Müslüm Gürses

Konu sahibi son olarak 2134 gün önce görüldü
Nereden sevdim o zalimi derdik zamanında. :T:

Müslüm gürsesten çok şarkı sözleri yazılmış.:p
Allah rahmet eylesin,pek dinlemem.

Sarkilari zerre sevmem. Fakat, vefat ettikten sonra esinin onun hakkinda soylediklerini duyduktan sonra ''adamin dibiymis bee'' dedim. Bir ara paylasicam sayfamda onun hakkinda bilinmeyenleri.

Küskünüz, adını koyamadıklarımıza, hasret rüzgarlarına, yıkıla yıkıla zamansız elveda deyişine baba

Adamı Madam, Madamı adam yapan adam...

Yeni yetmeler ve bazı filmlerdeki parçaları ile insanları kendine çeken isim. Yıllar öncesinde çıkardığı parçaların değerini yeni anlayanlar var.

Müslüm Gürses olmadan Neşet Ertaş olmadan Zeki Müren olmadan hayatın tadı bile çıkmaz oldu. Zeki Müren'i pek tanımıyordum ama eskiden bu yana parçalarını dinliyorum. Efsane üçlü.

Abdullah Çatlı, Yeşil ve Muhsin Başkan üçlüsü gibi.

Müslüm Gürses pek farklıdır, onu diğerlerinden ayıran şey her zaman kendi olmasıdır.

Müslüm Gürses piyasaya ilk adım attığı zaman Çukurova Radyosunda türküler söylerkende kendisiydi, sonarsında güftekârların ona yaptığı şarkıları yorumlarkende Müslüm Gürsesdi... Bir Orhan yada Ferdi gibi göya kendi şarkılarını söylemedi lakin o hep kitlesiyle birebir kalabildi... Ve bu kitle giderek arttı.

Ağır arabesklerden sonra bile Leonard Cohen şarkısını yorumladığında ezilip büzülmedi, ağzını, tavrını değiştirmedi, kendi gibiydi... Müslüm Gürses ingilizce bile okusa veya konuşsa kendi karakteristik farklılığını yansıtırdı.

Yaşadığı acıları, insanların acısıyla birleştirdi ve çılgınca büyüdü sevenleri... Bu acıları nefrete değil, sevgiye dönüştürdü ki kalbi öyleydi...

Bugün halen onu farklı kılan, onun samimiyeti, güzel kalbi, gülüşü ve insanlığıdır...

"Artık geri ver geri veremezsin aldiklarini" diyerek beni benden alır.

Sigara yaktirir.

sesi en kolay taklit edilebilen sanatçıydı

Hakkında makale yazdırtan babaların efendisidir.

Bunca yaşıma kadar hiçbir kimse (ünlü) hakkında sosyolojik çıkarım yapmamışımdır. İlktir. Sırf olmayan sevgilinin ızdırabını s*kmek için keyfi olarak, durduk yere mala bağlamak için açar dinlerim.

Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi lan :/

Y4VbzZ.jpg

Görüyorum ve artırıyorum editi: dünyayı yaktırır!

bu ileti düdüklü tenceremden Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Ah be baba erken terk ettin bizi piyasa kimlere kaldı kerimcanlarla filan uğraşıyoruz.

Özledik özleyeceğiz... unutmadık, unutmayacağız...

Geri