Mundane Astroloji

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Mundane astroloji; ülkeler astrolojisidir ve ülkelerin kuruluş veya bağımsızlık tarihi baz alınarak çıkartılır. Bir ülkenin potansiyelini veya o ülkede olabilecekleri incelemek için o mundane haritalardan yararlanılır.

Mundane haritada gezegenler

Güneş

Bir ülkenin kimliği, lideri, başkanı veya cumhurbaşkanını temsil eder. Aynı zamanda ülkenin potansiyeli ve ayakta kalma gücü ile de ilgilidir. Güneş’in almış olduğu açılar, o ülkenin imajındaki değişimleri bize gösterir.

Ay

Bir ülkenin halkını gösterir. Halkın ülkede ne kadar söz sahibi olduğu, eğilimleri, aidiyet hissetmek için beklentileri, değerleri ile ilgilidir. Aynı zamanda ülke halkının barınma, gıda gibi temel ihtiyaçları da buradan görünür. Ülke geleceği için Ay fazı da mutlaka incelenmelidir.

Merkür

Bir ülkenin kolektif zekası ile ilgilidir. Aynı zamanda eğitim, iletişim, seyahat, yol, haberleşme ve ticaret durumu ile ülkenin genç ve eğitimli kesimini anlatır.

Venüs

Bir ülkenin dişil doğası ile ilgilidir. Ülkenin doğaya, kadınlara, duygusal ve ruhsal ihtiyaçlara, sanata ve sanatçıya ne kadar değer verdiğini gösterir. Ülkedeki bolluk bereketi, finansal durumu, kadınları, evlilikleri, ilişkileri, çocukları, doğum oranlarını, moda ve sinemayı temsil eder.

Mars

Bir ülkenin eril doğası ile ilgilidir. Ülkenin ne kadar aktif, mücadeleci ve sorumluluk sahibi olduğunu gösterir. Erkekleri, askerleri, orduları, savaşları, güvenliği, toplumsal olayları temsil eder.

Jüpiter

Bir ülkenin inançları ile ilgilidir. Dini konuları, etik kuralları, hayat felsefesini, örf ve adetleri, hukuksal konuları, yükseköğrenimi, akademisyenleri, ülke zenginliklerini, dış ticareti temsil eder.

Satürn

Bir ülkede ülkenin yazılı kurallarını, anayasayı, otoritesini, olgun, yaşlı veya söz sahibi kişileri, toplumun öğrenmesi gereken dersleri, zorluklar yaşayabileceği alanları temsil eder.

Uranüs

Bir ülkede yenilikleri, devrimleri, sosyal değişimleri, muhalif kesimi, bilimsel çalışmaları, buluşları, elektrik, teknoloji, medya ve interneti, ana enerji kaynaklarını, almış olduğu transitlerle bazen de depremleri temsil eder.

Neptün

Bir ülkede ülkenin su kaynaklarını, denizleri, gizli konuları ve kuruluşları, kayıpları, mistik ve dini alanları, spiritüel kesimi, halkın kendini adadığı konuları gösterir.

Plüton

Bir ülkede ülkenin gizli güçlerini, yer altı dünyasını, maden kaynaklarını, petrol kaynaklarını, topraksal zenginliklerini, derin devleti, nükleer enerji kaynaklarını, ülkenin dönüşüm yaşayabileceği konuları gösterir.

Mundane haritada evler

1. EV

Bir ülkenin; imajı, ülkenin fiziki coğrafyası, dış ülkelere görünüşü, topografisi ile ilgilidir. Ülkenin sosyolojik görüntüsüdür.

2. EV

Bir ülkenin; genel ekonomisi, maddi kaynakları, para kazanma şekli, milli hazinesi, kendi bankaları, gayri safi milli hasılası ile ilgilidir.

3. EV

Bir ülkenin; komşuları, iletişim kaynakları, yolları, ülkenin ilkokul- ortaokul- lise eğitimi, basın, medya, yayıncıları, öğretmenleri, okur yazarlığı ile ilgilidir.

4. EV

Bir ülkenin; ataları, kökleri, toprakları, tarımı, mezarlıkları, inşaat durumu, muhalefet partileri, iç güvenliği ile ilgilidir. En önemli evdir.

