Müslüman Olmak

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bir çoğunu entellektüel yapan ilimleri bilmem ben. Hatta islami entellektüelde değilim.Ağızları açıkta bırakacak ılımlı islam(!) projelerim yok, yıllarca tartışılacak teorilerim olmadı hiç, anlamak için beş dakika düşünmeniz gereken girift cümlelerimde yok benim…
Çok şey bilmiyorum ben.Oryantalizmden, modern islam denen şeyden anlamam…

Mirastan neden erkeğe 2, kadına 1 pay verilir,malın niye kırkda biri zekata ayrılmalıdır,kurbanda neden tavuk değilde koç veya inek kesilir,sırat köprüsü gerçekten var mıdır? Huriler şeffaf varlıklar mıdır? hiç merak etmedim, hiç sorgulama gereği duymadım.
Efendimiz (s.a.v) bir hadislerinde:

“Ben size bir şey demedikçe siz de beni bırakınız. Zira sizden öncekileri, suallerinin çokluğu ve peygamberleri karşısında ihtilafları helâk etmiştir. Öyle ise ben, sizi bir şeyden nehiy mi ettim (niçin ve neden diye sormaya kalkmadan) ondan kaçının. Bir şey emrettiğimde de onu elinizden geldiğince yapmaya çalışın”

Başka bir hadiste ise,

“”…Sizden önceki ümmetler, kesret-i sualle (gereksiz yere çok soru sormakla) helâk oldular.” buyurmuşlardır.

Dedim ya çok şey bilmiyorum ben. Bildiğim bir şey varsa eğer, o da: “Kul olduğumdur”

Geri