Murat Bardakçı - Murat Bardakçı Kimdir - Murat Bardakçı Hayatı

Konu sahibi son olarak 2624 gün önce görüldü
Murat Bardakçı - Murat Bardakçı Kimdir - Murat Bardakçı Hayatı Murat Bardakçı

tarihinarkaodasi1648cgm4.jpg
Murat Bardakçı, Hürriyet Gazetesi yazarlarındandır, 1955 yılında İstanbul'da doğdu, ekonomi öğrenimi gördü.
Musikiye Dr. Selahattin Tanur'la tanbur ve eser meşkederek başlayan Murat Bardakçı, Tanur'dan "icazet" aldı, Ekrem Karadeniz'le teori, teori tarihi ve ses sistemi üzerine çalıştı, Fahire Fersan ve Vecdi Seyhun'dan yararlandı, ilgi alanını daha sonra musiki tarihine yöneltti. Abdülbaki Gölpınarlı'dan şarkiyat kaynakları ve metodolojisi alanlarında büyük ölçüde faydalandı, bu arada Türk ve İslam Müziği'nin tarihiyle ilgili kitap, belge, fotoğraf, film ve ses kaydı gibi arşiv malzemesi topladı, geniş bir nota kolleksiyonu oluşturdu.
Türk Müziği Tarihi'yle ilgili çok sayıda araştırması yayınlanan Murat Bardakçı, Sabah Gazetesi yazarlığından 2007'nin Nisan ayında istifa etmiştir.
Murat Bardakçı Osmanlı İmparatorluğu 'nun yıkılış dönemine ilişkin araştırmalarıyla bilinir. Sultan Vahdettin üzerine Şahbaba kitabını yazmıştır. 2006 yılında Kanal D'de yayınlana 'Son Osmanlılar' dizisini de Murat Bardakçı yazmıştır.

Kitapları

• Son Osmanlılar
  • Osmanlı'da Seks
  • Şahbaba
    Osmanoğulları'nın Son Hükümdarı 6. Mehmed Vahideddin'in Hayatı, Hatıraları ve Özel Mektupları
  • Sultani Besteler
    Osmanoğullarının Son Padişahı Mehmet Vahideddinin Eserleri
  • Maragalı Abdülkadir
  • Refik Bey Refik Fersan ve Hatıraları
  • Fener Beyleri'ne Türk şarkıları

Murat Gökhan Bardakçı, tarih ve müzik alanında uzmanlaşmış gazeteci, yazar ve televizyon programcısı. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılış dönemine ilişkin araştırmalarıyla bilinir.

27174.jpg

• 97a05ac9f3035adbcc3ecf57b63f5c9637d6ca15.jpg

• 3974cec7ac7124deb312fbb2d14cfab8a134fd51.jpg

• 48fd57b004ef377dfa4e6085726b74b80aa48e39.jpg

• 09075785365fa84ec4a8d94117cf6842ecc45d8f.jpg

Murat Bardakçı,

murat_bardakci.jpg

1955 yılında İstanbul'da doğdu, ekonomi öğrenimi gördü.
Musikiye Dr. Selahattin Tanur'la tanbur ve eser meşkederek başlayan Murat Bardakçı, Tanur'dan "icazet" aldı, Ekrem Karadeniz'le teori, teori tarihi ve ses sistemi üzerine çalıştı, Fahire Fersan ve Vecdi Seyhun'dan yararlandı, ilgi alanını daha sonra musiki tarihine yöneltti. Abdülbaki Gölpınarlı'dan şarkiyat kaynakları ve metodolojisi alanlarında büyük ölçüde faydalandı, bu arada Türk ve İslam Müziği'nin tarihiyle ilgili kitap, belge, fotoğraf, film ve ses kaydı gibi arşiv malzemesi topladı, geniş bir nota kolleksiyonu oluşturdu.
Türk Müziği Tarihi'yle ilgili çok sayıda araştırması yayınlanan Murat Bardakçı, Sabah Gazetesi yazarlığından 2007'nin Nisan ayında istifa etmiştir.
Murat Bardakçı Osmanlı İmparatorluğu 'nun yıkılış dönemine ilişkin araştırmalarıyla bilinir. Sultan Vahdettin üzerine Şahbaba kitabını yazmıştır. 2006 yılında Kanal D'de yayınlana 'Son Osmanlılar' dizisini de Murat Bardakçı yazmıştır.
Murat Bardakçı tarihçi değil, gazetecidir.

68855.jpg

Bardakçı Mustafa Armağan'a Fena Çaktı!

Mustafa Kemal Paşa'yı Samsun'a kim gönderdi?

Her 19 Mayıs'ta olduğu gibi bu sene de "Mustafa Kemal Paşa'yı Samsun'a kim gönderdi?" sorusu gecenin en çok konuşulan konusu oldu.

Habertürk TV'de yayınlanan Tarihin Arka Odası programında da konu Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkış süreciydi.

Murat Bardakçı, tarihçi Erhan Afyoncu ve Selin Barlas'ın beraber sunduğu programda yıllardır tartışılan konuyla ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı.

MUSTAFA KEMAL'İN SAMSUN'A DEVLET GÖNDERDİ

Murat Bardakçı, "ben ne tarihçi olduğumu söyledim ne de gazeteci olduğumu söyledim. Ama Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkış belgelerini ben yayınladım. Ona dayanarak söylüyorum, Mustafa Kemal'i Samsun'a devlet gönderdi."
Mustafa Kemal'in Padişah talimatıyla gittiğini ifade ederek, 'Herkesin haberi vardı. Başta Padişah Vahdeddin, askerler, Harbiye Nazareti, Gayri Resmi Saltanat Şurası sadece Mustafa Kemal'i değil beraberindeki diğer askerleri de oraya göndermişti' dedi.
İSİM VERMEDEN MUSTAFA ARMAĞAN'A ÇAKTI
Bardakçı programın ilerleyen dakikalarında bir izleyiciden gelen maili okudu ve ardından da isim vermeden Tarihçi yazarı Mustafa Armağan'a yüklendi. Kazım Karabekir'in ağzından “19 Nisan 1919’da Trabzon’a çıktım…” yazan Mustafa Armağan'ın ismini hiç anmayan Bardakçı, Zaman yazarı ve Derin Tarih dergisi Genel yayın yönetmenini isim vermeden eleştirdi.
Mustafa Armağan'ın Kâzım Karabekir'in Gözüyle Yakın Tarihimiz isimli kitabında Kazım Karabekir'in anılarından yola çıkarak Kurtuluş Savaşını ve öncesini anlatımış, Karabekir'in ağzından “19 Nisan 1919’da Trabzon’a çıktım…” cümlesini kuruyordu. Armağan aynı iddiasını Genel Yayın Yönetmeni olduğu Derin Tarih dergisinin de 1. sayısında kapağa taşımıştı.
Bardakçı canlı yayında Karabekir'in Osmanlıca kaleme aldığı günlüklerinin ilgili sayfalarını açıp izleyicisine "Onun bunun kitabından öğrenmeyin. Okuyabiliyorsanız orjinalinden okuyun. Yeni bir moda çıktı. 19 Nisan 1919'da Tarbzona çıkmış Kazım Karabekir, Kurtuluş Savaşını başlatımış. 'Çıktım...' filan diye bir şey yok. Bu insanlar müştereken memleketi kurtarmaya çalıştılar. Ve kurtardılar da. Birini yüceltip ötekini alçaltmaya çalışmak, en azından günahtır" dedi.

Geri