5. EV

Bir ülkede; çocuklar, sanat, sanatçılar, eğlence anlayışı, çocuk doğum oranı, tiyatro, sinema, spor, borsa ve şans oyunları ile ilgilidir.

6. EV

Bir ülkenin; sağlık sektörü, sağlık çalışanları, ulus sağlığı, doktorları, hemşireleri, işçileri, sendikaları, kamu hizmeti, evcil hayvanları ve salgın hastalıkları ile ilgilidir.

7. EV

Bir ülkenin; dış ilişkileri, diplomasisi, ittifakları, açık düşmanlıkları, evlenme-boşanma oranları ile ilgilidir.

8. EV

Bir ülkede; vergiler, dış kaynaklar, yabancı ülkelerle mali ilişkiler, dış borçlar ve alacaklar, ölüm oranları, sigorta şirketleri, intiharlar ve ölümler ile ilgilidir.

9. EV

Bir ülkede; hukuk, adalet sistemi, inanç sistemi, üniversiteler, profesörler, felsefi kurumlar, turizm, göçler ve göçmenler ile ilgilidir.

10. EV

Bir ülkede; hükümet, devlet, otorite, iktidardaki sınıf, ulusal prestij, toplumun kaderi ile ilgilidir.

11. EV

Bir ülkede; siyasi ideolojiler, yerel yönetimler, belediyeler, kongreler, meclis, sivil toplum örgütleri, halk temsilcileri, isyanlar, devrimler, doğa olayları ile ilgilidir.

12. EV

Bir ülkede; hastaneler, bakımevleri, hapishaneler, suçlar, sabotajlar, casuslar, istihbarat teşkilatları, gizli saklı olaylar, toplumun ortak bilinçaltı, mistik alanlar ile ilgilidir.

alıntı

İbn-i Arabi'nin Mevaki'ün Nücum adlı eserinde gezegenler ruhani makamat adlı bir bölüm var,bu yazı o bölümün sadeleştirilmiş,ancak eksik ve kurgulanmış bir hali.Bu bölüm aynı zamanda evrenenin yaradılışını konu ediniyor.Yaradılışın 6 günü aynı zaman da gezegenlerin yaradılışını da ihtiva ediyor.Ve bu gezegenler bir şekilde topluluklar/milletler üzerine etki edebiliyor.Genel de kadınlar bu konularda çok meraklı.Fakat eseri okudukça benimde ilgimi çekti.

Venüs-Zühre- Allah'ın musavvir isminin tecellisinden yaratılmıştır.Venüs hem sevgiyle hem de yaratıcılıkla bağlantılı bir göksel arketiptir.Arabi’ye göre Venüs göğü,Hazreti Yusuf’un (As) ruhani menzilidir.Zamanım olursa,gezegenlerın hilkatı ve taşıdıkları özellikleri-sırları- üzerine kısa,bilgilendirici bir yazı yazabilirim.Özellikle Hz.Yusuf (As),Venüs gezegeni ve güzellik mefhumu bana çok farklı bir yorum olarak geldi.

Frithjof size bir sey sormak istiyorum.
Kuranda Allah niye batan yildizlara yemin ediyor?

koca devletleri de şu merkür retrosu zortosu işlerine karıştırdınız

afrika ülkeleri hep terazi burcu herhalde hiç yüzü gülmüyor garibanların benim gibi

Hocam,esasen necm suresinde batinilikten ziyade zahir bir mana var.Zannedersem bu sure hicret donemlerinde inmistir ve o donemlerde Araplar icinde sirius yildizina tapanlarin sayisi azimsanmayacak derecedir.Necm suresi ayni zaman da bir ihtar suresi olup,muhtevasin da "sizin taptiginiz yildizin Rabbi de Allah'tir" mantalitesini esas aliyor.Daha detayli manalari vardir elbet,lakin farsi tefsirlere bakmak gerek.Allah en dogrusunu bilendir.

koca devletleri de şu merkür retrosu zortosu işlerine karıştırdınız

afrika ülkeleri hep terazi burcu herhalde hiç yüzü gülmüyor garibanların benim gibi

Altin,elmas,pirlanta gibi bir cok degerli tas Afrika ulkelerinden cikiyor.Buralarin gelismesi batinin isine gelmez,cunku gelisirse somuru biter.Kendi kaynaklarini kullanmaya basladiklari an,Afrika yuzu gulen bir yer olabilir.

