabi ki. Ahmete igne vurup mehmetin vucudundan tepki bekleyemessin. Ya da tutup da dini hayvanlar uzerinde gozlemliyemessin. Ortada bir tanri olda zaten ona bakip yorumlar insanlar neden yine insanlara maal etsinler.

Tüm dinlere karşıyım ve hiçbirine değer vermiyorum. Ama dincilere karşı da ayrı bir nefretim var.
İnanıyor ama diğerinin yaşam tarzına karışmıyor, inancını siyasete alet etmiyor, inancına ters düşmüyor,..... olanlara da saygımı eksik etmiyorum.
Dini suistimal edenlerin devamlı yükselişte olmalarında kendilerini inançlı olarak niteleyenlerin sorgulaması gerekli, bu yükselişte kendi payları hiç mi yok?
Din tüccarlarını eleştirmelerini din düşmanı gibi lanse ederek kimlerin ekmeğine yağ sürdüklerini de sorgulamaları gerekli.
Bende aynı bahaneleri kullanarak bazı düşmanlıklarımı maskeliyorum.

Geri