Müslüm Gürses

Konu sahibi son olarak 2135 gün önce görüldü
Muhterem Nur'a şiddet uyguladığını okumuştum geçenlerde. Bu konuda hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur tasvip edebileceğim bir durum değil.
Dinleyici kitlesi farklıydı. En çok akılda kalanı Müslüm Baba diye diye kollarına faça atanlarıydı. Ne ayıplardık o zamanlar.
Sıklıkla dinlemişliğim olmadı hiç. Filmi de çok merak ettiğim söylenemez.
Huzur içinde uyusun.

Sanatın ve sanatçının böylesine her zaman buğz etmişimdir. İnsanları hayata ve yaratıcıya isyana sürükleyen, karamsarlığa ve boşluğa iten, kendine zarar vermesine sebep olan bir gürültüye sanat demek, şahsa da sanatçı demek ahmaklıktan başka ne olabilir? Bu ülkede Müslüm'ün Ferdi'den, İbrahim'in Zeki'den bir farkı yoktur. Milletimiz sanattan ne kadar anlıyorsa o kadar sanatçı gözüyle bakabiliyor. Müslüm Gürses'in Aleyna Tilki denen şahıstan tek farkı cinsiyetidir. Yoksa ikisi de aynı projenin çizimleri. İkisi de insanları karanlığa sürükleyen sanatçı bozuntuları. Allah'tan duam, insanımızın bu gibi konularda daha uyanık olmasına yardım etmesidir.

İnsanın hayatında birebir görüşmese de canı gibi gördüğü kimseler vardır. Müslüm Gürses böyle biridir milyonlar için.

Dinledikçe, anladıkça, başka bir adam.

GS’lilere kaptırdığımız racon. Çok severim. Onu dinleyeceğim gün bütün yıkıklığı yıkılmayı yıkılışları göze almışım demektir. Çünkü nazarımda her gün dinlenip geçilecek basit şarkılar değildir. Popülizme kurban gitmeyecek kadar yeri sağlam bir karakter ve sanatçı.

Geri