Hocam,esasen necm suresinde batinilikten ziyade zahir bir mana var.Zannedersem bu sure hicret donemlerinde inmistir ve o donemlerde Araplar icinde sirius yildizina tapanlarin sayisi azimsanmayacak derecedir.Necm suresi ayni zaman da bir ihtar suresi olup,muhtevasin da "sizin taptiginiz yildizin Rabbi de Allah'tir" mantalitesini esas aliyor.Daha detayli manalari vardir elbet,lakin farsi tefsirlere bakmak gerek.Allah en dogrusunu bilendir.

Altin,elmas,pirlanta gibi bir cok degerli tas Afrika ulkelerinden cikiyor.Buralarin gelismesi batinin isine gelmez,cunku gelisirse somuru biter.Kendi kaynaklarini kullanmaya basladiklari an,Afrika yuzu gulen bir yer olabilir.
Mekke de inmis..neyse konu o degil de..
Batan yildizlara yemin etmek ile, taptiginiz yildizin yaradani Allah demek biraz düsündürücü degil mi?
Batan yildiz aksine, batini olamaz mi?
Neyse..tesekkür ederim.

Mekke de inmis..neyse konu o degil de..
Batan yildizlara yemin etmek ile, taptiginiz yildizin yaradani Allah demek biraz düsündürücü degil mi?
Batan yildiz aksine, batini olamaz mi?
Neyse..tesekkür ederim.

Ben batini olarak anladım,siz batan demişsiniz Kusura bakmayın.Ayetin nüzulu hakkında malumat tam olarak aklımda değildi hocam,google de aratmakta pek huyum olmadığı için aklımdaki şekliyle cevap verdim.Batini bir manası var mıdır derseniz,vardır elbet.Kuran'da yaratıcı başka şeyler üzerine de yemin eder.Bunlardan en öne çıkanı zamandır.Çünkü zaman sizin sathına vurgu yaptığınız yıldızın aksine,ölçülmesi ve betimlenmesi daha zor ve hayalidir.Lakin yıldız zamana göre daha zahiri ve maddeseldir.O yüzden müfessirler bu konuyu yüzeysel işlemiş olabilirler.

Bu konu hakkında ben çok uzun ve detaylı yazılar yazabilirim Sureyya hanım,lakin takdir edersiniz ki uzun yazılar okunma konusunda sorunlu ve belirli bir aşamadan sonra sıkıcı olabiliyor.Yıldız meselesinin şerhi çoktur elbet,lakin tahkik edilmesi gerek.Felsefe de farklı bir yorumsama varsa öğrenmek isteriz.

Ben batini olarak anladım,siz batan demişsiniz Kusura bakmayın.Ayetin nüzulu hakkında malumat tam olarak aklımda değildi hocam,google de aratmakta pek huyum olmadığı için aklımdaki şekliyle cevap verdim.Batini bir manası var mıdır derseniz,vardır elbet.Kuran'da yaratıcı başka şeyler üzerine de yemin eder.Bunlardan en öne çıkanı zamandır.Çünkü zaman sizin sathına vurgu yaptığınız yıldızın aksine,ölçülmesi ve betimlenmesi daha zor ve hayalidir.Lakin yıldız zamana göre daha zahiri ve maddeseldir.O yüzden müfessirler bu konuyu yüzeysel işlemiş olabilirler.

