Müslüman olmayan bir insanın yaptıgı ibadet kabul olur mu ?

Konu sahibi son olarak 2616 gün önce görüldü
climax Allah katında hak din Allah a inanmak en başta . Zamanında çok büyük kitlelelere ulaşmasada belli bir topluma gönderilmiş peygamberler var. Bunlar da hak dindi. Hristiyanlık da musevilik de. Hak din inanç konusu hep tanrının varlığını kabul edenler arasında. Tanrıtanımazların ibadet ettiğini görmedim. İbadet etmek için ibadet ettiğini daha doğrusu.

Bundan sonrası İslamı duyup duymaması ile alakalı.

Ayol İslami duymayan mi kaldı. İnsanlara Turuncu tulum giydirip 1080 çözünürlüklü videolarda kafa kesti yiğitler dunyanin gözü önünde.

Kalplerin içindekini yanlızca Allah bilir
kardiyologlar sadece etle ilgilenir

hani_lan.jpg

Soruda ki tezatlığı anlamaya calışıyorum ama pek bir anlam veremedim.

Müslüman olmiyan birisi neden, müslüman olanın sorumlu olduğu hallerin icine girsin? oruc tutmak, namaz kılmak vb. durumlar islam felsefesi icerisinde ona tabii olanları kapsar dışında olanlar, bunları kabul etmedikleri için müslüman olmazlar.

Diğer bir konuda kabul olur olmaz yargısını yapmak hiç bir beşeri insana düşmez. Nasıl ki kimin cennete veya cehenneme gideceğini bilemiyorsak, kabul olur mu olmaz mı sorusunun cevabınıda biz veremeyiz.

Din, siyaset bu ikisi çok ince cizgileri olan konulardır ve fikir sahibi olmadan önce çok büyük araştırmalar yapılması gerekir ki beyni yok, fikri var demesinler. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Mylife bilmiş bilmiş yazacagina başlığı anlamanizi öneririm.

İbadet müslüman tekelinde değil.

Sinagogta da ibadet olur.

İslam tek din değil

İslam tek mezhep bile değil

Ok?

Mylife bilmiş bilmiş yazacagina başlığı anlamanizi öneririm.

İbadet müslüman tekelinde değil.

Sinagogta da ibadet olur.

İslam tek din değil

İslam tek mezhep bile değil

Ok?

islam tek din olmiyabilir ama son ve hak dinidir.

Ayrıca bana hitap ederken lütfen, kelimelerinizi doğru şekilde secmenizi tavsiye ederim size.

Soruda ki tezatlığı anlamaya calışıyorum ama pek bir anlam veremedim.

Müslüman olmiyan birisi neden, müslüman olanın sorumlu olduğu hallerin icine girsin? oruc tutmak, namaz kılmak vb. durumlar islam felsefesi icerisinde ona tabii olanları kapsar dışında olanlar, bunları kabul etmedikleri için müslüman olmazlar.

Diğer bir konuda kabul olur olmaz yargısını yapmak hiç bir beşeri insana düşmez. Nasıl ki kimin cennete veya cehenneme gideceğini bilemiyorsak, kabul olur mu olmaz mı sorusunun cevabınıda biz veremeyiz.

Din, siyaset bu ikisi çok ince cizgileri olan konulardır ve fikir sahibi olmadan önce çok büyük araştırmalar yapılması gerekir ki beyni yok, fikri var demesinler. İyi forumlar.

İbâdet deyince neden aklımıza oruç namaz abdest geliyor
anlamıyıorum,
Din ve siyaset nasıl bir incelikte?
Bu söz çok yanlış kimse din hakkında konuşamıyor
O dan sonrada meydan uydurukçılara kalıyor

Not: iyi insanların yaptığı güzel işler elbette karşılıksız kalmaz

islam tek din olmiyabilir ama son ve hak dinidir.

Ayrıca bana hitap ederken lütfen, kelimelerinizi doğru şekilde secmenizi tavsiye ederim size.

Hayır museviligin bir kopyasıdır. Kime göre son. Kime göre hak? Kimse yoğurdum ekşi demez.

Dünyada 2,2 milyar Hristiyan var. Neredeyse müslümanların iki katı. Bu kadar adam aptal mı. Hadi anlatalim bu adamlara sizin kitap değişti diye. Ya onlar da bana derse "asıl seninki uydurma" diye.

Ama soruda müslüman haricindeki insanların yaptığı ibadetlerden bahsediyor.
Sen tutup da müslümana budistin yaptığı ibadetin kabul olup olmadığımı soruyorsun

Musevilik + mısır mitolojisi.. nooldu çok mu yeni birşey soyledim

Mısır mitolojisini bilemem de musevilik ile arasında bariz farklar var.
Kopyası demen abesle iştigal.

Valla hocam 10 yıldır bıraktım bu işleri. Artik yoruluyorum sümer mitolojisi mısır bilmem nesi ispatı falan.

Ama şunu diyim Musa aslında bir mısır firavunu ve adı akhenaton.

inanmayanın ibadeti olmaz ve olsada inanılmıyorsa kabul de olmaz. İnannanın ibadeti Allah'ın varlığına ve bir olduğuna inanıyorsa, kendi dinine uygun şekilde kabul olur. Farklı bir inancı varsa, onun ibadetini, neye inanıyorsa o kabul eder. Buda'ya tapan, Buda'dan beklesin ibadetinin karşılığını.

Lisede musevilik proje ödevimdi.
Tevrat'ı ve de tarihlerini okudum epey.
Kopyası denemez.
'Yahudi olunmaz doğulur' en basitiyle.
Gerçi bu durum değişebiliyordu galiba.
Neyse işte.

Geri