Müslüm Film Bilgileri

Konu sahibi son olarak 21 gün önce görüldü
Vizyon tarihi: 26 Ekim 2018 (2s 12dk)
Yeniden vizyona giriş tarihi: 1 Mart 2019 (2s 12dk)
Yönetmen: Ketche, Can Ulkay
Oyuncular: Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl
Tür: Biyografik, Dram
Ülke: Türkiye

4c7e1ff90c095821363366d551770dcf.png

Müslüm, arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Unutulmaz ses sanatçısının iniş ve çıkışlarla dolu yaşamının anlatıldığı filmde, Müslüm Gürses’in milyonları etkileyen müziğine, çocukluğundan ölümüne kadar geçen zamanda yaşamına etki eden kişilere, çok sevdiğini her fırsatta dile getirdiği eşi Muhterem Nur’a odaklanılıyor.

Timuçin Esen’in Müslüm Gürses’i canlandırdığı filmde, Muhterem Nur'a Zerrin Tekindor, Müslüm Gürses'in babasına ise Turgut Tunçalp hayat veriyor.

Yönetmenliğini, Türkiye'nin geçen yılki Oscar yarışı için aday adayı olarak gönderdiği Ayla'nın yönetmeni Can Ulkay ve "Romantik Komedi" filminden 8 yıl sonra tekrar yönetmen koltuğuna oturan Ketche’nin (Hakan Kırvavaç) üstlendiği filmin senaryosunu Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi kaleme alıyor.

ALINTI

Son düzenleme:
Ben niye sevmedim bu filmi?

Ben niye sevmedim bu filmi?
Ben de pek sevmedim; belki de biyografik filmlerin tamamen gerçeği yansıtmadığını, yansıtamayacağını bildiğimdendir.
Öyle abartıldığı gibi bir etki bırakmadı üzerimde; zaten şu hayatta hiç anlayamayacağım durumlardan biri de Müslüm Baba hayranlığı. :)
İnsan birine hayranlık duyup kendini keser mi?

Ben de pek sevmedim; belki de biyografik filmlerin tamamen gerçeği yansıtmadığını, yansıtamayacağını bildiğimdendir.
Öyle abartıldığı gibi bir etki bırakmadı üzerimde; zaten şu hayatta hiç anlayamayacağım durumlardan biri de Müslüm Baba hayranlığı. :)
İnsan birine hayranlık duyup kendini keser mi?

Aslına bakarsan kesme mevzusu değil de, ne biliyim eğer mevzu gerçek hayat hikayeleriyse ya da ne biliyim dediğin gibi biyografik bir filmse daha ders çıkarıcı ve daha etki uyandırcı gerçeklik taşıyan hayatlar var.
Tabii ona saygısızlığımızdan değil ama ben açıkcası beğenmedim.

Film olarak değil de bir insanın yaşam öyküsü olarak bakıldığında insanın kaldıramayacağı kadar acı sahneleri vardı. Film olarak bakıldığında ciddi çaba harcanmış ortaya da güzel bir film çıkmış.

Bir insanı sevdiği için bıçaklayan bir hayran ya da kendini jiletleyen bir nesil normal değil elbette tıpkı mandalinayi beğenmediği için esnafı vuran emekli bir polisin normal olmadığı gibi ya da kendisinden ayrılmak istediği için eşinin boğazını kesen bir koca kadar normal değil..

Geri