Bu konu hakkında ben çok uzun ve detaylı yazılar yazabilirim Sureyya hanım,lakin takdir edersiniz ki uzun yazılar okunma konusunda sorunlu ve belirli bir aşamadan sonra sıkıcı olabiliyor.Yıldız meselesinin şerhi çoktur elbet,lakin tahkik edilmesi gerek.Felsefe de farklı bir yorumsama varsa öğrenmek isteriz.
Yildizlarin arasinda astronomik mesafeler mevcuttur.
Bilmem kac isik yili uzakta olan yildiz, aslinda bizim gecmisimizi,belki dinazorlari görmüs olmasi lazim teknik acidan.
Dünya ile baska yildiz arasinda, mesela sirius yildizi arasinda tam,8 carpi 9.5 trilyon km bulunuyormus.
Bu aradaki uzaklik farki zaman ile ölcülebilir.
Zaman,evrende sinirlidir.
Zamana yemin etmis olmasi ile ölen bir nesneye yemin etmesi de ayni gibi bu baglamda.Yildizlar ölür cünki niadi doldugunda.

Belki sirius da bi gün ölecek.dd
Batini olusu bu olabilir.

Türkiye: Akrep
Japonya:Kova
ABD ve Kanada: Yengeç
İsrail: Boğa
Fransa: Terazi
Rusya: Başak
Çin: Başak
Almanya: Oğlak
Birleşik Krallık : Oğlak
İtalya: İkizler
İran: Koç
Filistin: Akrep

Aklıma gelenler

Yildizlarin arasinda astronomik mesafeler mevcuttur.
Bilmem kac isik yili uzakta olan yildiz, aslinda bizim gecmisimizi,belki dinazorlari görmüs olmasi lazim teknik acidan.
Dünya ile baska yildiz arasinda, mesela sirius yildizi arasinda tam,8 carpi 9.5 trilyon km bulunuyormus.
Bu aradaki uzaklik farki zaman ile ölcülebilir.
Zaman,evrende sinirlidir.
Zamana yemin etmis olmasi ile ölen bir nesneye yemin etmesi de ayni gibi bu baglamda.Yildizlar ölür cünki niadi doldugunda.

Belki sirius da bi gün ölecek.dd
Batini olusu bu olabilir.

Mukayese etmek size kalmış bir şey hocam,lakin zaman bizim söylem ve hayalimizin çok ötesinde bir mefhum.İnsanlığın elindeki saat olarak adlandırılan cihaz,tam manasıyla zamanı ölçebilen bir aygıt değildir.Astrofizikçiler bu konuda bir çok teori ortaya atmıştır.Hatta kendileriyle bir çok kez çelişmişlerdir.Stephen Hawking,zamanın kısa tarihi eserinde defaatle evrenin azalan hızla genişlediği deklare eder,lakin yakın zamanda yapılan bilimsel araştırmalar,evrenin artan hızla genişlediği kanıtlamıştır.Bu yüzden net bir tespitte bulunmak çok zor.

Zaman varlığı meydana getiren 4 ilkeden biridir.Cevher-Madde özü- Araz-Belirti- Zaman ve Mekan varoluşun mihenk taşıdır.Hakikatte varlığa sahip olan tek bir monad vardır ona da mütefekkirler Cevher-i Ferd der.Diğer her şey cevher-i ferd’in farklı suretlerdeki yansımaları yani arazlarıdır.Her bir suret an içinde varlığa gelir.Sureti taşıyan mekandır.Halden hale geçişlerin yarattığı hareket de manevi zamandır.Kozmogoni anlayışı mütefekkirler arasında çok farklı yorumlanabiliyor.Bana göre mantıklı olan kendinize en uygun doneleri,bu görüşlerin içinden seçip almak.

Sirius'un ölümü kıyametle mümkün olacak.Kıyamet günü zaman mefhumu nasıl bir hal alır bilemiyorum.Zaman da mı yok olur,yoksa boyutlar arası farklı bir zaman dilimine mi geçilir,en doğrusunu Allah bilir.

bu astroloji ile gram ilgilenmiyorum, yılda bir burç yorumuna denk gelirsem onu okurum o kadar. bu böyle bir şey değil ya. her şeye katamazsın bunu.

bu astroloji ile gram ilgilenmiyorum, yılda bir burç yorumuna denk gelirsem onu okurum o kadar. bu böyle bir şey değil ya. her şeye katamazsın bunu.

Bir kac yil once ben de bu yonde dusunurdum.Lakin yazim tarihi 11-12. yuzyil olan bazi kadim kitaplari okuyunca fikrim degisti.

Kainat her an sonsuz bir degisim icinde haraket ediyor.Keza gezegenler de oyle.Bu haraketler yorumlanabiliyor.Fakat gunumuzde adina astrolog denilen soytarilar tarafindan degil.Astrofizikciler bu minvalde yorumlamayi mantiksal yapabilen bilim insanlari.Lakin onlarinda yanilma payi var.İnsan icin zaruri bir ihtiyac degil elbet,lakin kainata olan merak ve bilinmezlik bir sekilde cezbediyor dusuneni.

Bir kac yil once ben de bu yonde dusunurdum.Lakin yazim tarihi 11-12. yuzyil olan bazi kadim kitaplari okuyunca fikrim degisti.

Kainat her an sonsuz bir degisim icinde haraket ediyor.Keza gezegenler de oyle.Bu haraketler yorumlanabiliyor.Fakat gunumuzde adina astrolog denilen soytarilar tarafindan degil.Astrofizikciler bu minvalde yorumlamayi mantiksal yapabilen bilim insanlari.Lakin onlarinda yanilma payi var.İnsan icin zaruri bir ihtiyac degil elbet,lakin kainata olan merak ve bilinmezlik bir sekilde cezbediyor dusuneni.
arap ülkelerinin hali, abd'nin ayakta zor duran kukla başkanı biden'ı, kuzey kore'nin kapalı olma durumunu, ne bileyim ülke insanının bu halini kadim kitaplarla da açıklamayazsın.

Cevheri ferd eflatunun idealar teorisi ya da aristonun nous anlayisidir.hani felsefi boyutunu sordugun icin söylüyorum.
Mantik ilmidir.

Zamana gelecek olursak, nerede (mekan)
bir cisim varsa, orada zaman vardir.
Evrenin genislemesi bana zaman acisindan sadece zamanin kisitli oldugunu ve cisimleri degistirerek varligini sürdürdügüne bir delildir.
Zaman sadece yoklukta yoktur.

Hep var olan ve kisitli zamana bagli olan seylere mi yemin edilmis diye düsündüm sadece.
Öyleyse cok rasyonel bir yemin.

Çelişmiyor musun
düz bakarsan evet öyle, yalnız ilgilenmek farklı bu konularda az çok bilgi sahibi olmak farklı. ayağım taşa takıldı ha astroloji, bugün hiç aç değilim ha astroloji, ha şunlar şunu sever çünkü astroloji vs vs. forumda da örneklerini bulabilirsin bunun. aynı bu konuda olduğu gibi. hayatın her yerine koyamazsın, her şeyi bağlayamazsın buna.

düz bakarsan evet öyle, yalnız ilgilenmek farklı bu konularda az çok bilgi sahibi olmak farklı. ayağım taşa takıldı ha astroloji, bugün hiç aç değilim ha astroloji, ha şunlar şunu sever çünkü astroloji vs vs. forumda da örneklerini bulabilirsin bunun. aynı bu konuda olduğu gibi. hayatın her yerine koyamazsın, her şeyi bağlayamazsın buna.

Konuda ayağın taşa değmesinden ya da astrolojinin her şeyi açıklamasından bahsetmiyor ama.
Astrolojinin alt disiplininden bahsediyor horary astrolojisi gibi, külliyatı var bunun. Osmanlida müneccim başları ağırlıklı olarak bu disiplin ile çalışmışlardır. Padişahlara aşk hayatları ile alakali danışmanlık verecek halleri yok zaten. Astrolojinin en son ilgilendiği şey şu fallı magazinli kısım esasen. Özellikle hakiki astroloji olan, %99 unuzun bilmediği Vedik astrolojinin temeli karmaya,dharmaya ve enkarnasyona dayanır. Bir enerjinin (sprituel) var olusu için rahimden cikmasina gerek yok. Tahtadan bi pinokyo yaparsın, işçiliğinin bittiği an koordinat ve zaman pinokyonun karması, horoskobu olur. Komik gelebilir ama öyle. Mundane astroloji üzerine çalışan astrologlardan danışmanlık alan istihbaratcilarin, yatırımcıların bankaların sayısı tahmin edebileceginden daha çok.

Geri